1.3.2013

Uusi nimi blogille, palkinnot voittajille!

Ystävänpäivänä laitoin hakuun uuden nimen blogilleni, ja siinä sivussa kirja-arvonnan. Vastauksia tuli kivasti, kiitos siitä teille!

Yleensähän minulla on nimien kanssa niin, että löydän ja haluan löytää ne itse. Nimet ovat minulle tärkeitä. Kuitenkin blogin uuden nimen keksiminen on tuntunut hankalalta -- ehkä osittain siksi, että blogin identiteetti on muuttumassa esikoiskirjailijan vuodenkulun raportoimisesta kirjailijan ja hänen kirjallisten puuhailujensa kotisatamaksi. Paitsi kirjallisuusblogina, sivujen on tarkoitus palvella myös tuotannostani kiinnostuneita.

Kommenteissa tuli monia hyviä ehdotuksia. Valinta ei siis juurikaan helpottunut, hah! Alla ajatuksiani tarjokeista:

1) J.S. Meresmaa

Asiallinen, perusteltu ja selkeä. Mutta makuuni liian mielikuvitukseton ja ehkä tylsäkin, koska blogin osoite kuitenkin on jo tämä. Hakukoneita käyttävät siis löytävät perille pelkällä nimellänikin.

2) Spefikirjailijan/Kirjailijan päiväkirja

Muuten hyvä, mutta vierastan päiväkirja-sanaa. Olen aina ollut surkea päiväkirjan kirjoittaja, ja siksi tämä tuntuisi miltei pahaenteiseltä.

3) Spefikirjailijan/kirjailijan poluilla

Ei tässäkään suoranaista vikaa ole, mutta ehkä hieman yleisluontoinen. Ja mieleeni tulee jostain syystä Anu Holopaisen Kirjailijan kävelyretkiä -blogi. Ehkä Anu kuulostaa usein seikkailevan kaikenlaisilla metsäpoluilla, ja siitä syystä en halua lähteä polkuilemaan.

4) Esikoiskirjailijan vuosi (eli ei kannata vaihtaa)

Joskus vanhassa on vara parempi, mutta esikoiskirjailijan nahka on alkanut hapertua ja varista. Se kutittaa ja tuntuu vieraalta. Se on jotain, minkä kokee elämässään vain kerran, ja kun on aika, se on jätettävä taakseen ja jatkettava eteenpäin.

5) Mifonkien matkassa

Sai kannatusta. Pidän siitä itsekin. Mifongit todellakin ovat juttuni, ja sarjakin jatkuu pidempään kuin kolmen tai neljän kirjan verran, jos vain kustannustuulet suosivat. On totta, että kirjoitan -- ja tulen kirjoittamaan -- muutakin kuin vain tätä sarjaa, mutta tuskinpa sana "mifonki" ketään harhauttaisi niin, ettei nimelläni löytäisi muutakin tuotantoa. Tiukkaa brändäystäkään en ole hakemassa (sekalaista spefiviihdettä kirjoittava kirjailija?), joten tämä on minun valintani. Blogi jatkuu siis mifonkien matkassa!

***

Sokerina pohjalla Onnettaren valitsemat arvonnan voittajat:

Mifongin perinnön voitti omakseen Musti!

Steampunk-antologiaa lähtee yksi kappale Annelle!

Mifongin perinnön julisteita on tiedossa Hiisukkaalle ja Jästipäälle!

Mifongin perinnön kortteja on tulossa nippu Lankakeijulle, Markelle, Suski V:lle, Minttu47:lle ja Lasiperhoselle!

Sylin täydeltä onnea Onnettaren suosimille! Laittakaa minulle sivupalkissa näkyvään sähköpostiosoitteeseen tiedot siitä, mihin haluatte minun palkintonne lähettävän. Postittelen niitä sitten ensi viikolla.

Jos haluatte signeerauksia tai omistuskirjoituksia, kertokaa siitäkin meilitse. Muutoin en uskalla lähteä sottailemaan.

4 kommenttia:

 1. Kiitokset palkinnosta ja onnea uudelle nimelle! Hyvä nimi tuli valittua! :) Laitoin jo yhteystiedot tulemaan sähköpostiisi...

  VastaaPoista
 2. Kiitos minunkin puolesta. Yhteystiedot laitoin tulemaan. Hyvän nimen valitsit blogillesi.

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle nimelle ja ilmeelle, tosi hieno! Ja kiva että arpa suosi minuakin. Yhteystiedot tulevat kohta...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kirjapalkinnosta! Lähetin osoitteeni sähköpostissa. Menestystä uudelle bloginimelle ja Mifongeille!

  VastaaPoista