23.7.2014

Huh, hellettä ja hommia

(c) J.S. Meresmaa
Kohta pari viikkoa on kulunut sisätiloissa huhkiessa -- paitsi helteessä, myös päivätöissä ja iltaisin tekstien ääressä. Toiset viettävät lomaa ja nauttivat kukin tavallaan Suomen suvesta. Minun vuoroni ei ole nyt. Mifongin mahdin taittovedosta on vielä jäljellä parisataa liuskaa. Jäljitän typoja, tavutusvirheitä ja taitto-ohjelman temppusia sen lisäksi, että haaviin pitäisi tarttua aivoäpärät kuten "järjen haivenet".

Aivojen lisäksi saapi sulaa jäätelö!

6 kommenttia:

  1. On muutens melkoista hellettä. Tunnustan: syyllistyn itse siihen, että nautin enemmän kesästä kuin kirjoitan. Mutta esim. tänään oli upeaa käydä venelaitureilla muistiinpanojen kanssa ja kirjoitella hikoilevan oluen ääressä. Huomenna menen tekemään saman siiderin ääressä. Ja tässä juuri palasin uimarannalta, jossa kirjoitin ensimmäisiä muistiinpanoliuskoja aivan uudesta (taas! lääh...) teoksesta, joka tässä kesähelteillä tunkeutui päähäni.

    Inspiraatiota on lupa pumpata suvista (ei erisnimi). Kunhan tosiaan saa jotakin mielekästä valmiiksikin.
    Arvostan itsekuria. Ehkä opin vielä hankkimaan sitä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä välillä on taukoa pidettävä: jos se vuodenaika on kesä, se olkoon kesä! Ei saa tuntea syyllisyyttä.

      Minulla menee kirjoittamisen vuodenkierto niin, että kesälle jää editointi ym. hommia, ei juurikaan varsinaista raakatekstin kirjoittamista. Joten kuinka tehokasta oma kirjoittamiseni kesäisi olisi, en tiedä.

      Täytyy myöntää, että kyllä viimeiset sata liuskaa olivat yhtä tuskaa taittovedoksen kanssa. Viikonloppu, ystäviä, mökki ja järjetön väsymys, kun öisin oli niin kuumaa ettei hyvälaatuista unta tahtonut saada ja työviikko takana... Mutta sitten löytyi lääke! (Kuvia luvassa myöhemmin. ;) )

      Poista
  2. Hoh, te olette sentään noin pitkällä!

    Minua hikoiluttaa juuri se, mitä voi tapahtua useamman esilukijan kanssa; kaikki olivat täysin eri mieltä ekan version tasosta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, tuo on paha! Montako oli esilukemassa? Kolme voi olla liian vähän, viisi antaa jo paremmin osviittaa siitä, onko kässärissä vikaa ja missä. Entä arvostatko kaikkien mielipidettä yhtä paljon? (Kysymys on tarkoitettu itsekseen pohdittavaksi, eli ei ole pakko vastata.)

      Poista
  3. Viisi. Yleensä esilukijoita on 3-6, aiheesta ja ko. henkilöiden menoista riippuen. Tietenkin kaikkia tasapuolisesti. Nyt oli eka kerta, kun näin kävi...

    VastaaPoista