7.10.2014

Messutoipilas ja yllätystäräytys

Osuuskumman ja Robustoksen yhteinen osasto
sekä meikäläinen. (c) Heikki Savola

Turun kirjamessut olivat kivat ja antoisat ja väänsivät myös varsin tehokkaasti mehut. Olin paikalla perjantaista sunnuntaihin, mutta ohjelmaan en juurikaan ehtinyt tai malttanut osallistua muutoin kuin sovitusti esiintyjänä. Tuli kuitenkin tehtyä uusia tuttavuuksia, vahvistettua vanhoja, myytyä ja ostettua kirjoja ja puhuttua niin omasta työstä kirjailijana kuin vähän kuvitteellisista kartoistakin.

Muutaman valokuvan muistin sentään ottaa!


Osasto, jolla tapahtui paljon kaikkea kivaa ja jännää! (c) J.S. Meresmaa


...Kuten Sari Peltoniemi, joka luki pari novellia
uusimmasta kirjastaan Miehestä syntynyt.
(c) J.S. Meresmaa

Leinosen ja Lappalaisen Routasisarukset -sarjaan
kuuluvia karttoja. (c) J.S. Meresmaa


Vasemmalla Mifonkien maailman kartat ja oikealla
Magdalena Hain Gigi ja Henry -sarjan karttoja.
(c) J.S. Meresmaa


Osuuskumman uusin myyntihitti: raapalepostikortit! Sadan sanan
tarinoita kortilla ystävälle lähetettäväksi tai vain omaksi iloksi.
(c) J.S. Meresmaa


Maanantai meni lepäillessä ja vastaillessa sähköposteihin, mutta tänä aamuna hyppäsin takaisin tekstisorvin ääreen uudenlaista intoa puhkuen. Ja kas kummaa, ihan yllätystäräytyksenä Kuninkaan tahto on sitten kirjoitettu!

Olo on tuoreeltaan yhtä aikaa pöllämystynyt, haikea, ylpeä ja hieman surullinenkin, sillä trilogia on nyt editointeja vaille valmis.

Oho, hups ja jee!

6 kommenttia:

 1. Oliko tuolla siis joku ihan oma osasto kartoille? En yleensä itse hirveästi tykkää sentyyppisistä kirjoista joissa on karttoja (vaikka poikkeuksiakin on, kuten juuri nyt blogissani), mutta noin seinällä ne näyttävät tosi hienoilta. Esteettisesti kartat ovat tosi kivoja.

  Messut näyttävät muutenkin mukavilta. Toivottavasti pääsen joskus sinnekin käymään, Helsingin tapahtuman mittakaava on jo vähän turhan suuri.

  Onnittelut täräytyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!

   Heh, olisin voinut hieman avata tuota karttajuttua, mutta en tajunnut. Eli kartat olivat siis näytillä Nuorisokirjailijoiden osastolla, jossa lauantaina keskustelimme Magdalena Hain ja Anne Leinosen kanssa kuvitteellisista kartoista. :)

   Turun messut tuntuvat kasvavan vuosi vuodelta. Mukavaa on se, ettei se ole yksi jättiläismäinen tila vaan useampia pienempiä halleja. Hillitsee edes vähän sitä järkyttävää taustahälyn määrää.

   En ole koskaan oikeastaan tullut ajatelleeksi, että karttojen läsnäolo tai puuttuminen vaikuttaisi kirjan sisältöön mitenkään ratkaisevasti. Joskus tosin on lukiessaan miettinyt, että kartta olisi ollut kiva, mutta kyllä niitä ilmankin pärjää. Ja jos mukana on kartta, jota tarina ei tunnu vaativan, se siellä olkoon mukavana ekstrana.

   Poista
 2. Tuollaisia messuja saisi järjestää muuallakin päin Suomea... Mifongin mahti on tilauksessa, kohta kolmas osa komistaa kirjahyllyä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, tuntuvat turhan usein keskittävän kirjalliset suurtapahtumat eteläisille seuduille! ;)

   Ohhoo, mahtavaa että Mahti on löytänyt kodin!

   Poista
 3. Oli mukavaa, että messuilla oli kartta-aiheinen paneeli! Olen aina ollut kiinnostunut piirtämisestä ja kartoista, ne ovat oikein kiehtovia, niin kuin kaikki nuo esillä olleet kartat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun piirtää kartan, luo maailman. Niin se on. :)

   Poista