15.3.2023

Kunnes tapamme taas on kerännyt ihanasti arvioita!

Kuukausi ilmestymisestään Kunnes tapamme taas (tuttavallisemmin KTT) on näkynyt ilahduttavasti kirjasomessa ja päässyt jopa YLE:n uutisiin. Olen todella iloinen ja otettu, sillä tiedostan paremmin kuin hyvin, että tämä on nuortenkirjalle harvinaista herkkua! 



Jussi Mankkinen teki YLE:lle jutun nuortenkauhusta. Pääsin yhdessä Siri Kolun kanssa haastateltavaksi aiheen tiimoilta. Juttu on luettavissa täältä. (Oli muuten eka kerta kun pääsin nuortenkirjailijana Ylen yhtään mihinkään juttuun tai ohjelmaan!)

Kirjailija ja kirjastoammattilainen Sini Helminen bloggasi KTT:stä otsikolla "Queerimpää verenimijäjatkoa" ja kirjoittaa mm. että "kauhua, jännitystä ja verta on myös tarjolla edellistä kirjaa enemmän." Koko arvio luettavissa täältä.

Kriitikko Päivi Heikkilä-Halttunen kokoaa samaan postaukseen Lastenkirjahylly-blogissaan kevään kauhukirjoja nuorille ja summaa KTT:stä, että "kakkososassa keskiössä on Aleksin ystävän Roopen totuttelu uuteen elämään vampyyrinä, yhdessä Noran ja tämän vaivalloisen pikkuveljen Kasparin kanssa homeisessa talonröttelössä." Arviot löytyvät täältä.


Kirjapöllön huhuiluja -blogissaan Heidi P toteaa kirjasta, että "minusta tämä jatko-osa on huomattavasti syvällisempi, synkempi ja tiiviimpi kuin ensimmäinen osa. Roopen tunteita, aistimuksia ja ajatuksia on kuvattu ihailtavan tarkasti ja todentuntuisesti." Koko arvio löytyy täältä, Kenties tapan sinut vielän perästä.


YouTube-kanavansa Kirjafile-ohjelmassa kirjailija ja kriitikko Joonas Riekkola esittelee KTT:n taidokkaasti ilman spoilereita (ei helppo juttu) ja toteaa lopussa, että "todella loistava kirja". Kritisoitavaakin löytyy, mikä on aina herkullista. Video on katsottavissa täällä.

 

Ihana Kirjagram ei ole jäänyt pekkaa pahemmaksi! Tässä poimintoja lukijoiden fiiliksistä:


"Aika herkullinen asetelma, että pääosassa on vampyyri, jolla on hematofobia. Ylipäätään Meresmaa kirjoittaa soljuvasti ja vaivattomasti." 

- storybehindallthestories, Hanna

 

 "Hauska, vauhdikas ja jännittävä nuortenkirja etenee sujuvasti ja pitää otteessaan." - mikko_lukee, Mikko Saari

 

"Arvostan tässä(kin) Meresmaan syvää perehtyneisyyttä aiheeseen kuin aiheeseen. Vampyyrien vertaus sudenkorentoihin kuoleman ja elämän välillä sukkuloivista olennoista mainittakoon siitä esimerkiksi." - antakaaheillekirjoja, Maiju 

 

"Käsissäni on kiinnostava ja koukuttava fantasiakirja nuorille! Vampyyrin haasteet ovat kuin teini-ikäisten monet mietteet: Millaisia ratkaisuja teen elämässäni? Kehen uskon ja kuka on ystäväni? Mikä minä olen? Kirjassa on paljon identiteetin pohdintaa kiehtovaan vampyyritarinaan kiedottuna."

                     -lukuriemua, Leija ja Päivi


Kiitos lukijat, arvioijat, kriitikot ja toimittajat! Tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti