2.11.2012

Kerro mielipiteesi ja osallistu arvontaan!

Talven aikana ajattelin uudistaa blogia, joka toimii myös kotisivunani ja tietopankkina tuotannostani. Niinpä kaipaisinkin vinkkejä, ehdotuksia ja palautetta teiltä, rakkaat lukijat. Mitä sivuilta puuttuu? Mitä on liikaa? Mitä tietoa toivoisit löytäväsi blogista? Entä sivuston visuaalinen ilme: toimiiko se vai onko liian sekava?

Kaikki, jotka jakavat kehitysideansa marraskuun loppuun mennessä, ovat mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Osuuskumman pian julkaistavan "Steampunk! -- Koneita ja korsetteja" -antologian. Ellei halua kommentoida tähän viestiketjuun, minulle voi lähettää myös sähköpostia.

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

12 kommenttia:

 1. Pidän kyllä blogisi ulkoasusta tällaisenakin. Se on selkeä ja kaikki informaatio löytyy helposti.
  Itse olen omassa blogissani päätynyt rataisuun jossa ulkoasu vaihtuu vuodenaikojen mukaan, se kummasti piristää itseäkin:)

  Jos jotakin muutettavaa blogissasi olisi niin itselläni tuli mieleen, että blogisi voisi ainakin Mifonki-sarjan aikaan olla hiukan enemmän fantasiahenkinen. Poimisin ehkä väritystä ja tunnelmaa siltä suunnalta ja kirjasi kansi antaa hyvää osviittaa juuri tuohon tunnelmaan.

  VastaaPoista
 2. Minustakin blogisi on selkeä. Ehkä väriä kuitenkin voisi olla enemmän, ja kuten Marke tuossa mainitsee, jotain fantasiamaista.

  VastaaPoista
 3. Samoin, selkeä on. Yksi noista yläosan välilehdistä voisi olla sellainen, jossa on oma esittelysi. Luulen, että useat ihmiset lukevat mielellään muutaman sanan kirjoittajasta, sen lisäksi että tutustuvat tuotantoon, ja omana sivunaan henkilöesittely olisi selkeä. Minäkin mietin tuota Mifonkien tuomista enemmän blogin ulkonäköön - voisi olla kiva, jos pystyisit käyttämään hyväksi Mifongin perinnön kannen fonttia esim blogin nimessä, se loisi yhtenäisyyttä ja kertoisi muotokielellä heti, että samaa perhettä ollaan. Toisaalta tykkään tästä yksinkertaisesta värimaailmasta, mutta olen kyllä silti samaa mieltä Marken ja Helmi-Maarian kanssa, että enempi väri voisi toimia vielä paremmin.

  VastaaPoista
 4. ...ja kannen fontilla tarkoitin sekä kirjan nimen fonttia että noita kiemuroita, jotka nimeä koristavat.

  VastaaPoista
 5. Aika samoilla linjoilla olen itsekin aiempien kommenttien kanssa. Jos blogin on tarkoitus toimia myös kotisivunasi, niin kaipaisin pientä henkilöesittelyä. Mieluiten niin, että se olisi kiinteä osa sivua, eli juurikin esimerkiksi yhtenä välilehtenä.

  VastaaPoista
 6. Joo, samoilla linjoilla edellisten kanssa (sekä ulkoasu että kirjailijaesittely). Tuossa vielä lukee, että Tietoja kirjoittajasta, ja sitten ei ole mitään tietoa kirjoittajasta...

  Jokin kuvaheaderi olisi tosi kiva, tosin niitäkin näkee paljon kauheita - suttuisia kuvia tai hirveitä fontteja sun muuta. Tosin olet etevä taiteilija, niin et varmaan sortuisi sellaiseen. Itsellänihän oli tarkoitus olla blogissa vain väliaikaisena se nykyinen headerikuva ja sitten laittaa jokin siivu romaanini kannesta, mutta eihän se mokoma suostunut siivuuntumaan.

  VastaaPoista
 7. Minustakin kirjailijan esittely olisi kiva juttu. Lisäksi innostun kaikenlaisesta kirjoihin liittyvästä ekstrasta – esimerkiksi jos sinulla on kuvia, jotka eivät päätyneet lopulliseen laitokseen, niin suosittelen laittamaan gallerian pystyyn! Osuuskumma-tuotantoa voisi tuoda hieman enemmän esiin. Tunnustan käyttäväsi blogiasi paljon muiden blogien selailemiseen ja sen vuoksi toivoisin, että seuraamiesi blogien lista ei häviäisi minnekään :) Muuten olen pitänyt valitsemastasi linjasta eli että kirjoitat yleistä pohdintaa kirjoittamisesta, kirjailijuudesta ja kirjallisuudesta. Niihin lukijan on helppo tarttua ja kommentoida. Täällä on hyviä keskusteluja!

  VastaaPoista
 8. Kun aloitin blogisi lukemisen, olisin kaivannut jotakin nopeampaa tapaa kelata artikkeleissasi alkuun. Nyt alkupäähän päästäkseen täytyy tahkota monta sivullista taaksepäin, ja sama homma sitten kun erehtyy klikkaamaan Etusivua.

  Tätähän voisi viedä pidemmällekin laittamalla jonkinlaisen riippuvalikon tuonne "Hae tästä blogista" hakukoneen yhteyteen. Siinä voisi olla linkit kaikkiin artikkelipäiväyksiin / otsikoihin. Mutta en tiedä kuinka monia lukijoita se hyödyttäisi, olisiko vaivansa väärti. En ole oikein perillä siitä millaisia työkaluja (vai jopa omaa koodaamista?) näiden blogien editoiminen vaatii.

  VastaaPoista
 9. Ulkoasu näyttää nyt uudistuksen jälkeen paremmalta, värien lisääntymistä olisin itsekin ehdottanut mutta nyt ei tarvitsekaan. :) Vähän pidempi kirjailijaesittely voisi olla hyvä lisä tuon sivussa olevan pienen esittelyn lisäksi, että saisi paremman kuvan kuka olet ja mistä aiheista mahdollisesti kirjoitat blogiin.

  VastaaPoista
 10. Niin, pitipä vielä esittää toivomukseni siitä, että ET vaihtaisi missään vaiheessa blogisi nimeä, vaikka esikoiskirjailijuudesta alkaisikin olla vierähtänyt jo jonkin aikaa. Minustä kun tämä toimii oivana aikajanana, kehityspolkuna osoittamaan sen millaista tekstiä kirjoitit alkupäässä ja millä tavalla olet kehittynyt nykypäivään mentäessä.

  On ilahduttavaa nähdä kuinka joku kehittyy suorastaan silmissä, ja tällainen kronikka kirjoitustaitojen muovaantumisesta toimii kannustavana ja lohdullisena esikuvana sellaisille kirjoituspäydän laatikkoon kirjoittaville, jotka epäilevät omaa kehittymistään. Moni aloitteleva kirjoittaja voi löytää tiensä tälle blogille lupaavan nimen avulla.

  Samoin kuin esim. jonkin kuuluisan manga-artistin töitä lukiessa saattaa masentua ja ajatella "Miten minä koskaan voisin oppia piirtämään aivan kuin hän?" ja sitten artistin varhaisimpia töitä katsellessaan huomaakin, että hei, onhän hänkin aloittanut jostakin.

  Tämä pyyntö siltä varalta, että ajatus nimenmuutoksesta on joskus tullut jossakin yhteydessä esiin.

  VastaaPoista
 11. Pidän ainakin enemmän tämän tyyppisestä ulkoasusta kuin siitä edellisestä, ainahan on ihan hyvä, että on vähän väriä. :)
  Pidempi henkilöesittely ois aikas jees juttu, mutta muuten koen, että täällä on hyvin tietoa ja kaikki on kätevästi esillä.
  Ainoa mikä on vähän häiritsevä, niin nuo vasemmalla puolen olevat blogit. Itse koen paljon kätevämmäksi, että kaikkia ei näy kerralla, vaan loput on sitten "lisää blogeja"(?) linkin takana, mutta tämäkin toki ihan mielipidekysymys, joku tykkää ja joku ei.

  VastaaPoista
 12. Hyvä blogi, jota lukee mielellään. Ei ole paljoa korjaamista ja visuaalinen ilme toimii sekin hyvin. Kirjailijaesittely olisi silti kieltämättä plussaa.

  VastaaPoista