13.10.2014

Sen pituinen se

Olen tehnyt päätöksen.

Seuraavan kerran kun minulta kysellään, että montako osaa Mifonkeihin on tulossa, vastaan "sen verran kuin siihen kirjoitan". Ei tässä ole enää mitään mieltä, että merkittävintä kirjasarjassani on sen pituus. Alan kokea sen jo melko ahdistavaksi, ja siltä pohjalta tämä päätös syntyikin. Ei ole minun asiani arvuutella pituuksia ja lokeroida asioita, joita ei ole mielekästä lokeroida: asettaa rajoja, jotka eivät välttämättä pidäkään kutiaan. Tuntuu, että minua ajetaan valheelliseen karsinaan, joka on nimeltään "hän joka ei osaa päättää/ hän joka on arvaamaton". Ikään kuin minusta tehtäisiin vaikeaa ihmistä pelkästään sen vuoksi, että kysyjää itseään vaivaa epävarmuus.

Minä en kuulu siihen karsinaan. Minua ei vaivaa epävarmuus. Saan siitä voimaa.

Mifonki-sarja on sarja, koska siihen kuuluu monta kirjaa. Ymmärrän, että se kiinnostaa, kuinka pitkään tarina jatkuu. Ymmärrän, koska se kiinnostaa minuakin. Mutta asia on niin, että ensin minun on kirjoitettava se -- keskityttävä itse tarinaan, ei sen mittaan. Ja ennen kuin sanon "sen pituinen se", mifonkien tarina jatkuu.

10 kommenttia:

 1. Jösses, että säikähdin. Luulin, että olet päättänyt lopettaa neljänteen. :D Pitkää elämää Mifonki-sarjalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muahhahaa! Sainpas piikin sydänkäyrään!

   Kiitos. Minäkin toivon pitkää elämää Mifonki-sarjalle.

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus! Sillä se on taivahan tosi, että tarinan pituutta ei tiedä ennen kuin sen on kirjoittanut.

  VastaaPoista
 3. Hih, olennaisen äärellä :D Nuo kysyjät siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, miksi minulta meni näin kauan tajuta jämäköityä. Ehkä olen tuntenut oloni kurjaksi, kun en edes tällaista asiaa kirjasarjastani tiedä; olettanut, että kun kerran kaikki sitä kovasti kyselevät, se on jotain mitä minun pitäisi tietää.

   Ei ole. Ei pidä.

   Poista
 4. Doodih. Tulihan se sieltä :)

  Hyvä päätös. Turha estää pullataikinaa kohoamasta kun se ei tunnu oikealta.

  VastaaPoista
 5. Olen joskus vuosia sitten kuullut maininnan, kuinka Laila Hietamies julkaisi juuri trilogiansa viidennen osan.

  Mitä sitä suotta jarruttelemaan, jos on sanottavaa. Mifongin mahti ainakin jäi niin kutkuttavaan tilanteeseen, että toivoisin sanottavaa riittävän vielä pitkään (ja mahdollisimman pian, kiitos).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anonyymi! Mukava kuulla, että jatkoa toivotaan. :)

   Siitäkin joskus on keskustelua, että onko trilogia sarja yksittäisiä teoksia vai vain yksi tarina, joka on pilkottu kolmeen osaan (tai joskus näemmä vähän useampaankin).

   Poista