Kirjailija

Tamperelainen J.S. Meresmaa (synt. 1983) aloitti fiktion kirjoittamisen, kun halusi mieluisampaa lukemista itselleen. Pontimena toimi kesken jäänyt viihdekirja, joka aiheutti kyyneleitä aivan vääristä syistä. Alkunsa sai Mifongin perintö, vuonna 2012 Karistolta julkaistu esikoisteos, joka on Mifonki-fantasiasarjan enimmäinen osa. Esikoisteos oli Anni Polva -palkintoehdokas ja Kuvastaja-lyhytlistalla.

Peruskoulutukseltaan Meresmaa on puutarhuri, mutta kirjoittamisopintoja hänellä on Oriveden opistolta: esikoisteoksensa käsikirjoituksella Meresmaa osallistui vuoden kestävälle Kohti mestaruutta -monimuotokurssille 2008-2009, ja seuraavana kesänä hän kävi viikon kestäneen Jyrki Vainosen novellipajan. Meresmaa kirjoittaa päivätyönsä ohessa, ja hän on Osuuskumma-kustannuksen perustajajäsen sekä hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2015 alkaen.

Lokakuussa 2015 Meresmaa voitti Robustos-kustantamon pienoisromaanin kirjoituskilpailun käsikirjoituksellaan Naakkamestari.

Kirjoittajana tarina on hänelle tärkein. Hänen toiveensa ja tavoitteensa on kirjoittaa tarinoita, joiden parissa ihmiset viihtyvät. Fantasia ja muu spekulatiivinen fiktio, romantiikka, erotiikka, kauhu, toiminta ja jännitys asuttavat hänen kirjailijan sydänkammioitaan. Lukijana Meresmaa on kaikkiruokainen.

***

Alla olevia kuvia voi käyttää artikkeleiden, arvioiden, haastatteluiden ym. yhteydessä, kunhan muistaa mainita kuvaajan, Veli-Matti Rintalan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti