Kirjailija


Kuva: Outi PuhakkaTamperelainen J.S. Meresmaa (synt. 1983) aloitti fiktion kirjoittamisen, kun halusi mieluisampaa lukemista itselleen. Pontimena toimi kesken jäänyt viihdekirja, joka aiheutti kyyneleitä vääristä syistä. Alkunsa sai Mifongin perintö, vuonna 2012 Karistolta julkaistu esikoisteos, joka on kuusiosaisen Mifonki-fantasiasarjan ensimmäinen osa. Esikoisteos oli Anni Polva -palkintoehdokas ja Kuvastaja-lyhytlistalla ja sarja palkittiin Kuvastaja-kunniamaininnalla 2021. Sittemmin Meresmaa on ollut ehdolla useille kirjallisuuspalkinnoille. Vuonna 2020 ilmestynyt säeromaani Dodo voitti Blogistanian Kuopus-palkinnon.

Peruskoulutukseltaan Meresmaa on puutarhuri, mutta kirjoittamisopintoja hänellä on Oriveden opistolta: esikoisteoksensa käsikirjoituksella Meresmaa osallistui vuoden kestävälle Kohti mestaruutta -monimuotokurssille 2008-2009, ja seuraavana kesänä hän kävi viikon kestäneen Jyrki Vainosen novellipajan. Meresmaa on tätä nykyä vapaa kirjailija.

Kirjoittajana tarina on hänelle tärkein. Hänen toiveensa ja tavoitteensa on kirjoittaa tarinoita, joiden parissa ihmiset viihtyvät. Hän kokeilee mielellään erilaisia muotoja ja tyylejä, mistä osoituksena on laaja tuotanto, joka käsittää eeppistä fantasiaa, paikallisuudesta ammentavaa vaihtoehtohistoriaa, romantiikkaa, kauhua, tieteis- ja tietokirjallisuuttakin. Muotojakin on monia: sadan sanan mittaisista tarinoista novelleihin, selkokirjasta säeromaaneihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti