7.9.2012

Olen kiitollinen, että...

Marke Marken maailmasta ja Vera Vera(n) Italiasta haastoivat minut pitämään maljapuheen. Haaste on alun perin lähtöisin Deeltä, joka onneksi mainitsee, että kyseessä on sentimentaalinen lässytyshaaste. Hienoa! Kyynikkokin saa luvan kyynelehtiä.

Tässä haasteen ohjeistus:

1. Kirjoita listaustyyliin parin rivin maljapuhe, jossa listaat viisi asiaa, josta sinulle tulee erityisen hyvä mieli/mistä olet kiitollinen.
2. Haasta viisi bloggaajaa tekemään samoin.

***

Ensin pari ajatusta kiitollisuudesta.

Kiitollisuus tekee hyvää. Kun tunnen kiitollisuutta jostain, olen tässä hetkessä tiukasti kiinni, juurtunut juuri siihen multaan, josta kasvu tapahtuu. Kiitollinen voi olla hyvin pienistä asioita ja samalla hyvin suurista. Skaala on niin valtava, että pienten kiitollisuuden aiheiden merkitys kalpenee isojen rinnalla, vaikka mielestäni näin ei pitäisi olla. Kiitollisuuteen liitetään heti rinnakkaistunne syyllisyys, joka vasta viheliäinen onkin. Aika monta kertaa saattaa kuulla, kun jotakuta käsketään, että "olisit kiitollinen". Minua tämä sieppaa, sillä kiitollisuus on luonteeltaan yksityinen. Varmasti valtaosalla käskijöistä on hyvät tarkoitusperät, mutta syyllisyyden tunne ei ruoki kiitollisuuden tunteita minulla pätkän vertaa.

Tällä hetkellä olen kiitollinen:

1.) Että Mifongin perintö on saanut paljon arvioita ja palautetta, ja että siitä on pidetty.

2.) Että toinen käsikirjoitukseni on käytännössä valmis.

3.) Että työelämäni (ne kaikki kolme) pitävät minut toimeliaana ja leivässä, ja tarjoavat monenlaisia haasteita.

4.) Että olen vuodessa tutustunut lukuisiin kirjoittaviin ihmisiin, jotka tarjoavat tukea ja kannustusta uralla, joka entuudestaan oli aivan vieras.

5.) Että tarinat eivät ole hylänneet minua.


Minua kiinnostaisi kovasti tietää, mikä tekee kryptozoologi Magdalena Hain kiitolliseksi tai saa hänelle erityisen hyvän mielen. Haasteen saavat myös AnuhElinaMorre ja touhutonttu.

9 kommenttia:

 1. Mäkin muutes haastoin sinut aamulla, mutta unohdin (tai en oikeastaan ole ehtinyt) ilmoittaa asiasta. Mutta kiva, kun muutkin ovat ehtineet, niin olet ottanut haasteen vastaan. Tuon olisin voinut laittaa omaanikin: että tarinat eivät ole hylänneet minua :) Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, niin olitkin! Kiitos ja anteeksi etten ollut huomannut!

   Kauhealta tuntuisi tilanne, jos kipinä kirjoittamiseen kytisi ja sihisisi, mutta ei olisi yhtäkään tarinaa kerrottavana. Siltä kohtalolta toivoisin jokaisen kirjoittajan varjeltuvan.

   Vinkeää viikonloppua sinnekin! :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, vastailen siihen varmaan huomenissa :) Kiitollisuus on tärkeää, muistaakseni se ihan tutkimustenkin mukaan lisää onnellisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että tutkimuksetkin tukevat sitä. :)

   Poista
  2. Juu kyllä :) Näköjään ihan Duodecimin terveyskirjastostakin löytyy artikkeli aiheesta:
   http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=ont00007

   PS: Mun vastaukset vähän viivästyy, iski kaamea lenssu... Mutta olen kiitollinen, että on lauantai ja voi huoletta levätä pöpöä pois ;)

   Poista
 3. No jopas! Minäkin kiitän haasteesta, ja vastaan siihen piakkoin! Kiitollisuus on äärimmäisen tärkeää. Olen itse oppinut olemaan onnellinen kaikista elämän pienistä ja isoimmistakin asioista. Jotenkin, kun ei koskaan ole ollut liikaa kaikea, ja elämä on koetellut mitä kummallisimmilla tavoilla, niin on oppinut näkemään asiat hyvin monesta näkökulmasta. Kiitollisuus ja onnellisuus kulkevat ainakin minun elämässäni käsikkäin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan, että joitakin asioita osaa arvostaa vasta kun ne menettää. Mutta jos on yhtään kokenut kolhuja elämässään, kykenee varmasti arvostamaan niitä jo niiden ollessa olemassa.

   Perspektiivin kartuttaminen on hyvä keino lisätä kiitollisuuden tunteitaan: eräänkin dokumentin katsomisen jälkeen tunsin kiitollisuutta siitä, että en ole syntynyt kulttuuriin, jossa nuoria tyttöjä naitetaan perinteen vuoksi aikuisille miehille. Liian nuorena synnyttäminen on vaurioittanut lukuisia kehoja ja naimisissa oleva tyttö ei saa opiskella tai hankkia itselleen hyvää ammattia.

   Poista
 4. Danke Schön! Maljapuhe on pidetty ja uskallan väittää, että se oli menestys.

  VastaaPoista
 5. Hidas hämäläinen havahtuu ja kiittää haasteesta! Palataan...

  VastaaPoista