25.1.2013

Kirjallinen menolauantai

Tampere on kirjallisuuskaupunki, ehdottomasti.

Tapahtumia ja tapaamispaikkoja kirjallisuuden ystäville löytyy mukavasti. Tulenkantajien kirjakaupalla on ollut suuri merkitys minulle kohtaamispaikkana, missä kirjailijat tapaavat toisiaan ja lukijoita. Osuuskumma järjesti siellä Steampunk!-julkkarit viime marraskuussa, ja joulukuussa vietettiin kirjablogisti-iltaa. Huomenna 26.1. lauantaina kaupassa vietetään  Boris Hurtan 25-vuotiskirjailijajuhlia klo 13-15. Tervetuloa!

Jos kotimaan kauhukeisarin juhlahumu ei vedä puoleensa, ei hätää. Suomen ensimmäinen paikallinen kirjailijayhdistys Pirkkalaiskirjailijat viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlaansa, ja kirjallista tapahtumaa on pitkin vuotta. Kirjalauantait, joissa Pirkkalaiskirjailijat esittelevät toistensa tuotantoa, pyörähtävät käyntiin huomenna 26.1. Suomalaisessa kirjakaupassa (Hämeenkatu 18) klo 13 alkaen. Tarkempi ohjelma löytyy esimerkiksi Saara Henrikssonin blogista. Paikalla ovat muun muassa Vilja-Tuulia Huotarinen, Katja Kaukonen ja Saara Henriksson.

Kirjavaa lauantaita kaikille!

P.S. Käyttekö yleensä kirjallisuustapahtumissa? Miksi? Miksi ette?

3 kommenttia:

 1. Jos vielä Tampereella asuisin, niin osallistuisin varmasti...

  Aika harvoin tulee kyllä käytyä kirjallisuustapahtumissa, mutta täällä Oulussa missä nykyään asun ei kovin usein tapahtumia ole. Sofi Oksasen tilaisuutta aion käydä seuraamassa, kun oli täällä, mutta sairastelin ko. päivänä. Lähinnä se on sitten ollut kirjamessuilla pyörimistä ja kirjoittajapiirissä istumista...

  ps. vieläkö legendaarinen Paapan kapakka on pystyssä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Paapan kapakka on vielä pystyssä, joskin sen ulkosivu muuttui jokin aika sitten. :)

   Ouluun siis tarvittaisiin lisää kirjallisuustapahtumia!

   Poista
  2. Joo, ei olisi yhtään pahitteeksi, jos täälläkin olisi vähän enemmän toimintaa tällä saralla...

   Poista