19.8.2014

Esikoiskirjoja ja kirjaesikoisia

Helsingin Sanomien syksyn kirjalistaukset aiheuttivat jälleen ähkimistä ja surunsekaista huvittumista.

Kirjavinkkarit-blogissa kirjoitetaankin siitä sen verran mainiosti, että mitäpä tähän lisäämään.

Lasten- ja nuortenkirjoja kirjoittamalla ei vielä esikoisteoskynnys ylity, joten jonkinlainen ikinuoruus säilyy!

***

Savon Sanomissa on julkaistu lista syksyn 2014 lanu-kirjoista. Sieltä se Mifongin mahtikin löytyy! (On se jännä, kuinka merkittävä asia edelleen on päästä näihin listauksiin. Se voi olla ainoa pieni merkintä lehtimediassa siitä, että kirja on olemassa -- arvioita ei oikein enää uskalla edes odottaa.)

6 kommenttia:

 1. Tänks. Molemmista linkeistä. Ensimmäinen ottaa minuakin pattiin, ja toinen taas on kovin avulias äiti-ihmistyypille, joka mielellään seuraa tulevia lastenkirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä!

   Listauksissa (kunhan ne vain ovat mahdollisimman täydelliset) on se hyvä puoli, että kirjat ovat yhdenvertaisina esittelyssä. Kuten listoista näkyy, kirjoja tulee ihan valtavan paljon. Näin tarjonnasta saa edes jonkinlaisen yleiskuvan -- joskin pienkustantamoiden teokset tapaavat nettiversioistakin uupua, printtiversioista puhumattakaan.

   Poista
 2. Jeps. Vähän kateudella katselin listauksia. Se tosiaan saattaisi olla se ainut maininta.
  (Noh, menee kohta ohi. En minä lottovoittoakaan tosissani odota.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin, mikä puuttuu. :( Katsotaan, voisiko asialle jotain tehdä...

   Poista
 3. Kirjoitin eilen kommentin, mutta se ei tainnut mennä perille, kun sivu ei sano mitään siitä, että se olisi lähtenyt. Jos on moderaatiojonossa tms, niin pahoittelen.

  Joka tapauksessa sanoin, että kiitos tiedosta, että lanukirjoillekin on lista, en tiennyt. Ehkä sieltä löydän itseni keväällä, ehkä Hesaristakin. Kohta kymmenen kirjaa olen puskenut ulos olematta koskaan listoilla.

  Toki on mälsää ja typerää, että lanukirjoja ei ole Hesarissa. Sitten valitetaan kun lapset eivät lue, vaan pelaavat pleikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin lie hukkunut kommenttisi. :( Bloggerilla on ilmeisesti ollut jonkinlaisia ongelmia viime aikoina.

   Lanu-kirjoista on tavallisesti ollut listat Hesarissakin, ne vain tulevat myöhemmin kuin muu kaunokirjallisuus. Nykykäytäntöä en tiedä, enkä sitä painetaanko ne ihan lehteenkin vai julkaistaanko vain netissä.

   Printtiversioon luonnollisesti mahtuu vain otanta, eikä listoilla kuulemma edes pyritä kattavuuteen (vaikka otsikointi usein muuta antaisikin olettaa).

   Poista