Hienoa ohjelmaa tiedossa, tulkaahan katsomaan.
”Hullusta vuodesta” 1968 on kulunut 50 vuotta. Radikalismin ja opiskelijavallankumousten vuosi vaikutti koko yhteiskuntaan, mutta miten se muutti kirjallisuutta? Katosiko työväenkirjailija? Muuttuiko naiskirjailijoiden asema ja arvostus? Kelpaako viihde ja populaarikirjallisuus edelleenkään korkeakulttuurin sekaan? Onko kirjallisuudessa enää kapinaa?
Tilaisuutta seuraamaan voi tulla missä vaiheessa vain, vapaa pääsy!
Ohjelma:
Klo 17.30 Miten naiskirjailijan asema on muuttunut?
Suomalaisen kirjallisuuden kentällä on nykyään lukemattomia arvostettuja naiskirjailijoita, mutta miten oli 1960-luvulla? Kohtaako naiskirjailija edelleen ennakkoluuloja? Keskustelemassa Kaari Utrio, Essi Tammimaa ja Anita Konkka.
Klo 18.30 Kirjallisuuden kapina
Millaista kapinallinen kirjallisuus oli 1960-luvulla? Onko meidän aikanamme kapinallista kaunokirjallisuutta? Keskustelemassa Jani Saxell, Marja-Leena Mikkola ja Aulikki Oksanen.
Klo 19.30 ENCANTO: TAIDEVAELLUS TAITEIDEN YÖSSÄ – Uusneodadatuksia ja musiikkia Villa Kivessä
– Laura Kajander, alttoviulu ja dadattelu
Klo 20.00 Kirjailijan luokkaretki
Onko työläiskirjailijoita enää, miten kirjailijakunnan akateemisuus vaikuttaa kaunokirjallisuuteen? Keskustelemassa Anna Kontula, Saara Turunen ja J.S. Meresmaa.
Klo 21.00 Voiko populaarikirjallisuus saada arvostusta?
Arvostetaanko viihdekirjallisuutta nykyään eri tavoin kuin ennen? Saako bestseller-romaani vieläkään arvostusta? Keskustelemassa Laura Paloheimo, Virpi Hämeen-Anttila ja Juri Nummelin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti