21.6.2023

Finncon Tampereella heinäkuussa

Hups vain, yhtäkkiä ollaankin jo juhannuksen kynnyksellä! Uppsalan reissu oli antoisa, ja kotiinpaluun jälkeen on saanut huhkia töitä helteessä. Kaikenlaista pientä ja suurempaa ehtii kertyä, kun on työhuoneelta poissa...

Heinäkuussa, siis jo parin viikon päästä, rytisee taas.

Suomen paras ja suurin ilmaistapahtuma, joka keskittyy fantasia- ja scifikirjallisuuteen, on pian täällä! Finncon 2023 käynnistyy Tampereen yliopistolla 7.7. ja jatkuu koko viikonlopun.

Tapahtuman sivut ja koko ohjelma täällä.Olen itse ohjelmassa seuraavasti:

LA 8.7.


Luentosali A1 la 8.7. 12.00–13.00

J.S. Meresmaa & Anni Kuu Nupponen (toim.): Tinarinnat – Kalevalan naisten uudet tarinat

Solina Riekkola, J.S. Meresmaa, Anni Kuu Nupponen

Miltä tutut myytit kuulostaisivat, jos äänen saisivatkin Kalevalan naiset? Miten Sammon kanssa kävi Louhen näkökulmasta? Entä miten tarinansa pukisi nykyajan Aino tai tulevaisuuden Marjatta?

Tinarinnat – Kalevalan naisten uudet tarinat -novellikokoelman uudet tulkinnat antavat äänen ja kasvot yhdelletoista Kalevalan naishahmolle ja jumalattarelle. Novelleissa ammennetaan Kalevalan mytologiasta muun muassa spefin keinoin ja ravistellaan pölyyntyneitä mielikuvia.


Luentosali D10B la 8.7. 16.00–17.00

Kummia novelleja kokoamassa

Jenny Kangasvuo, J.S. Meresmaa, Heikki Nevala, Reetta Vuokko-Syrjänen

Spekulatiivisen fiktion kentällä julkaistaan paljon novelleja, ja niitä kootaan myös kovien kansien väliin. Mutta miten sopivat novellit oikein valitaan, ja miten ne toimitetaan kiinnostavaksi kirjaksi? Entä mitä eroa on novelliantologialla ja henkilökohtaisella kokoelmalla? Kirjailijat Jenny Kangasvuo, J.S. Meresmaa, Heikki Nevala ja Reetta Vuokko-Syrjänen valottavat novellikokoelman syntyä.


SU 9.7.


Luentosali A1 su 9.7. 11.00–12.00 

Sateenkaarifantasiaa -paneeli

J.S. Meresmaa, Magdalena Hai, Sini Helminen

Kirjailijat J.S. Meresmaa, Magdalena Hai ja Sini Helminen keskustelevat sateenkaariteemoista fantasiakirjoissa sekä yleisesti että omissa tuotannoissaan. Mitä mahdollisuuksia fantasia tarjoaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kuvaukseen? Mitä erityispiirteitä ja ongelmia sateenkaarifantasiassa on?


Luentosali A1 su 9.7. 16.00–17.00

Suomi-spefiä maailmalle?

Emmi Itäranta, J. S. Meresmaa, Saara Henriksson, Magdalena Hai

Millaisia reittejä suomalaista spefikirjallisuutta maailmalle viedään, kuka sen tekee ja miltä kotimaisten tekijöiden tulevaisuus kansainvälisillä markkinoilla näyttää? Entä kuinka vaikea maailmalla on menestyä? Paneelissa pohditaan kansainvälisen kirjamyynnin kiemuroita käännetyn kirjailijan, englanniksi kirjoittavan kirjailijan ja kirjallisuusagentuurin (Kumma Literary Agency) näkökulmista. Emmi Itäranta, J. S. Meresmaa, Saara Henriksson ja Magdalena Hai (pj).


***

Tulkaa ja ottakaa kaverinnekin mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti