27.10.2011

Eka kerta

Paljastan teille nyt jotain.

En ole koskaan käynyt kirjamessuilla.

Muilla messuilla kyllä, ja Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa ja Elävän kirjallisuuden festivaaleilla, mutta kirjamessuilla en koskaan. Miten siinä niin on päässyt käymään?

Huomenna asiaan tulee muutos. Vietän koko päivän Helsingin kirjamessuilla. Kävin ohjelman läpi ja merkitsin kaikki kiinnostavat esiintymiset muistilapulle. Heti ensimmäiseksi kävi ilmi, että yksi päivä on kamalan vähän, kun esiintyjiä ja ohjelmaa on neljälle päivälle, mutta ei auta. Käytössä on vain yksi kutsu, joten yksi päivä oli valittava. Siltikin tulee päällekkäisyyksiä eikä kaikkea haluamaansa ehdi näkemään, mutta jos todella ehdin nähdä kaiken, mitä suunnittelen, olen enemmän kuin tyytyväinen.

Luultavasti messuilla tapaa paljon ihmisiä, joten tilasin viime viikolla blogille käyntikortteja. Ensimmäinen kerta tämäkin, enpä ole ennen käyntikortteja mukanani kantanut!


Koska kuva ei näytä kaikkea, kerron sanoin: kortin etupuolella lukee blogini nimi ja osoite; oma nimeni ja sähköpostiosoite; maininta esikoisteoksesta ja sen ilmestymisajankohdasta sekä tervetulotoivotus blogia seuraamaan. Toisella puolella on esikoiskirjan nimi ja oma nimeni. Kortti sopii vallan mainiosti vaikka kirjanmerkiksi!

Sain luvan jättää niitä Kariston osastolle (7d40) viikonlopuksi, joten toivottavasti ihmiset löytävät niitä sieltä.

Mikä sinun reaktiosi olisi, jos joku ojentaisi keskustelun päätteeksi bloginsa käyntikortin?

Voisin olla ensin hieman hämmentynyt, mutta sitten mielissäni, sillä yleensä tavatessa uusia ihmisiä jännittää tilannetta sen verran, että mieli pyyhkiytyy kotimatkalla ja se jokin tärkeä nimi hukkuu. Mutta jos olisin saanut käyntikortin, minulla olisi keino löytää nimi uudelleen.

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa oikein hyvältä idealta!

  VastaaPoista
 2. En ole minäkään käynyt :/ Mutta luultavasti Jyväskylän kirjamessut ensi vuonna vievät tämän neitsyyden.

  VastaaPoista
 3. Viime vuonna kävin ensimmäisen kerran kirjamessuilla, se oli ihanaa vaikka en varsinaisesti ketään tavannutkaan tällaisena toistaiseksi-ei-oikeana-kirjailijana.

  Blogin käyntikortti on äärimmäisen järkevä idea. Olen itsekin halunnut toteuttaa sen mutta en ole vielä uskaltanut. Ehkä joskus myöhemmin. Sinulla kun niitä nyt kuitenkin on niin siitä vaan tuputtamaan kaikille! :)Tuskin siitä kukaan pahastuu/pitää epäkohteliaana/*sijoita tähän jokin kauheus* Kortit ovat kaiken lisäksi hyvänäköisiä ja matchaavat blogisi ulkoasuun.

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea tuo käyntikorttihomma. Kirjamessuilla on kivaa, mutta mielestäni aivan liian ahdasta. En pidä ahtaista paikoista. Joten tavallaan ei harmita, että ne jäävät tällä kertaa väliin, mutta nyt kun on kirjailija, niin on varmaan jonkinlainen kirjailijan synti ajatella niin. Ensi vuonna yritän kuitenkin ostaa lennot sinne :) Ja hei, oikein hauskaa messua, sieltä saa varmasti tuolla tavalla irti enemmän, että tietää etukäteen mitä tahtoo!

  VastaaPoista
 5. Vera A, kiitos, hyvältä idealta se minustakin kuulosti! Jos olisin dekkaristi, niin tahtoisin varmaan käyntikortteihini sellaisia hieman kohollaan olevia, kiiltäväpintaisia veripisaroita. :D

  Anne, voipi siis olla, että ensi vuonna jossain messuilla törmäämme.

  Dee, kiitos! Aikamoista hulinaa lienee odotettavissa. :) Kirjoitan tänne sitten havaintoja siitä, miten kortit otettiin vastaan ja oliko niistä mitään hyötyä.

  Helmi-Maaria, jossain ne kehuivat, että Helsingin kirjamessuilla olisi nyt väljempää kuin aiemmin. Toivottavasti, sillä "sillit purkissa" -tunnelma ei kohota ainakaan minun mielialaani...Kiitos toivotuksista! :)

  VastaaPoista
 6. Saatttaa olla, että ojennat minulle sen kortin, jolloin vastaan että kiitos, tunnennkin blogisi entuudestaan. Hyvä ideahan blogikäyntikortti on, kuten toisetkin ovat sinulle vastailleet.

  Ostin kokoaikalipun, kuten muutamana viime vuonna olen tehnyt ennenkin. Poikkeilen messuilla työpäivän päätyttyä, kuuntelen esikoiskirjailijoita ja vähän muutakin, käpälöin antikvaarisetien aarteita.

  Tänä vuonna näyttävät sotkeneen kirjat, ruuan ja viinin ja musiikin samoihin tiloihin, eivät eri halleihin, kuten aiemmin. Luultavasti ruuhkauttaa tiloja entuudestaan viikonlopulla. Torstai-iltana mahtui hyvin kulkemaan, antaas kattoo tänään.

  Ah, kunpa voisi ensi vuonna istua haastateltavana esikoiskirjailijoiden joukossa! Mutta haaveet on haaveita. Mukava tapahtuma kirjamessut kuitenkin, pitää yllä uskoa, että vielä on lukevia ja kirjoittavia ihmisiä maailmassa. Arjessa se usko usein horjuu.

  VastaaPoista
 7. Sain aikaan vihdoin ryhtyä lukijaksesi. Pidän kovasti tyylistäsi :)

  Ja käyntikortti on oiva. Teetin itsekin sellaiset ja kyllä niitä otettiin vastaan mielellään. Sitä paitsi ne toimivat myös kätevinä kirjanmerkkeinä!

  VastaaPoista
 8. Elina, jos olisi messuilla näin käynyt, että joku olisi sanonut tietävänsä blogini, olisivat käyntikortit varmaan levinneet messumatolle silkasta järkytyksestä. ;)

  Messuilla oli ihana havaita, kuinka paljon lukevia ja kirjoista kiinnostuneita ihmisiä oikein on!

  Morre, kiitos ja tervetuloa lukijaksi! :)
  Käyntikortteja ihasteli moni, joten on se vain uskottava, että idea toimii. Mistä lie suomalaisuuden mustasta arkusta näitä epäilyksiä mieleen nouseekaan?

  VastaaPoista
 9. Käyntikortit ovat mielestäni oikein hyvä ajatus.

  Itsellänikin on ollut aikeissa teettää käyntikortteja, joten jos osaat suositella jotain tahoa, mistä niitä kannattaisi tilata, otan mielelläni informaation vastaan :) .

  VastaaPoista
 10. Joanna, suosituksia on luvassa!

  VastaaPoista