7.1.2012

Välimerkintä, joka näki päivänvalon

Sivun oikeaan laitaan on lisätty kiinteitä sivulinkkejä, joista pääsee kurkkaamaan muun muassa menossa olevia ja valmistuneita kirjallisia projekteja. Koska kuulun koulukuntaan, joka tarvitsee salassapitoa ja haudontaa säilyttääkseen kirjoittamistyön jännitteen ja mielekkyyden, projekteissa mainitaan vain ne, jotka kestävät päivänvaloa.

Pitäisikö tästä päätellä, että keskeneräiset käsikirjoitukset ovat kuin vampyyreita?

(Ja heti jatkui analogia mielessäni: imevätkö verta? Kyllä, ainakin kirjailijasta. Aiheuttaako purema euforiaa? Toisinaan. Ahdistusta? Aivan taatusti.)

4 kommenttia:

 1. Minä kuulun samaan koulukuntaan. Ideatasolla olevista kirjoituksista ei voi hiiskahtaakaan, ja niistäkin, jotka ovat työn alla, vain epämääräisesti sanoilla "juttu" tai "kässäri" tai "kirjoitus" - eikä missään nimessä voi kertoa kenellekään, että "mistä se kertoo", muuten menee kaikki maku.

  Muuten: onnea sinulle novellien julkaisun johdosta :).

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista! Olen harkinnut samanlaista linkkiä omalle sivulle, mutta odottelen ensin, että cv hiukan tästä kasvaa. ;D Tekstin täytyy todellakin olla tietyssä vaiheessa, ennen kuin sitä voisi ajatella tuollaiseen listaan laittavansa. Luonnokset ja ideat on hirveän helppo tappaa liian aikaisella julkistamisella. :(

  Lukijalle tuon tyyppinen lista, jossa on mukana myös keskeneräiset käsikirjoitukset, on kerrassaan mehukas. On mukava jäädä odottelemaan, että projektit valmistuvat. :)

  VastaaPoista
 3. Jere, :)

  Rooibos, kiitos onnitteluista! Kyllä sinunkin novellisi pian julki saadaan -- odotan pääseväni lukemaan!

  Ja kyllä, se on oikeastaan aika hauskaa, minkälaisilla kiertoilmaisuilla keskeneräistä kutsuu. Vaikka tietäisi tekevänsä novellia, sitä ei voi kutsua sellaiseksi ennen kuin se on valmis tai melkein valmis. :)

  Magdalena Hai, cv olisi aika ohkainen meikäläisellä, jos nuo mifongit eivät olisi melkein paketissa. :D

  "Lukijalle tuon tyyppinen lista, jossa on mukana myös keskeneräiset käsikirjoitukset, on kerrassaan mehukas. On mukava jäädä odottelemaan, että projektit valmistuvat."

  Samanlainen fiilis minullekin on syntynyt, kun on jossain tällaiseen listaan törmännyt. Paitsi että se palvelee lukijaa, myös minulle kirjoittajana se toimii kannustimena. Vähän kuin että: katsos nyt, kyllä sinä olet jotain saanut aikaiseksikin!

  (Sehän on nimittäin varsin tyypillinen olotila, että on kahden kässärin kirjoittaminen kesken, kolmas oikoluvussa, neljäs ja viides nupullaan ja kuudes huhuilee aamuöisin idean tasolla. Ei siinä tunnu siltä, että jokin tulisi valmiiksi ikinä.)

  VastaaPoista