15.5.2012

Arvio Helsingin Sanomissa

Sain juuri sähköpostia kirjailijakollegalta: Mifongin perintö on arvioitu Hesarissa! Vilkaisin sitten kännykkääkin: toinen kollega oli lähettänyt tekstiviestin ja onnitteli arviosta. Vähän oli pöllämystynyt olo -- ja on vieläkin. Olin niin valmistautunut siihen, että kirja saisi näkyvyyttä vain hyvin harvassa mediassa, ja Hesariin se tuskin pääsisi lainkaan.

Olenpa iloinen siitä, että olin väärässä!

Mutta siis, itse juttuun, joka on Vesa Sisätön käsialaa:

Vaikeaa rakkautta fantasiamaailmassa

22 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa, että sait palstatilaa Hesarissa! Ja arviokin oli ihan positiivinen. Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 2. Asiantunteva arvostelu. Sisättö tunnisti helposti lajityypin ja kirjoittajan vahvuudet: juonen ja henkilöt. Nuortenkirjagenressä arvostelu olisi ehkä ollut vähemmän ankara, mutta parempi näin. Ilahduttavaa, että kirjan kansi on paperilehdessä arvostelun kuvituksena.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! "Tolkien-tyyppistä fantasiaa"... Vähän muuta kuin tavanomainen Rowling-vertaus. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tolkien-maininnasta olin kyllä aika "oho". :D Ehkä se on se karttapiirros ja jatkuva vaeltaminen...

   Poista
 4. Hienoa, onnea! Mahtavaa, että esikoisesi tuntuu saavan riittävästi ilmaa siipiensä alle lentääkseen kauan ja korkealla:D

  VastaaPoista
 5. Saaran kanssa samaa mieltä, hyvin kirjoitettu ja perusteltu arvostelu. Onnittelut, oletpa aika velho!

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon! :)
  Olet saanut lyhyessä ajassa mahtavan määrän näkyvyyttä Hieno alku kirjailijanurallesi.

  VastaaPoista
 7. Voi miten hienoa. Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 8. Kipitin heti HS:n sivuille vain arvion houkuttelemana, mahtava juttu! Onnittelut positiivisesta arviosta, tuokoon se paljon lukijoita lisää!

  VastaaPoista
 9. Onnea täältäkin! En ole vielä ehtinyt lukemaan kirjaa, odotan kovasti että saan sen lukea.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille onnitteluista! Työpäivän jälkeen kävin hakemassa lehden irtonumeron kioskista, ihan jotta näkisin, miltä arvio oikeasti näyttää. Näyttihän se. :)

  Olen iloinen ja helpottunut siitä, että toistaiseksi sanomalehtikritiikeissä kirjan on aina arvostellut kriitikko, jolla on tietämystä fantasiagenrestä.

  VastaaPoista
 11. Onnea onnea :)! Tosi hienoa, että sait myötämielistä palstatilaa Hesarista ja vieläpä näin nopeasti julkaisun jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi sanoa, että kuukauden sisään julkaisusta -- todella nopeaa toimintaa!

   Poista
 12. Onneksi olkoon! Tuo arvostelu tuo loistavasti näkyvyyttä ja houkuttelee lukijoita.

  VastaaPoista
 13. Onneksi olkoon - tämä arvio toi kirjan tietoisuuteeni ja päätin hankkia sen! Suomenkielistä aikuisempaan makuun kirjoitettua fantasiaa on aivan liian vähän. Olen varma että Hesari-näkyvyys tulee auttamaan myyntiä hurjasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen harmitellut tuon puutoksen suhteen kotimaisen fantasian tarjonnassa. Olen taipuvainen uskomaan, että syy ei ole niinkään ollut käsikirjoitusten tarjonnan vähyydessä (tai niiden laadussa) vaan siinä, että isot kustantamot ovat jostain syystä arkailleet julkaista aikuisille suunnattua kotimaista fantasiaa.

   Meiltä löytyy kyllä sellaisia kirjailijoita kuin Sari Peltoniemi, Päivi Honkapää, Anne Leinonen ja Anu Holopainen (en nyt muista tähän hätään kaikkia), joiden tuotannosta löytyy teoksia, joissa nuoren ja aikuisen lukijakunnan välinen raja on veteen piirretty viiva.

   Koska kustantamoiden on pakko kuitenkin luokitella julkaisu johonkin kategoriaan, on fantasian kohdalla ollut ehkä varminta valita lapset tai nuoret.

   Toivon, että tähän on tulossa pysyvä muutos! (Joka tietenkin riippuu paljon myynnistä: kotimaisella fantasialla kun on käännöskirjallisuus haastajanaan.)

   Poista