14.8.2013

Lukupiirivierailu ja intoilua

Tänään minä ja Markus Harju olimme Pasilan kirjastossa lukupiirin vieraina keskustelemassa Steampunk! - Koneita ja korsetteja -antologiasta. Yllätysvieraaksi saimme mukaan Samuli Antilan, joka illan aikana paljasti kirjoittaneensa steampunk-novellin tietämättä kirjoittaneensa steampunkia, mistä syystä Kosmoskynässä ilmestynyt novelli ei koskaan päätynyt edes tarjolle Koneita ja korsetteja-antologiaan. (Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien julkaiseman Kosmoskynä-lehden steampunk-numeroa suosittelen lämpimästi höyryilystä kiinnostuneille. Muutenkin spefistä ja kirjoittamisesta innostuneelle lehti tarjoaa kosolti lukemisen arvoista asiaa.)

Lukupiiri-ilta oli melkoista luksusta kirjoittajalle ja novellien toimittajalle: teokseen tutustunut ja keskustelemaan innostunut joukko lukijoita tuo monia uusia näkökulmia ja pohdiskelun aiheita. Lisäksi ajoitus oli mitä mainioin, sillä eihän siihen ole enää kuin kaksi kuukautta, kun pitelemme käsissämme Höyryä ja helvetinkoneita -antologiaa! Teki oikein hyvää katsahtaa tässä vaiheessa siihen, mitä oikeastaan on tullut tehtyä.

Kiitos, Pasilan kirjasto ja Matti J.; Henna, Olavi, Mima, Kaisa ja Merjat!

P.S. Junat ovat muuten aika maagisia kirjoittajan työtä ajatellen: vajaan kahden tunnin edestakaisen matkan aikana sain kirjoitettua ensi vuonna julkaisuun (toivottavasti) tulevaa novellia kolmen liuskan verran. Ei ole ensimmäinen kerta, kun novellini kirjoittaminen alkaa tai etenee junan huminassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti