21.12.2013

Pisin ja pimein

Joulusilinterissä hän. (c) J.S. Meresmaa

Vietin talvipäivänseisausta ulkoilemalla, laittamalla inkivääristä ruokaa ja ottamalla selfieitä sesongin henkeen tuunattu silinteri päässä. (Syy omakuviin paljastuu, mutta vähän myöhemmin!)

Olen minä kirjoittanutkin. Mifongin kätkemä on tällä hetkellä telakalla huilahtamassa, ja olen keskittynyt Keskilinnan ritarit -sarjan toiseen osaan, Ritarin ansioon. Laadin sille tiukan aikataulun ja ainakin toistaiseksi olen siinä pysynyt. On tuntunut hyvältä hypähtää välillä ihan toisenlaiseen fantasiamaailmaan. Vähän kuin kävisi vierailulla toisessa kulttuurissa! Tänään tein myös Ritarin ansion kannen viimeistä silausta vaille valmiiksi.

Ai niin, Mifongin mahti palautui kustannustoimittajalta saatesanoin: "sarjan paras osa tähän asti"! Teki kirjoittajan egolle nannaa, mutta asettaa se rimaakin taas vähän korkeammalle tämän nelosen kanssa.

4 kommenttia:

 1. Pähee hattu! :) Milloin Mifonkien kolmas osa olisi mahdollisesti saatavissa? Kirjahyllyssäni on sille jo tyhjä paikka... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! :)

   Mifongin mahti on näillä näkymin saatavilla elokuussa!

   Poista
 2. Päätin Mifongin ajan tuossa pari päivää sitten ja samoihin aikoihin löysin blogisi, jolloin onnellisuusprosentti nousi huippulukemiin. Blogissani jo kirjoitin pientä mielipidettä kirjasta, mutten varsinaista arvostelua lähtenyt tekemään. Mutta tiivistettynä; olen ihan äimistynyt, hyvällä tavalla. Luin Mifongin perintöä mielelläni, mutta toista osaa aloittaessani tuntui, että kirjoittaja olisi ollut eri. Ehkä se johtuu minusta tai jotain, mutta tuntui, että teksti oli selkeämpää, soljuvampaa ja suoraan sanoen veti minut tuntikausiksi mukaansa. Huomasin liian pian tuijottavani takakantta hyvin hämmentyneenä; mitä seuraavaksi? Olen iloinen, että sattumalta poimin Mifongin perinnön vieraillessani kirjastossa, olisin missannut paljon. On hyvin vaikeaa saada ajatuksiaan järkeviksi lauseiksi, kun pään sisällä kaikuu ylistyshuudot.

  Odotan enemmän kuin innollani seuraavaa osaa ja varmasti tulen vielä ostamaan kirjat itselleni. Voi että, kiitos hurjasti. Toivon menestystä urallesi, sen olet totisesti ansainnut! :---)

  Toivon, ettei kommentti herättänyt kovin suurta hämmennystä, keräsin paljon rohkeutta tämän kirjoittamiseen :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkeudestasi, Elle! Minun jouluni alkoi nyt vähän etuajassa, kiitos sanojesi. :)

   Olen itsekin miettinyt tuota, että kuinka paljon kirjoittajana muutun sarjan edetessä. Kuinka paljon muuttuu tyyli, kehittyy oma ääni. Mifongin perintö on kuitenkin ensimmäinen romaani, jonka olen kirjoittanut, joten kehittyminen on odotettavaa.

   Ensi kesänä Myllylahdelta ilmestyvä Mifongin mahti on omasta mielestäni jälleen askel kohti parempaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä: sarjojen ollessa kyseessä lukijan odotukset voivat joskus mennä ihan eri suuntaan kuin kirjoittajan aikeet.

   Ihanaa, että Mifongin aika piti otteessaan!

   Poista