29.6.2014

Vanhan kirjallisuuden päivillä

Useampana vuonna on tullut käytyä Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päivillä. Kolme asiaa ei muutu. Yksi: kirjateltassa on kuuma. Kaksi: väkeä on niin paljon ettei tuttuihin välttämättä törmää ollenkaan, mutta aina näkee vähintään yhden poliitikon. Kolme: vaatisi valtavaa itsehillintää olla tekemättä yhden yhtä kirjaostosta, sillä herkkuja lukemisen ystäville on tarjolla niin paljon.

Sylvään koulurakennus teltan vieressä. Sisällä notkuvat houkuttelevat
kirjapöydät ja -hyllyt. (c) J.S. Meresmaa

The Kirjateltta. (c) J.S. Meresmaa

Ei ollut tarkoitus ostaa kirjoja ("katselemaanhan tässä vain"), mutta kuinkas sitten kävikään... Tuntui, että antikvariaatit tosissaan pistivät parastaan tarjonnassa, eikä se "Kaikki kirjat 5 euroa" -koppikaan saanut poistumaan tyhjin käsin.


Tieteiskirjallisuuslöytöjä. (c) J.S. Meresmaa

Joitakin vanhempaa kirjakantaa edustavia hankintojani. (c) J.S. Meresmaa

Onneksi joistakin kirjoista sai nauttia ilman, että niitä täytyi omaksi hankkia. Hykerryttäviä olivat "Höyryveturit ja niiden hoito" -tyyliset oppaat (vähän kuin lemmikinhoidosta olisi kyse) ja muut tekniset opaskirjat, kuten tämä Aake Pakkalan Kone-elimet. Mahtoiko olla muuten juuri tämä kirja, jonka esipuheessa kiiteltiin perheen naisia konekaavioiden puhtaaksi piirtämisestä?


(c) J.S. Meresmaa

Paljon oli myös kirjoja, joiden kansitaidetta sai ihastella. Tämän 1900-luvun alkupuolella julkaistun kirjan kohdalla pieni hymykin tuli huulille, kun luki nimen:  "Tehtailijan rakastajatar -- todellinen kansannainen".

(c) J.S. Meresmaa
Tällä(kään) kertaa ei tullut seurattua ohjelmaa, jota oli tarjolla. Osittain varmaan siksi, että olin aika myöhään liikkeellä ja osaltaan siksi, ettei kirjojen luota vain malttanut erkaantua. Päivän paras löytö oli Kalevala vuodelta 1887. Fraktuuraa ja värikuvia, ja irtosi kympillä!


(c) J.S. Meresmaa

Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päivillä on hieno tunnelma ja ainutlaatuinen tarjonta kirjafiileille. Suosittelen!

8 kommenttia:

 1. Pimeyden vasen käsi herättää kateutta - herätettyään ensin jo aiemmin nimenä uteliaisuutta, ja päädyttyään nyt silmien eteen... Mulle kans! Onnea. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Kansi Pimeyden vasemmassa kädessä oli hieman kärsinyt, mutta sisältöhän se on, mikä ratkaisee. :)

   Poista
  2. No - ei kai tätäkään voi lukijana huonona pitää: muuan J.S. Meresmaan Mifongin perintö, China Miévillen Toiset ja kolme muuta kirjaa kahdellakympillä. Mielenkiinnolla odotan. ;-)

   Poista
  3. Noniin, (tämä osoittautuikin olevan) oikein sopivaa taukoa todellisuudesta. Kyllä tuota yhden kirjasarjan verran lukee (Mifongin aika on jo haettu kirjastosta, mutta mitäs sen jälkeen teen?).

   Drrggrr!

   Poista
  4. Kiitos, luettu on myös Mifongin aika. En tiedä, miten tästä enää jatkaa - tekemättä jotain aivan uutta, mutta sitä kai on odotettava.

   Menestystä!

   Poista
  5. Kiitos, Anonyymi! Pianhan tuo Mahti jo ilmestyykin, joten tarinalle on luvassa jatkoa pian. :)

   Poista
 2. Lovecraftin kolmas herättää myös kateutta.. :o ainoa puuttuva, eikä löydy sitten mistään :<

  VastaaPoista