17.9.2014

Mahtiarvonta!


Postikortteja! (c) J.S. Meresmaa
Mifongin mahdin julkaisun kunniaksi järjestän pienen arvonnan blogissani. Tulin nimittäin tehneeksi Mifonki-postikortteja, joista olen kauhean innoissani. Niitä olisi nyt jaossa onnekkaille.

Ja kyllä, arvon minä yhden kirjankin! Onnekkaimmista onnekkain saa palkinnoksi Mifongin mahdin.

Eikä tässä vielä kaikki!

Luvassa on myös yllätyspalkinto, josta olen vielä ihan hipisipihiljaa. Mutta Mifonkeihin se liittyy, siitä voitte olla varmoja.


Pääpalkintona jaetaan Mifongin mahti. (c) J.S. Meresmaa

***

Osallistumisohjeet:

Kerro tämän blogipostauksen viestiketjuun kuka Mifonki-sarjan henkilöhahmoista on suosikkisi ja ennen kaikkea MIKSI. Perustelut ovat tärkeät, sillä pelkkä nimi ei riitä (kyllä, minä kurja edellytän nyt lukeneisuutta!). Mitä seikkaperäisemmät perustelut, sen paremmat voittomahdollisuudet.

Vastausaikaa on 1.10.2014 asti. Suoritan arvonnan torstaina 2.10. ja ilmoitan voittajat. Seuraavalla viikolla pääsen sitten postittelemaan.

Palkinnot: 
1 kpl Mifongin mahti -kirjaa (saa signeerauksen halutessaan)
4 kpl Mifonki-postikorttinippua (nipussa on 3 kpl karttapostikortteja ja 3 kpl mifonkipostikortteja, ja näihinkin saa signeerauksia jos haluaa)
1 kpl Mifonki-sarjaan liittyvä paperituote (ylläri!)

Jätä kommenttiin selkeästi tunnistettava nimimerkki, jotta arpaonnen osuessa kohdalle ei tule epäselvyyksiä kenestä on kyse.

Mahtionnea matkaan!

***

Lisäksi arvostaisin ihan superisti, jos jaatte tietoa tästä arvonnasta sopivaksi katsomallanne taholla!

10 kommenttia:

 1. Oma suosikkini on Linn Rondestani. Pidän toki muistakin hahmoista, mutta Linn on alusta asti vedonnut minuun eniten. Tätä varmaan selittää osittain viehtymykseni merirosvoihin. Olen tykännyt merirosvoista lapsesta asti ja erityisesti naismerirosvot ovat olleet se juttu.

  Linn on välillä jopa ärsyttävän tyly ja vaikeasti lähestyttävä, hänellä on niin kova kuori, että sen läpi ei näytä pääsevän mikään. Samaan aikaan kuitenkin selkeästi pääsee ja se pehmeä kohtakin sisältä löytyy, vaikka hänestä tulee vaikutelma, että hän yrittää sen salata mahdollisimman huolellisesti. Linn ei ole välinpitämätön, vaikka näin voisi ensivilkaukselta luulla.

  Minulle hyvät naishahmot kirjoissa ovat tärkeitä, ja Linn on sellainen, josta ei pääse aivan välittömästi selville. Hänessä riittää mielenkiintoista tarttumapintaa ja suloista rosoisuutta (voiko rosoisuus olla suloista?). Uskoisin myös, että hän on henkilöhahmona sellainen, jolla on vielä pitkä matka kuljettavanaan. Onkin kiinnostavaa nähdä, millaiseksi hän muodostuu ajan kulumisen myötä... hioutuvatko pahimmat särmät pois vai terävöityvätkö entisestään? Tästä syystä odotankin erittäin suurella mielenkiinnolla, mitä juuri hänelle tulee jatkossa tapahtumaan.

  (Huh, tulipa pitkä selostus. Toivottavasti se ei nyt sisältänyt aivan liikaa tulkintaa :D)

  VastaaPoista
 2. Suosikkihahmoni on ehdottomasti Linn. Hän ei ole erehtymätön ja erehtyessään Linn ei ärsytä vaan harmittaa. Linn ottaa tilanteen haltuun, on rohkea, eikä pyri miellyttämään.

  Hänessä on syvälle pinttyneitä kerroksia, joita kirjat ovat vasta raaputtaneet. Linnissä on magnetismia ja arvaamattomuutta.

  Ja onhan merirosvoissa aina tyyliä!

  On myös hauskaa jos hahmosta tulee (etäisesti) mieleen joku itselle jo entuudestaan rakas hahmo, tässä tapauksessa Final Fantasy 4 pelin hahmo Faris, joka on myös merirosvokapteeni. ;)

  VastaaPoista
 3. "Kuka Mifonki-sarjan henkilöhahmoista on suosikkisi ja ennen kaikkea MIKSI. "
  Vaikka en ole lukenut vielä kolmatta osaa, on jostain syystä suosikikseni muodostumassa nuori Fewrynn. Hänessä on sellaista potentiaalia, etten malta odottaa, mitä tulevaisuudella on hänelle tarjottavanaan.
  Hyvänä kakkosena tulee Dante, karismaattinen ja rosoinen hahmo. Ei mikään kiiltokuvapoika vaan ihan oikea moniulotteinen persoonallisuus.
  Ja ihan pakko mainita vielä kolmosena Linn. Merirosvo ja vahva nainen <3 .

  VastaaPoista
 4. Löytyyhän kirjoistasi paljon kiinnostavia hahmoja, mutta ensimmäiseksi mieleeni nousi Connail. Hän tuli mukaan vasta toisessa kirjassa ja jotenkin pikkausen huomaamata, mutta ehkä sellainen tyyli miellyttää minua. Symppaan hänen puolestaan, sillä hän vain ajautui Ardisin kautta seikkailuun mukaan ja on samalla ihanan rauhallinen, tunnollinen ja luotettava mies, vaikka häneltä löytyy omat epäilyksensä.

  Kurkistin omassa blogissani olevaa juttua Ajasta ja olin kirjoittanut sinne näin: "Joidenkin arvosteluissa on tullut ilmi, ettei Connailista ole tykännyt juuri sen takia, että hän tulee Dante/Ardisin väliin, mutta minä tykkäsin Connailista heti. Kirjasarja tuntui kaipaamaan Connailin kaltaista hahmoa."

  VastaaPoista
 5. Suosikkini on Linn Rondestani. Hän on sellainen vahva ja räväkkä ja vielä moniulotteinenkin naishahmo, joita toivoisi enemmänkin olevan kirjallisuudessa. Lisäksi on mainio yksityiskohta, että hän on merirosvo.

  VastaaPoista
 6. Lukiessani Mifongin aikaa kohdalleni osui henkilö, josta nousi oitis suosikkini - nimittäin Roan, Danten veli. Vaikka kirjasarja on tähän asti ja varmasti jatkossakin mukaansatempaava, nimenomaan Roan on ensimmäinen hahmo, johon pääsin kiinni - ja samalla ihastuin. Lieneekö syynä se, että molemmat olemme luovia sieluja, jotka saattavat kadota useiksi tunneiksi taiteen äärelle unohtaen nälät sun muut arkipäiväiset asiat. Myös se, että itse koen kyllästyväni taideteoksiini heti, kun olen saanut ne valmiiksi, lähensi minua kyseisen herran kanssa.

  Ensivaikutelmani Roanista oli karski, kenties hieman irstaskin, mutta karismaattinen ja pohjimmiltaan hyväsydäminen mies ja tässä kohtaa jälleen koen samaistuvani häneen. En luonnehtisi itseäni kuitenkaan karskiksi, vaan se, mitä ajan tässä takaa on se, että minua ympäröivät eräänlaiset suojamuurit, joiden takana oikea persoonani hyvine ja huonoine puolineen odottaa. Se, mitä sivullinen havaitsee, on vain kova ulkokuori. Koen, että Roanista löytyy monenlaisia eri ulottuvuuksia, joihin tahtoisin tutustua paremmin. Olen myös kiinnostunut, mitä Roanille tulevaisuudessa tapahtuu, miten asiat etenevät - vai etenevätkö lainkaan - hänen ja Connailin välillä (voi, nyt tulin tunnustaneeksi parittavani tätä parivaljakkoa, hupsista!). On mukava huomata, että Roanin karismaattisuus ei ole jäänyt muiltakaan (lue: Connaililta) huomaamatta, joten pakko myöntää, että mikäli olisin Connailin tilalla, notkahtaisivat minunkin polveni tuollaisen vapaamielisen taiteilijaherran edessä! Roan vaikuttaa pintapuolisesti iloiselta ja hauskalta omalla miehisellä tavallaan, kenties tuo, sekä miehen luovuus olivat ne asiat, jotka saivat minut ihastumaan häneen perinpohjaisesti!

  Unohtamatta myöskään sitä, että Roanin tavoin olen itse myös hyvin taipuvainen ylenpalttiseen nukkumiseen!

  VastaaPoista
 7. Linn ehdottomasti! Vaikka hän onkin vähän kovapintainen, sisältä löytyy jotenkin sellaista suloista herkkyyttä ja eksyneisyyttä.

  Linn on samaistuttava ja siksi minulle henkilökohtaisesti tärkein hahmo koko kirjasarjassa. Ehkä hän edustaa myös tietynlaista haavekuvaa siitä, millainen itse tahtoisin olla: vahva, anteeksipyytelemätön ja silti rakastettu (ja ihailtu, ainakin jos on edellä olevia kommentteja uskominen).

  Mietin kahden vaiheilla, olisinko valinnut Linnin vai Reun, mutta päädyin lopulta Linniin, koska toisesta olisi ollut hiukan vaikeaa keksiä perusteluja. "Koska se on söpö. Ja puuma." Heh. :3

  VastaaPoista
 8. Pitkään mietin Linnin, Danten, Ardisin ja Elingmarin välillä, mutta lopulta päädyin Harbeniin. Harben on kiltti, hellä ja ymmärtäväinen. Harben tasoittaa Linnin räiskyvää persoonaa sitä kuitenkaan tukahduttamatta. Linn, joka vaikuttaa kovalta ja vaikeasti tavoiteltavalta, rakastaa Harbenia ja välittää tästä aidosti.

  Itse pidän Harbenista juuri edellä mainittujen luonteenpiirteiden takia. Hän on samankaltainen kuin minäkin, rauhallinen ja lempeä, mutta päättäväinen. Harben on sopivalla tavalla huolehtivainen ja haluaisi vain viettää rauhallista kotielämää sotilaselämän jälkeen. Monesti tekisi mieli ottaa Harben syliin ja halata lujasti Linnin viedessä miesparka seikkailusta toiseen. Harben kuitenkin rakastaa Linniä yhtä paljon kuin Linn häntä, muuten hän ei seuraisi tätä voimakastahtoista merirosvotarta. Harbenin ja Linnin suhteesta on ihana lukea<3 Yhtä söpö pari kuin Dante ja Ardiskin.

  Harben on myös ihailtavan rohkea. Ensin sotilaana ja myöhemmin mifonkien etsinnässä. Harva mies uskaltaisi lähteä etsimään mifonkeja, siitä olen varma. Yhteenvetona: Harben on söpö ja ihana<3 Toivottavasti saamme lukea Harbenista myös Mifongin mahdista :)

  VastaaPoista
 9. Pidän Rondestaneista, joista jokaisella sisaruksella on oma vahva luonteensa (sudhaerilainen kulttuuri muutenkin vaikuttaa mielenkiintoiselta). Eniten minua kiinnostaa Dante Rondestani. Varsinkin sen jälkeen, kun hän sai Reun verta ja he yhdistyivät ja Dante lähti jäniksen perään. Haluan nähdä miten hän kehittyy tarinan jatkuessa ja saako hän Ardiksen.

  VastaaPoista
 10. Fewrynn ja Connail ehdottomasti. Fewrynnistä en oikestaan ole varma, mutta luotan intuitiooni, joka sanoo hänen olevan aivan loistava hahmo vaikka ei ole vielä niin esillä ollutkaan. Odotan innolla, mitä hänen varalleen jatkossa on.
  Ja Connail siksi, että pidän hänen luonteestaan aivan suunnattomasti. Jotenkin sääli, että (ainakaan minun mielestäni) ei Ardis välitä Connailista yhtä paljon kuin tämä Ardisista. Connail on muutenkin luonteeltaan aivan ihana! Siksi tämä onkin tuonut minulle aivan järkyttävän dilemman, kun en osaa päättää haluaisinko ennemmin Ardisin ja Connailin vai Ardisin ja Danten yhteen :/

  Jos arpaonni suosii niin signeerauksia saa todellakin pistää! Sivumennen sanoen, olet tällä hetkellä ehdottomasti suosikkikirjailijoideni listan kärkikastissa!

  VastaaPoista