7.2.2016

Viisi kirjaa

Sain viiden kirjan blogihaasteen Lukunurkasta. Näitä olikin hauska miettiä!


1. Kirja, jota luen parhaillaan

Kesken on aina monta. Tällä hetkellä muun muassa

- Futuremakers, Tuuti Piippo

- Kauheat lapset, Anni Nupponen

- Vasalli, Samuli Antila


2. Kirja, josta pidin lapsena

En pitänyt vain yhdestä kirjasta, vaan kymmenistä! Aah, mitähän tähän nostaisi? Astrid Lindgrenin Veljeni, Leijonamieli oli SE kirja, joka sai itkemään ja vaikuttumaan syvästi. Merja Jalon Nummelan ponitalli -sarja. Enid Blytonin Viisikot. 3 etsivää -dekkarisarja. Angela Sommer-Bodenburgin Pikku vampyyrit. Roald Dahlin Kuka pelkää noitia. Richard Dubelmanin Holly Hobbie.


3. Kirja, joka jäi kesken

Voi, näitäkin on monta! En ole niitä ihmisiä, jotka sinnikkäästi jatkavat lukemista, vaikka se tuntuisi puuduttavalta. Nyttemmin etenkin käännöskirjat, joista näkyy kiire, jäävät herkästi kesken.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen

Veljeni, Leijonamieli lapsuusajalta.
Emily Brontën Humiseva harju nuoruusajalta.
Nyt aikuisempana... Vaikutukset eivät ehkä ole niin syviä, mutta onhan niitä vaikuttavia lukukokemuksia paljon. Ihan viimeisimpänä Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä oli sellainen kirja, joka hipoi täydellisyyttä. Ja Kristina Carlsonin Herra Darwinin puutarhuri parin vuoden takaa. Myös Daniel Keyesin Kukkia Algernonille oli vaikuttava, luin sen vasta hiljattain.


5. Kirja, johon palaan uudelleen

Josh Lanyonin Adrien English -sarjasta on tullut minulle herkkulukeminen, johon on kiva palata kun kaikki muu tympii.

***

Kovasti mielelläni haastan Magdalena Hain, Margaret Pennyn muistikirjan, Sanan ja ajatuksen sekä Katvealueen listaamaan viisi kirjaa!

2 kommenttia: