7.4.2017

Raiteilla ja niiden sivussa

Kevät keikkuen tulevi, sanotaan, ja melkoista pukittelua se on meikäläisenkin alkuvuosi ollut. Ei siinä mitään, että kirjoittamisessa on aina omat ylämäkensä ja alamäkensä, mutta sitten kun elämäkin päättää heitellä "kivoja pikku ylläreitä" matkaan, alkaa kisakunto loppua.

Siksi tämä blogikin on ollut niin hiljainen. Olen säästöliekitellyt ihan huolella. Lisäksi on ottanut päähän, kun Bloggeri päätti jossain vaiheessa heittää kaikki seuraamani blogit sivupalkista huis hemmettiin, enkä ole jaksanut paikata tuhoja.

No, eiköhän se tästä. Pikkulinnut ovat palanneet ja varikset rakentaneet pesänsä. Peipon laulu tuo toivoa.

Raiteilla. Asema Petroskoin ja
Pietarin välillä.
(c) J.S. Meresmaa

Huhtikuu on omistettu esiintymisille! Sopivasti valon lisääntyessä ja lumien sulettua pääsee kirjailijakin luolastaan ulos. Ei tuolla jääkaduilla ja hyhmässä vilukissa tykkää liikkuakaan.

Kirjailijan ulkoilutusohjelma alkoi itse asiassa jo maaliskuun puolella, kun pääsin arvokkaan delegaation mukana Petroskoihin. Kirjailijavierailusta voi lukea lisää vaikkapa täältä. Oli superia!

Suomen kamaralla minut löytää pian toisesta arvovaltaisesta joukosta: nimittäin huhtikuun Roosalupi hotelli Tammerissa täällä Tampereella marssittaa esiin Johanna Sinisalon, Salla Simukan ja Anni Nupposen. Luvassa on ääneenlukua ammattilaiselta (kiitos, Emilia Pokkinen!) sekä hersyvää ja viiltävää sanansäilää kirjailijuudesta ja maailmoista, joita luomme.

Eura kutsuu seuraavana. Euran SANAT! -kirjallisuuspäivillä esiinnyn Tapio Koivukarin kanssa yhdessä lauantain kirjailijahaastatteluista. Tapahtumassa on paljon muutakin mielenkiintoista, kannattaa tulla paikan päälle! Lisää Sanoista Euran sivuilta.

Arvaatte varmaan -- eikä tässä vielä kaikki! Huhtikuu turnee päättyy komeasti Jyväskylään, jossa Lukutila-festivaali valtaa kaupungin. Osallistun perjantaina paneeliin ja pidän sen lisäksi luennon otsikolla "Unet, myytit ja kollektiivinen muisti fantasiakirjailijan työssä". Jännää!
Tässä vielä listattuna päivämäärät, paikat ja ajat:

Roosalupi
keskiviikko 19.4. klo 18
Hotelli Tammer, Tampere

Sanat! -kirjallisuuspäivät
lauantai 22.4. klo 14
Kauttuan klubi, Kauttua (Eura)

Lukutila-festivaali
perjantai 28.4.
klo 14.30 paneelikeskustelu
klo 17.30 luento "Unet, myytit ja kollektiivinen muisti fantasiakirjailijan työssä"
Veturitallit, Jyväskylä

***

Tervetuloa, kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy!

2 kommenttia:

  1. Voi että, tuo ""Unet, myytit ja kollektiivinen muisti fantasiakirjailijan työssä" luentosi kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, olisi kiva tulla kuuntelemaan. Mutta ei pysty, koska olen ko. päivänä töissä aika kaukana Jyväskylästä ja illalla ystävän läksiäisjuhlissa. Haluaisitko kirjoittaa joskus myös blogiin aiheesta?

    VastaaPoista