11.11.2022

Kerberos, Kehrääjä ja Kirjavinkit

On aina ilon hetki kirjailijalle, kun pitkän työn tulos saa hyvän vastaanoton. Jo muutaman kuukauden olen seurannut Kerberoksen kirvoittamaa palautetta Goodreadsissa ja Instagramissa, joista on parin viime vuoden aikana tullut tärkeä kurkistusaukko kirjan elämään sen julkaisemisen jälkeen.

Minullahan on tämä tilanne, että vain kourallinen kirjakauppoja pitää säeromaaneitani valikoimissaan ja näkyvyys kaiken kaikkiaan on melko lailla sosiaalisen median varassa. Kaikenlaiset vinkkaukset ja nostot ovat toisin sanoen kullan arvoisia.
Ja kuulkaas! Helsingin kirjamessuilla sain tiedon, että Khimairan painos on myyty loppuun ja uutta ollaan ottamassa. Kiitos kaikille kirjani ostaneille!

Lisäksi tänä syksynä esiinnyn kaikilla kirjamessuilla, mikä ei sinänsä ole yllättävää, kun tänä vuonna olen julkaissut peräti kolme kirjaa, joten promottavaa riittää.

Kerberoksesta on juuri ilmestynyt arvio Kehrääjässä, sateenkaariverkkomediassa, joka toimii "meistä, meiltä, meille" -periaatteella, ja sillä on minulle juuri sen vuoksi erityinen painoarvo. Kiitos, kyllä silmäkulma vähän kyyneltyi nähdyksi tulemisen kokemuksesta! Kun kirjoittaa mitä tahansa normia vastaan, kuten tämän trilogian tapauksessa mm. polyamorisesta suhteesta, voi normatiivinen katse poimia erikoisena piirteenä sen, että normista poikkeavaa asiaa ei kauhistella tai hämmästellä tai problematisoida, vaan se esitetään yhdenvertaisena iloineen ja suruineen aivan kuin se normiin kuuluvakin asia. Jos asioista kirjoitetaan sisältä käsin, ymmärryksen kautta, ulkopuolinen katse putoaa pois.

Heti loistavan Kehrääjä-arvion perään Kirjavinkit-sivustolla ilmestyi sekä Kerberoksen arvio että minun haastatteluni, jossa vastaan Mikko Saaren kysymyksiin Dodo-trilogian kirjoittamisesta. Kannattaa lukea, sillä sieltä käy ilmi monenlaisia kulissien takaisia, kirjoittamisen prosessiin liittyviä seikkoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti