6.12.2022

Upeat kritiikit Kerberoksesta!

Tampereen kirjafestaritunnelmaani siivitti tieto, että Kerberoksesta on ilmestynyt arviot sekä Maaseudun tulevaisuudessa että Karjalaisessa. Oi mitä herkkua!

Laura Kuivalahden kirjoittama arvio Maaseudun tulevaisuuteen on nyt luettavissa netissä ilmaiseksi.
Joonas Riekkolan tekemän kritiikin sain hyppysiini, kun se ilmestyi Karjalaisen jälkeen Savon Sanomissa 5.12.2022 ja kuopiolainen kaverini laittoi siitä viestiä.

Sitaatti: 

"Meresmaan trilogia nostaa sekä suomalaisen säeromaanin tasoa että valottaa nuortenkirjallisuudessa vielä harvinaisia aiheita kuten polyamoriaa ja aseksuaalisuutta. Kirjat löytävät toivottavasti mahdollisimman monien nuorten ja aikuisten käsiin, niin hienosti ne kuvaavat inhimillisen kohtaamisen tärkeyttä."


 On todella hieno tunne saada kaksi päivälehtikritiikkiä kirjastaan: se ei ole mitenkään itsestäänselvää a) nuortenkirjailijalle, b) isojen kustantajien ulkopuolelta julkaisevalle. Lämmin kiitos siis kriitikoille ja lehdille, jotka ymmärtävät että nuortenkirjat ovat tärkeä osa kirjallisuuden ekosysteemiä ja niiden näkymättömyys on yksi osatekijä lukutaidon rapistumisessa.

Vuosi 2022 kulkee kohti loppuaan. Saan olla hyvin tyytyväinen vuoden kirjoihini: Kenties tapan sinut vielä on myynyt toiseen painokseen, Akanvirta oli kirjafestareiden myydyin Osuuskumman kirja ja Kerberos on osoittautunut sekä arvostelumenestykseksi että lukijoiden rakastamaksi (perustuu Goodreads- ja Instagram-arvioihin).Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti