27.1.2023

Atorox: novellikilpailu jossa sinäkin voit vaikuttaa

 Atorox-postauksen aika!

Viime vuonna, eli 2022, julkaistiin jälleen paljon spefinovellistiikkaa. (Listaus täällä.) Juuri niin -- niitä novelleja, joiden ehtynyttä kaivoa ihmetellään lähes vuosittain realistisen kaunon puolella, yleensä isossa valtakunnallisessa lehdessä. Kurkistakaapa, hei, tänne spefin puolellekin joskus!

Lämminhenkinen naljailu sikseen ja asiaan.

Atorox on novellikilpailu, jonka mielekkyys lepää aktiivisten lukijoiden ja äänestäjien varassa. Siksi tämä postaus. Atorox jaetaan yleisöäänestyksen pohjalta. Avaan teille lyhyesti mekaniikan.

Ensin on ehdokasasettelu, jossa kuka tahansa, joka on lukenut listalla olleen novellin ja todennut sen niin hyväksi, että ansaitsee olla loppumittelöissä, voi novellia Atoroxiin ehdottaa. Ei siis tarvitse olla lukenut KAIKKIA novelleja, se yksikin riittää.

Sillä ehdokasasettelun jälkeen tulee yleisöäänestys, johon voi ilmoittautua kuka tahansa. Ainoa ehto äänestyskelpoisuudelle on tällä kertaa se, että lukee KAIKKI loppumittelöihin päätyneet novellit. Novelleja on vuodesta riippuen 20-25 kpl, ja ne saa itselleen sähköisessä muodossa.

Lisätietoja ja yhteystiedot löytyvät Turun Science Fiction seuran sivuilta.

Kannustan sekä aktiivisesti ehdottamaan novelleja ja osallistumaan yleisöäänestykseen -- tällä pidetään spefikenttää omalta osaltaan vireänä ja lisäbonuksena pääsee lukemaan loppuvaiheessa myös liudan perhanan hyviä novelleja.

***

Koska elämme itsekorostuksen aikaa, enkä minäkään pyhimys ole, totean tässä välissä, että vuonna 2022 minulta ilmestyivät seuraavat ehdokaskelpoiset novellit:

Tässä kaupungissa (Akanvirta)

Siivet kantavat kotiin (Akanvirta)

Kivun oppitunnit (Akanvirta)

Räyhähenget (Hämärän periltä)

Myrskytuulen korennot (Herra Swanin sanoja siivekkäille)


Jos siis olet lukenut niistä jonkin, joka mielestäsi ansaitsisi tulla huomioiduksi vuoden parhaimpien spefinovellien joukossa, voit ehdottaa sitä täällä: Ehdokasasettelu.

Kiitos! (Ja jos Meresmaan tuotannosta mikään ei napannut, kiitos myös, jos aktivoidut muuten. Se on tärkeää!)

***

Jos spefinovellistiikka alkoi kiinnostaa yleisemmin, suosittelen lukemaan Saara Henrikssonin vasta ilmestyneen kriittisen katsauksen antologioihin Kosmoskynässä. Siitä perspektiiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti