10.2.2012

Lopputalven lumipallo

Aina se yllättää, vaikka sitä osaa odottaa. Nimittäin kevätkiireet.

Toissapäivänä kuulin kustantamosta, että Mifongin perintö on pian menossa taittoon. Kansitekstit sain luettavaksi ja hyrisin tyytyväisyyttäni. Homma etenee. Hitaasti, mutta vääjäämättä, kuten on tapana sanoa.

Sain palautetta novellistani, joka on tulossa kesäksi julkaistavaan Ursula-lehteen, joten sen työstäminen jatkuu. Tiedossa on myös kuvitustöitä uusrahvaanomaisessa hengessä. Ja tahti kiristyy, sillä ensi kuussa alkaa päivätyö ja eräs matka lähestyy ja sitä ennen on saatava valmiiksi paljon, koska vapaa-aika vähenee räjähdysmäisesti.

Sitten ilmestyykin jo Mifongin perintö, on kirjamessut (jos sinne valitaan esiintyjäksi -- kustantamohan voi vain suositella ja messuorganisaatio päättää) ja julkistamistilaisuus, johon on paikkakin varattu ja kutsua luonnosteltu.

Eikä siinä sittenkään kaikki.

Aion nimittäin toteuttaa esikoisestani kirja-trailerin, koska ajatus kuulostaa niin hauskalta. Laadin jo kuvakäsikirjoituksen ja kirjoitin sen auki. Kuvamateriaalia puuttuu vielä, samoin lavastusesineistöä, jota täytyisi käydä metsästämässä kirpputoreilta. (Jos jollain on lainata punaista samettiviittaa ja keskiaikaishenkistä tikaria, laittakaa sähköpostia!) Trailerimusiikki sentään on jälkityöstöä vaille valmis.

Mutta ensin pitäisi selättää flunssa, joka tuli, näki ja voitti, ja aikoo ilmeisesti ottaa uusintakierroksen.

16 kommenttia:

 1. Tuntuu, että kaikilla on nyt flunssa. Rooibos valitteli ja minäkin olen niiskuttanut jo monta päivää. Onkohan se jotakin virtuaalista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahmu, virtuaalivirukset voisivatkin olla jokin tulevaisuuden evoluutiotuotos. Hmm... Pelottavaa.

   Poista
 2. Juu, flunssa on tarttunut netin välityksellä Italiaan saakka :) Minulla vielä vatsaflunssa, onneksi jo paranemaan päin.

  Tuo kirjatraileri vaikuttaa jänskältä idealta, en ole koskaan sellaista nähnyt! Teetkö siitä siis ikäänkuin "tv-mainoksen", vaikka se ei välttämättä tv:seen päätykään? Mutta esim. You-tubeen ja tänne blogiin? Hieno idea, maltan tuskin odottaa, että saan nähdä sen JA lukea kirjasi. Onko siitä muuten tulossa e-versiota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vera, kyllä vaan, nettiin se tulee nähtäville. Ja kaipa sitä voisi tv-mainoksen tyyliseksi kutsua, joskin tätä tehdään kengännauhabudjetilla ja tekemisen ilosta, joten saa nähdä miltä lopputulos tulee näyttämään! :D

   Mifongin perinnöstä on tehty e-kirjasopimus, mutta julkaisua ei ole sovittu. Toivoisin kyllä, että tulisi, koska fyysisen kirjan elinkaari on kaupoissa niin lyhyt.

   Poista
 3. Minäkään en ole koskaan kuullut krjatrailerista, mutta kuulostaa kyllä hauskalta idealta! Pitähän sitten linkki, mistä traileria pääsee ihailemaan kun se on valmis :-)

  Ite oon ihmeen kaupalla selvinnyt ilman flunssaa tähän saakka kevättä (koputtaa puuta). Ehkä syynä on jättimäiset annokset D-vitamiinia ja sinkkiä, tiedä häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut flunssan välttämisestä! En tiedä olenko yhtäkään talvea säästynyt siltä.

   Traileri tulee kyllä näillä sivuilla näkymään. Toivotaan, että kyse nimenomaan on ihastelusta eikä kauhistelusta! ;)

   Poista
 4. Ohoo, siis omin kätösin teet traileria? :) Mä olen joskus miettinyt vähän samaa, mutta mulla ei kyllä taidot riittäisi likimainkaan.. Paitsi joku "Kirjailija lukee otteita kirjastaan" -tyylinen pölinäpää-versio. Ja se luultavasti lähinnä karkottaisi lukijat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, "omin kätösin" tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että lähipiiristä löytyy osaavia ihmisiä, jotka lähtivät mielellään mukaan tällaiseen projektiin. :) Minulla on vahvoja näkemyksiä, mutta tarvitsen vähän teknistä apua niiden toteuttamiseen.

   Suurin haaste tässä onkin se, että traileri houkuttaisi, ei karkottaisi. Ja kun kirja on hyvä, pitää trailerinkin olla hyvä.

   Poista
 5. Kirjatraileri, mahtavaa! :) Olen katsellut paljonkin Youtubesta amerikkalaisten YA-kirjailijoiden trailereita, eikä niitäkään yleensä millään isolla rahalla ole tehty. Itse olen tykännyt sellaisista tosi yksinkertaisista varjokuvatrailereistakin, jos ne on tehty tyylillä. Kavereiden nakittaminen kannattaa. ;)

  Kipeänä olen myös, siksi nettiläsnäolo on lisääntynyt noin sadalla prosentilla viime päivinä. Hah. Snif.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magdalena, tyyli on avainsana. Trailerin täytyy kuvastaa kirjan tunnelmaa. :)

   Pikaista paranemista!

   Poista
 6. Kuulostaa tosiaan mielenkiintoiselta tuo traileri! Onnea hankkeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onnea tarvitaan, kun luistellaan tuntemattomilla jäillä.

   Poista
 7. Hei kivaa, traileri kuulostaa ihan huipulta! Ja varmaan tosi kiva suunnitella ja tehdä sitä :). Minä olen nähnyt netissä joitain suomalaisia kirjatrailereita, jostain Itkosen kirjasta ainakin, muistaakseni... Joo, google auttoi tässäkin, osoitteesta www.kirjavideo.fi löytyy ihan kasapäin kirjatrailereita nimenomaan kotimaisista teoksista. Ja jännityksellä odotan minäkin Mifonkien kirjatraileria!

  Minulla flunssa paljastui vanhaksi ystäväkseni nimeltä poskiontelontulehdus. Se on nyt tukevoitumaan päin, mutta olo on jo paljon reippaampi ja parempi - toivottavasti tämä minun reipastumiseni ei tarkoita sitä, että joku muu on saanut täältä netin kautta uuden ja reippaan viruksen ;). Paranemista kaikille nuhanenille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä! Menin heti opiskelemaan. :)

   Oijoi, poskiontelontulehdusta minäkin tässä pelkäsin, mutta näyttää siltä, että säästyin. Kunhan vain ei olisi mykoplasmaa, kun yskä vain jatkuu ja jatkuu...
   Vaan kyllä se tästä!

   Poista
 8. Kiva nähdä minkälainen lopputulos on! Rekvisiitat ja kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä mitä rekvisiittaa lopulliseen versioon viime kädessä päätyy. On vähän sellainen kutina, että kuvakäsikirjoitusta ei ehkä tulla orjallisesti noudattamaan...

   Poista