31.7.2012

Pajavasara nakuttaa

Kirjoittajan pajassa on tällä hetkellä tohina päällä.

Tahkoan loppulauseita novelliin, joka on tulossa Osuuskumma-julkaisuun loppuvuodeksi. Haaste kirjoittaa tiettyyn lajityyppiin ja tiukalla aikataululla nollapisteestä on ollut opettavaista. Työ toki on kesken, mutta jo löytyy uskoa siihen, että lopputuloksesta tulee hyvä. On vain tultava. Onneksi projektissa on mukana muita, joilta saa tukea ja näkökulmaa, jota tarvitaan etenkin kun kypsyttelyaikaa on niukalti.

Mifongin ajan muutostyöt on tehty ja valmistaudun lähettämään sen eteenpäin. Ellei kustannustoimittaja keksi seuraavalla lukukerralla uutta korjattavaa, edessä lienee enää oikolukukierros. Jihuu!

Sain myös jokin aika sitten tiedon, että pääsen Kirjan aika -festivaaleille Hämeenlinnaan elo-syyskuun taitteessa. Mukava tavata taas ihmisiä kirjallisuuden merkeissä.

Pari päivää sitten liityin kirjailijana Goodreads -sivustoon, jota olen aiemmin käyttänyt lukupäiväkirjan tapaan. Minulla on melko huono muisti luettujen kirjojen ja lukukokemusten suhteen, mutta niiden ylöskirjaaminen on kyllä parantanut asiaa (ja aina pääsee tarkistamaan, mitä mieltä olikaan jostain ollut!). Lukupäiväkirjan hauskimpia puolia on myös käydä vuoden tai parin jälkeen katsomassa omaa arviotaan ja miettiä, millaisena kirja esittäytyy pitkän kypsyttelyn jälkeen. Olen huomannut, että lukukokemus voi muuttua hyvinkin paljon jälkilämmöissä: joskus kirja, jota ei oikein pitänyt minään, voikin pysytellä sitkeästi mielessä ja toisinaan kirja, joka hurmasi aluksi, onkin tyystin unohtunut.

Jos Goodreads on uusi tuttavuus, innokkaiden lukijoiden kannattaa käydä tutustumassa -- ja jos se on vanha tuttu, tervetuloa ystäväksi!

6 kommenttia:

 1. Vau! Sinulla on tuhat rautaa tulessa, ihailen toimeliaisuuttasi. Ja kadehdin työvaihettasi Mifongin ajan kanssa! Ja toisaalta olen vain tyytyväinen, koska aina silloin tällöin huomaan miettiväni, mitä henkilöile kuuluu :D

  Ja kiitos vinkistä, käyn tsekkaaamassa tuon Goodreadsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hauska kuulla että henkilöhahmojen olemassaolosta on säilynyt jotain muidenkin kuin minun mielessäni!

   Goodreads on kätevä ja koukuttava, kun kirjastonsa voi nähdä kansikuvina ja tähtinä ja voi jakaa lukukokemuksia ja kommentteja ja tehdä löytöjä ja...

   Poista
 2. Kuulostaa siltä, että olet tulessa :) Hyvällä tavalla!

  Minä otin kutsusi vastaan tuohon Goodreadsiin, mutten ole vielä tutustunut siihen paremmin. Will do that asap.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hyvään pajaan vähän tulta vaaditaankin. ;)

   Lukemisiin!

   Poista
 3. Tahtoisin sun tuotteliaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä tahtoisin Tuija Lehtisen tuotteliaisuuden. ;)

   Vaikka tosissaan se laatu oikeasti merkitsee enemmän kuin määrä. Kai. Toivottavasti.

   Poista