16.10.2012

Tunnustus

 Lukunurkan Q+Black antoi minulle tunnustuksen blogissaan. Kiitos!


Tunnustuksen säännöt: 
 
1. Kiitä tunnustuksen antajaa.
2. Jaa tunnustus kahdeksalle blogille.
3. Ilmoita blogin pitäjille tunnustuksesta.
4. Kerro kahdeksan satunnaista asiaa itsestäsi.


Koska olen villi ja kapinallinen tänään, en jaa. Enkä kerro itsestäni mitään. Sen sijaan voin kertoa kahdeksan satunnaista asiaa fiktiivisestä kirjoittajasivupersoonastani Elisabeth Sarantista. En kyllä lupaa, että nekään olisivat totta.

1. Neiti Saranti haluaisi olla amerikkalainen, koska silloin hän voisi osallistua (ja voittaa) RITA -palkinnon, jota jakaa Amerikan romanttiset kirjailijat -yhdistys. (Käännös: neiti Saranti.) Missä luuraa suomalainen Riitta-pysti? Vai pitäisikö pysti nimetä Ursulaksi?

2. Höyrypunkki (tunnetaan myös tieteellisellä nimellään Steampunculus maximus) puri neiti Sarantia, kun tämä oli lapsi. Seurauksena oli syndrooma, joka saa kirjoittamaan höyrypäisiä juttuja. Kävi kuitenkin niin, että paha faktasivupersoona nimeltä J.S. Meresmaa kaappasi viimeisimmän kirjoituksen, muokkasi sitä omiin tarkoitusperiinsä ja poisti kohtauksia, jotka olisivat huurruttaneet aikuisviihdekauppiaankin kaikennähneet lasit.

3. Neiti Saranti on vannonut kostoa. Faktasivupersoona ei saa öisin nukuttua näppäimistön rapinalta.

4. Tosirakkaus vaatii neiti Sarantin mielestä hyvää mielikuvitusta ja tylsyyden sietokykyä.

5. Neiti Sarantin mielestä ihmiset ovat parhaimmillaan paperilla.

6. Kauneus ei ole katsojan silmässä, väittää neiti Saranti. Silmässä on mykiö, silmämuna, lasiainen, pupilli ja iiris. Katsoja on aitiossa. Jos kauneus olisi katsojan silmässä, silloin kauneus olisi huononäköisellä silmälaseissa. Tässä ei ole logiikkaa. Yhtä lailla hölmöä on sanoa, että "silmät ovat sielun peili". Onko se sielu sitten ihmisen ulkopuolella? Eikö olisi oikeellisempaa sanoa, että "silmät ovat sielun ikkunalasi"?

7. Pettämättömien logiikantaitojensa vuoksi neiti Saranti harkitsi insinöörin koulutusta. Hän kuitenkin myöhästyi pääsykokeista, koska ei osannut lukea sijaintikartasta mikä rakennuksista oli se, missä koe pidettiin.

8. Neiti Saranti uskoo ihmisiin, jotka käyttävät raitasukkia ja tarjoavat majoitusta kissoille.

4 kommenttia:

 1. Hienoa! Milloin saamme lukea neiti Sarantin höyryävän esikoisromaanin ja onhan sen kannessa jokin uhkea lihaksikas urho, onhan? :)

  (On muuten ihan pötypuhetta se, että kirjallisella luovuudella olisi yhteyttä skitsofreniaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti Saranti pelkää, että faktasivupersoona sensuroi ja amputoi hänen työnsä. Ryöstökalastaa ja vääristelee.

   Faktasivupersoona pelkää, että neiti Saranti saattaa heidät naurunalaiseksi tai vähintään julkisen nolauksen kohteeksi.

   Kun tämä köydenveto päättyy, tiedämme vastauksen kysymykseesi. ;)

   Poista