6.1.2013

Atorox on täällä, ja kevät!

Suomen vanhimman tieteiskirjallisuuspalkinnon, Atoroxin, ehdokasasettelu äänestyslistalle on alkanut. Tänä vuonna minulla on ensimmäistä kertaa ainakin mahdollisuus päästä äänestyslistalle, sillä vuonna 2012 julkaisin ensimmäiset novellini, viisi kaiken kaikkiaan.

Ja nyt, hyvät lukijat, se tärkein tieto: äänestyslistalle novelleja saa ehdottaa kuka tahansa. Ainoa ehto on, että novelli on luettu. Viime vuonna julkaistiin noin 200 spefinovellia, mikä on hurja määrä, enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Listaus novelleista löytyy täältä. Monet niistä ovat ilmaiseksi luettavissa netistä.

Myös voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, mutta siihen osallistuminen edellyttää kaikkien ehdokaslistalle valittujen novellien (20-30) lukemista.

Jos on siis tullut luettua erityisen hyviä tieteis- ja fantasianovelleja viime vuonna, anna äänesi kuulua!

***

Meikäläisen loma alkaa lähestyä loppuaan ja keväästä on tulossa superkiireinen kaikilla työsaroilla. Kirjoittamista, toimittamista, kuvittamista ja muita sekalaisia hommia niiden päivätöiden lisäksi -- on tosiaankin hyvä, että alla on vähän lomailua ja möllöttämistä.

Elävän kirjallisuuden festivaali on reilun kuukauden päästä. Se on mukava kirjallinen valopilkku talven keskellä, ja tänä vuonna olen itsekin ohjelmistossa, en vain yleisössä. Suorastaan kihisen innosta!

Maaliskuussa teemme kirjailijajoukolla pienen kiertueen Tampereella. Tästä myöhemmin lisää. Samassa kuussa osallistun myös sanataideseminaariin Helsingissä. Mifongin aika julkaistaan.

Huhti-toukokuussa oletettavasti on kuvitustöitä tiedossa ja pian sen jälkeen alan puurtaa tulevan steampunk-antologian parissa.

Sen pidemmälle en uskalla vielä miettiä, huhhuh.

***

Novellini Ystävä tänään on inspiroinut fanitaidetta! Olen uskomattoman imarreltu. Kun näkee hahmojensa heräävän henkiin myös tekstin ulkopuolella...vau. Kiitos, Joanna!

(c) Joanna Numminen

2 kommenttia:

 1. Jee, hieno vuosi tulossa! Mifonki-kuume onkin jo nousussa. :) Upea kuva, Joanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin etukäteen ounastelen, että aika kivaa tulee olemaan. :)

   Heh, mifonki-kuume... mulla nousee kauhu sitä mukaa kun julkaisupäivä lähestyy. Ääks!

   Poista