20.8.2013

Kansikuva, kirjoittamista ja harveneva kampa

Aamukampa harvenee: töitä on jäljellä enää neljä päivää (joskin kahdelle viikolle ripoteltuna)!

Tarkastelin kalenteriani viikonloppuna, ostelin junalippuja ja suunnittelin yöpymisiä. Näyttää siltä, että syksy on täynnä tohinaa ja tapahtumaa, joten kirjoittamistöille täytyy tehdä tarkka aikataulu. Ensinnäkin on messuja: Turun kansainväliset kirjamessut ja Helsingin kirjamessut. On fantasia- ja scifitapahtumia, kuten Tamfan ja Lokacon. On Osuuskumman tapahtumia, julkkareita ja kiertue. On pari lomareissuakin, joista toinen on "kesälomani". Pääsen vihdoin ja viimein käymään Madeiralla! Kasvikunnan puolesta olen haaveillut matkasta sinne kauan. Ensi viikolla nautin olostani Berliinissä nuorisokirjailijoiden hellässä ja hauskassa seurassa.

Mutta se kirjoittaminen, ah ja voi! Vähitellen alitajunta on uskaltanut päästää tunnustelevia aistinsiimoja arjen kerrostuman läpi. Välähdyksiä henkilöhahmoista, tilanteista, dialogista, nimistä... Pian, pian pääsen syventymään niiden pariin.

Illat ovat kuluneet lukiessa steampunk-novelleja, editoiden tekstejä ja kirjoittaen uutta. (Eli oikeastaan ei mitään uutta sillä saralla.) Sain kuitenkin valmiiksi kannen Höyryä ja helvetinkoneita -antologiaan. Tältä se nyt näyttää!

Steampunk! --Höyryä ja helvetinkoneita (Osuuskumma 2013)

Iltatöiden lomassa olen nauttinut dokumentteja, joista erityisen mielenkiintoinen on Sanojen planeetta, joka tulee ainakin toista kertaa Yleltä. Stephen Fry on lempijuontajiani, hauska, älykäs ja silti nöyrä.

***

Mifongin perintö on luettu Anna minun lukea enemmän -blogissa. Eläköön, esikoiseni!

14 kommenttia:

 1. Milloin tuo antologia tulee myyntiin? :) kansikuvan perusteella kirja on suunnattu vahvoille, itsevarmoille miehille? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah minäkin kiinnitin huomiota vahvaan, itsevarmaan mieheen. ;D

   Poista
  2. Lokakuussa pidettäville Helsingin kirjamessuille antologia pitäisi tulla viimeistään. (Jos kaikki menee hyvin, sormet ristiin.)

   Hyvin tunnistettu kohdeyleisö! ;)

   Poista
  3. Dee, itsevarmat ja vahvat miehet kiinnittävät minunkin huomioni. ;)

   Poista
 2. Kiinnitti huomiota, miten ihmiset ovat täällä ja Facebookissa kommentoineet, että kansi on suunnattu miehille. Miksi miehille tarjotaan miesten kuvia ja naisille naisten? Luulisi, että enemmistö naisista haluaisi katsella miehiä? Vai onko kansikuvan henkilö joku, johon pitää itse samaistua? Miestenlehdissä tosin näkee usein naisia..?

  Mutta Madeira, fantasia- ja scifiriennot ja muut kuulostavat niin hyvältä :) .

  Suosittelusi jälkeen olen myös katsellut pari jaksoa Sanojen planeettaa ja se on hirvittävän mielenkiinoinen sarja. Saa Yle-verorahoillensa sentään jotain vastinetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joanna, taitaa suurin osa mieskommenteista olla vähän ilkikurilla heitettyjä, vastavetona tuohon ensimmäisen antologian naiskanteen. :)

   Syksy kieltämättä kuulostaa jo nyt täpinän arvoiselta!

   Poista
 3. Hieno kansi, loistava pari tuolle ensimmäiselle steampunk-kokoelmalle! Ja nyt on ainakin tasa-arvoa edistävät kannet. ;)

  Kuulostaapa mukavalta tuo syksy, paljon tapahtumia. Voin kuvitella, että kirjoittamiselle joutuu tosiaan miettimään tarkan aikataulun. Työn iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katri! Sinullakin kuulostivat tulevat suunnitelmat jännittäviltä: opiskeluja!

   Uskotteko muuten, jos sanon, että näin tämän kannen elementit heti mielessäni Koneita ja korsetteja -antologian kannen tekemisen jälkeen?

   Katsotaan, onko tosiaan vuorossa nyt miesten esiinmarssi vai jatketaanko vahvoilla naisilla.

   Poista
 4. Mahtavan hieno kansi :) Luen juuri Koneita ja korsetteja, mitä parhain tapa tutustua höyrypunkkiin!

  VastaaPoista
 5. Onpas kyllä komea kansi! Odotan innolla ilmestymistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kun järjestelin kirjahyllyä uudelleen, spefi-hyllyyni jäi pieni tyhjä tila, niin ajattelin saman tien että tuohonhan se uusi höyrypunk mahtuu kunhan se ilmestyy!

   Poista