28.10.2014

Mifonkien osien parissa tuskaileville

Tietooni on saatettu, että Mifonki-sarjan kohdalla on vaikea muistaa, mikä sarjan osista oli ensimmäinen, mikä toinen ja mikä kolmas. Ei hätää! Pulmaan on ratkaisu. Kehittelin sen omiin tarpeisiini. Nimittäin muistisäännön nimeltä "PAM". Perintö, Aika ja Mahti -- PAM!

Trio. (c) J.S. Meresmaa

18 kommenttia:

 1. Hyvä sääntö! Mietin tätä just itsekin kirjastossa, että voiko nyt olla, että Perintö aloittaa sarjan, kun se kuulostaa hieman enemmän kakkososalta.

  Mutta ei se mitään, tekee hyvää kun omia luutuneita käsityksiä ravistellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikäs sen parempi keino ravistella luutuneita käsityksiä kuin kirjallisuus!

   Poista
 2. Kiitos tästä! Sekoitan aina varsinkin ykkösen ja kakkosen toisiinsa, joten täm tulee todella tarpeeseen :)

  Mahti odottelee tällä hetkellä hyllyssä lukemista ja minä odottelen Mahtia innolla, kun sitä on kehuttu kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Mahti odottelee vuoroaan! :)

   Poista
 3. Minäkin myönnän välillä mielessä sekoittavani ensimmäisen ja toisen kirjan järjestyksen. Kiitos siis muistisäännöstä. Kirjojen nimissä on havaittavaissa päättymättömyyttä, ikään kuin häntäänsä pureva käärme. Perintö ei olekaan loppu vaan alku, jota seuraa Mifongin aika ja niin edelleen.
  Mifongin mahtia luen juuri, ja kirjan toiseen osaan päässeenä totean viihtyväni näiden uusien näkökulmahenkilöiden parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, hauska mielikuva käärmeestä! Mutta niinhän se taitaa olla, ettei mikään tarina ala tyhjästä, vaan aina on jotakin mikä sitä edeltää... ja mikä sitä seuraa.

   Erittäin mukava kuulla, että viihdyt Fewrynnin ja Ciaranin matkassa!

   Poista
 4. Hih, mainio otsikko :D En nimittäin tuskaillut yhtään, kun juuri kolmososan sain loppuun. Myllylahti on viisaasti laittanut teosluettelon esilehdille, joten sieltä selviää. Lukaisin muistini virkistykseksi aiemmat bloggaukseni, ja ihmettelen nyt, miten tiukassa omassa päässäni on ollut ajatus trilogiasta. Pitää ponnekkaasti korjata erhe, kun kirjoitan kolmosesta illalla :D Jää muuten taas TOSI koukuttavaan kohtaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos arviosta! Se totisesti piristi syyspäivääni. :)

   Trilogiaksi minä sitä luulin, kun ensimmäinen oli kirjoitettu. Mutta mitäpä sitä esikoiskirjailija olisi mistään mitään ymmärtänyt! Vasta hiljattain olen hyväksynyt sen, ettei minun tarvitse tietää pituutta (vaikka ulkopuolelta tätä painetta tulisikin), minun tarvitsee vain osata kertoa tarina siten kuin sille on kunniaksi.

   Poista
 5. Miltähän PAM näyttää 5 vuoden päästä, kun Mifonkien nimiä on tullut hurjasti lisää (sisältää leikkimielistä spekulointia: PAMVUI - Perintö, Aika, Mahti, Veri, Usko, Isku)? XD

  Tykkään kyllä sarjan nimistä, enkä ole niiden kanssa sekoillut.Tuo Mifongin Veri olisi kyllä aika hurja nimi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkimielistä spekulointia jatkaakseni, Mifongin paluu olisi hieno lisäys Jedin, Kuninkaan ja Yön ritarin paluun hengessä.

   Sitten kun täällä ollaan, voisin kertoa, että tarkoitukseni oli tulla Helsingin kirjamessuilla kehumaan Mifongin mahtia, sillä viihdyin sen parissa loistavasti ja jäin kirjan loputtua kaipaamaan seuraavaa osaa. En vain ihmismeren keskellä enää muistanut. Kiitos nautinnollisesta lukuelämyksestä!

   Poista
  2. *reps*

   Kirous, Salaisuus, Paluu, Kosto... Olisiko tuossa ne kliseisimmät jatko-osien nimet? Niitä ei siis ainakaan!

   Silja, kiitos että luit ja kerroit! <3

   Poista
  3. Kun vauhtiin päästiin, niin ei kannata unhotaa prequeleja ja spin-offeja: Mifongin Alku, Nuori Dante yms, (vakavasti puhuen, spin-off voisi toimiakin. Esim. George R.R. Martin on tehnyt Dunk and Egg -kirjoja, jotka ovat eräänlaista Tulen ja jään laulu -maailmaan sijouttuvaa spin-offia). Parinkymmenen vuoden päästä, kirjasarjan jo tultua päätökseen, on sitten aika kirjoittaa uudelleenlämmittely Rocky -elokuvien hengessä: Mifonki Balboa.

   Samaisen ajan kuluttua odotan myös näkeväni Suomen tämän hetken nimekkäimpien fantasiakirjoittajien yhdessä kasaaman romaanin, kuten olemme jo nähneet 80-luvun toimintasankarien tähdittämiä Expendables -leffoja.

   Poista
 6. PAM on kyllä hyvä muistisääntö! Sain Mifongin ajan kirjastosta eilen, kunhan saan pari kirjaa pinosta ennen sitä pois, ryhdyn lukemaan. :)

  Minusta perintö sopii oikeastaan aika hyvin ekaan osaan. Ts. minulle se ei tuo mieleen loppua, vaan alun.

  VastaaPoista
 7. Hauska muistisääntö. "Aika" on minulla parhaillaan yöpöydällä, osa siitä onkin minulle ennestään tuttua mutta luen sen nyt kokonaan ennen "Mahdin" aloittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jää mieleen, se on varma!

   Siivouskirjaa kovasti odottelen, jotenkin tuntuu että sille voisi olla nyt tarvetta...

   Poista