31.12.2014

Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä

Addiktio- ja nauruvaroitus!

Facebookissa hurjan tuulen alleen ottanut Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä -tapahtuma on aiheuttanut eilisillasta alkaen mahakramppeja ja vaikeuttanut töihin keskittymistä. Ei se mitään. Naurua ei koskaan ole liikaa.

Homman nimi on seuraava: Kirjojen kansista blokataan muutama kirjain ja keksitään syntyneelle kirjalle uusi juoni.

Jaan tänne omat aikaansaannokseni:

Jenny Kangasvuo: Denveri 

Opas pelottomille matkaajille. Coloradon pääkaupungissa voi helposti joutua hukkaan  tai peräti suden suuhun, ellei tunne paikallista väkeä.***
Markus Zusak: Irjavaras 
9-vuotiaalla Lieselillä on ongelma: kaikki Irja-nimiset naiset ovat kadonneet kotikylästä. Myöskään puhelinluettelosta ei heitä enää löydy. Näppärä ja utelias tyttö uskoo kuitenkin löytävänsä syyn mysteeriin.*** 
Scifistinen jatko-osa jättimenestyksen saaneelle Irjavarkaalle! 
Nyt eivät ole kadoksissa vain Irjat -- mitä ihmettä on tapahtumassa Anteille? Mestarivaras Jean Le Flambeur liittyy Lieselin seuraan, sillä hän jos kuka tietää miten varkaan saa kiinni. Huikean jännittävä teknotrilleri ei jätä ketään kylmäksi! 


***
 Terhi Rannela: Ivaan tuuliin 
Aura on nuori. Aura on erilainen. Aura on täynnä kitkeriä tunteita, jotka pyrkivät ulos keinolla millä hyvänsä. Mutta löytyykö Auralle kuuntelijaa?***
Katja Kettu: Saaja 
Synkeän pirullisessa ja piinaavassa historiallisessa rikosromaanissa paljastuu, kuka saa ja kenelle annetaan -- nimittäin lopullinen tuomio.


*** 
Vera Vala: Kuolema pressin varjossa 
Nuori ja kunnianhimoinen italialais-suomalainen toimittaja Arianna de Bellis huomaa pian, miten tappavaa tutkiva journalismi voi olla.***
Juha-Pekka Koskinen: Riisinvihreä yöhuone 
Tragikoominen, mustan huumorin sävyttämä jännitysromaani sisustajapariskunnasta, jonka uuden omakotitalon yöhuone tarjoaa raadollisen yllätyksen.


***
Tiina Raevaara: Sukkajoki 
Oletko koskaan ihmetellyt, mihin sukkien kadonneet parit joutuvat? Tiede on viimeinkin löytänyt selityksen mysteerille.


***
Pekka Halonen: Uraheimo 
Jännityskertomus työpaikkakulttuurista, joka taantuu primitiiviseksi eloonjäämistaisteluksi johtoportaan shokeeraavan ilmoituksen jälkeen.


***
Unohtakaa aakkosmysteerikirjat -- nyt tulevat vokaalit! 
U on jäänyt koko ikänsä sisartensa O:n ja I:in varjoon. Koulun päättäjäiset juhlineen lähestyvät, ja U päättää repäistä. Hän haluaa olla nimensä veroinen ja päihittää ääntämyksessään sisarensa, mutta sen tehdäkseen hänen on paljastettava itsestään puoli, joka tähän saakka on ollut pimennossa.


*** 
Anne Leinonen: Viivahaalari 
Ursula ei olisi uskonut, että tulee pukeutumaan vielä haalariin -- viimeiset haalarit, jotka hänellä oli yllään, kun olivat kurahaalarit. Pihavaahtera on kuitenkin kadonnut, ja pian syytetyn penkille joutuva Ursula saa kokea, miltä vanhanajan vankien virkapuku tuntuu yllä.
Vangitseva vankiladraama pitää lukijan kaltereiden takana viimeiselle sivulle asti!


***

Tapahtuma on julkinen, joten ei muuta kuin lukemaan lisää juonitiivistelmiä ja nauramaan! (Voiko olla parempaa tapaa ottaa uusi vuosi vastaan ja irrottautua edellisestä kuin nauru?) 

2 kommenttia:

  1. "Täällä pohjan alla"

    "Jussi on vajonnut alas. Yhteiskunnan runtelemana, ihmisten unhoittamana hän kääriytyy risaiseen verhonriekaleeseen ja uskoo pahimman koittaneen. Mutta kun hän eräänä tihkusateisena talvi-iltana havahtuu hereille unenomaisesta tilastaan, joutuu hän kasvotuksin karun todellisuuden kanssa; joku on uponnut vielä syvemmälle kuin hän. Ja se joku tekee kaikkensa kohotakseen Jussin paikalle."

    VastaaPoista