30.12.2014

Vuoden viimeisiä

Olen ollut viime viikkoina ihan uberväsynyt. Joululoma tuli siis hyvään saumaan, ja olenkin ottanut koko joulutouhun mahdollisimman minimipanostuksella. Tein luumukiisseliä ja leivoin monta pellillistä piparkakkuja, mutta muuten olen ollut muiden eväiden varassa. (Ei ole kyllä päässyt nälkä silti iskemään.) Tänä vuonna oli ystäväjoulu perhejoulun sijaan, mikä sekin oli mukavaa vaihtelua totuttuun. Joskus perinteet kannattelevat, joskus ahdistavat. Täytyy tehdä niin kuin parhaaksi näkee.

Kaipaan valoa, aurinkoa. Lumi on ihanaa, mutta kylmä ei. En ole vieläkään löytänyt sellaisia talvikenkiä, joissa varpaat eivät palelisi (ja monenlaisia on kokeiltu!). Ei siis napajäätikköretkeilyä minulle, kiitos.

Vetäisin tuossa laiskoliinina hurjan Arrow-katselumaratonin, ja minusta tuli fani. Sarja alkaa vähän pykien, mutta meno paranee, ja jotkin jaksot olivat varsin huikeita. Rakastan hyvin tehtyjä supersankaritarinoita, ja tässä on kyllä mielestäni yksi. Olicity, what can I say? <3

Kuin vuoden lopun kruunuksi ilmestyi myös haastattelu suomalaisesta spekulatiivisesta romantiikasta Sci-Fi Romance Quarterly -nettijulkaisussa. Siinä haastatellaan Magdalena Haita, Anne Leinosta ja minua.

2 kommenttia:

 1. Minä vietin ensimmäistä kertaa kaverijoulua, meidät oli kutsuttu joulupäivänä (=jouluna) kavereille, jossa oli toisen heistä vanhemmat (jotka olemme tavanneet useita kertoja) ja muutama kaveri. Olen kyllä aikoinaan ollut useana jouluna kaverilla, kun minua ei huolittu/ei ollut turvallista mennä mihinkään, mutta siihen ei liittynyt mitään joulujuttuja.

  Nämä kaverit sen sijaan viettivät joulua ihan kunnolla. Kattaus oli suomalaisesta näkökulmasta vähän hassu: munatotia, pinaattikeittoa, lasagnea ja mannavanukasta, mutta koko ajan soitettiin joululauluja ja ruoan jälkeen seurasi joulukaraoke täydellä volyymilla.

  Syöthän muuten D-vitamiinia? Voihan väsymys toki liittyä muuhunkin kuin itse talveen, mutta jos onkin kiinni vuodenajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulussa tärkeää minulle on hyvät ruuat, ei niinkään perinteiset jouluruuat. :) Tänä vuonna tuli nautittua lampaankylkeä punajuuririsoton ja punakaali-viikuna-salaatin kera. Nami!

   En syö D-vitamiinia erikseen, mutta syön kyllä paljon kaikkea sellaista missä sitä on (maitotuotteet, kala). Voi kyllä silti olla, että D:tä ei tule tarpeeksi.

   Poista