10.8.2015

Kätkemän kärsimätön

Mifongin kätkemä, eeppisen fantasiasarjani neljäs osa, on menossa painoon näinä päivinä. Oi, miten odotankaan opusta käsiini innolla ja ilolla!
Pieni maistiainen tulevasta:

"Suuren Sinisen nostama tuuli kuopaisi auringon kuivattamaa maata ja värisytti puiden hentoja lehtiä.

Dante kuuli mifongin laululoitsun hyrinän, muinaisen kielen tuntemattomien sanojen soljunnan ja tunsi väreet, joita se nosti sebuiuuden mahdissa. Hänen väsymyksensä ja nälkänsä unohtuivat, kun Haldor Sininen laskeutui metsämökin pihaan. Olennon suurta ruhoa peittävät siniset suomut välkkyivät jalokivien kirkkautta. Kostean sahanpurun haju kutitti nenää.
He olivat Fewrynnin kanssa vetäytyneet mökin rapuille pian tytön havainnon jälkeen, mutta pysyneet paikoillaan, sillä Fewrynn oli sanonut Dantelle, että mifonki tuli rauhan aikein. Ettei heillä ollut mitään pelättävää, vaikka Suuri Sininen olikin mifongeista arvaamattomin. 
Sen jälkeen he eivät olleet vaihtaneet sanoja. 
Jumalten pedon läsnäolo mykisti heidät pitkäksi toviksi. Se laskeutui sirosti ja täsmällisesti aukiolle, joka kutistui mifongin koosta. Pitkä häntä kaartui olennon rinnalle, paksut kynnet upposivat maahan, jonka pintakerrokset lohkeilivat vaaleanruskeina. Jykeväluinen pää taipui heitä kohti ja raskasluomiset silmät säihkyivät jääjärvien sineä. Niin valtava ja silti niin äänetön, Dante hämmästeli.

”Hal em aal”, Fewrynn sanoi ääni tunteesta paksuna. 
Ovi heidän takanaan aukesi."

***

Työpäiviä on jäljellä enää kymmenen, minkä jälkeen kirmaan niin lomalomalle kuin kirjoitusvapaillekin. Olen jo salaa aloittanut Mifonki-sarjan viidettä osaa, Mifongin kadottamaa, ja aivan hykertelen, kun punon tulevia hurjuuksia henkilöhahmojen pään menoksi!

Stay tuned.

2 kommenttia:

 1. Onkohan julkaisu päivämäärastä tietoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätkemä on tullut juuri painosta, joten eiköhän se kohta ala kaupoissa näkymään!

   Myllylahdelta sitä varmastikin jo saa (ja ilman postituskuluja, huom!): http://www.myllylahti.fi/kirjat/uutuusteokset-syksy-2015/mifongin-kaetkemae-detail

   Jonkin verran pidempään menee, ennen kuin se saavuttaa kirjastot. :)

   Poista