24.10.2015

Voittoneilikoita ja onnittelumaljoja

Kirjamessuja on osaltani takana neljä päivää, sillä aloitin hallihälinät osaston rakentamisella keskiviikkona.

Nätti tuli! Osasto 6e138 Katri Vala -lavan
läheisyydessä, Wine Cornerin vieressä.


Voi plikat, mitä pyöritystä on ollut! Monella tapaa Helsingin kirjamessut ovat stressaavat, mutta toisaalta missään muualla ei tapaa yhtä paljon (osittain hyvin sattumanvaraisesti) kollegoita, lukijoita ja muita kirjaihmisiä kerralla. Halit, heilutukset, hymyt ja haastamiset -- ne kaikki kertyvät iloiseksi poutpurriksi.

Torstai oli melkoista juoksua, sillä vedin kaksi paneelia ja osallistuin yhteishaastatteluun fantastisen Maria Carolen kanssa. Lisäksi minulla oli salainen iltaohjelma, jota en voinut etukäteen paljastaa: käsikirjoitukseni Naakkamestari voitti Robustoksen pienoisromaanin kirjoituskilpailun! Julkistamistilaisuus pidettiin Louhi-lavalla 17.30.

Tiedotteen voi lukea tästä pdf:stä.

Naakkamestarin on tarkoitus nähdä päivän valo kirjamuodossa ensi vuonna. Voi, miten odotankaan!


Robustoksen Jouni ja Heikki takana, edessä voitto- ja kunniamainintakomppaniaa, eli
Terhi Kuusisto, Reija Glad, Kirsti Kuronen ja mää. 

Neilikkaneitokaiset.

Perjantaina kävin tankkaamassa kirjahyllyäni osastoilla, ja kyllähän sitä kaikenlaista löytyikin. Teoksen osastolla sattui Itärannan Emmi olemaan signeeraamassa, joten Punottujen kujien kaupunki lähti Marja-Liisa Vartion kirjojen mukana matkaan. Olin juuri aamulla lukenut Metrosta Itärannan haastattelun, ja kiinnittänyt huomiota siihen, että hän oli tehnyt taustatutkimusta hämähäkeistä. Tästä vallan innostuin, sillä ensi vuonna julkaisuun tulevaan steampunk-novelliini liittyvät hämähäkit erittäin keskeisesti. Hauska nähdä, miten ne Itärannan kirjassa esiintyvät!

Tänään lauantaina olin haastattelussa keväällä ilmestyneen Kuninkaan tahdon osalta. Olen yhtä aikaa sekä haikea että hyvillä mielin, sillä kunhan Keskilinnan ritarit ilmestyy painettuna, Konnon ja Jehremin elämä kanssani päättyy jollain konkreettisemmalla tavalla. Toisaalta ne saavat ihan uuden elämän kaupoissa ja kirjastoissa ja ihmisten käsissä.


Selitys menossa, selvästi...

Vaan eipä tässä vielä auta tassuja nostaa lepoasentoon: tänä iltana juhlimme niin Vaskinaista kuin Kauheita lapsia Anne Leinosen ja Anni Nupposen yhteisjulkkareissa, ja huomenna on vielä täysi ja tunnelmallinen messupäivä edessä!

8 kommenttia: