11.12.2018

Pieni fiktionkirjoittajan joulukalenteri, luukku 11

Alkusanat:

Tämän joulukalenterin saa ottaa juuri niin kevyesti tai vakavissaan kuin tahtoo. Tehtäviä ja harjoituksia sopii vapaasti soveltaa ja hyödyntää niin inspiraationa, haasteena kuin lämmittelyharjoituksena. Niiden pohjalta voi kehittää tarinan tai maustaa sillä jotakin toista. Tai vaikka kokeilla editointivaiheessa: tyyli on vapaa!

Harjoitukset ovat oman kirjoittamisen ohessa itse keksimiäni ja painottuvat vahvasti spefistisiin lähtökohtiin, olenhan fantasiakirjailija. Koostan kalenterin tehtävät lopuksi vielä yhdeksi kokonaisuudeksi, josta ne on helppo myöhemmin poimia omaan käyttöön.


***


Luukku 11.

Värikimara

Maailma on täynnä värejä. Vai onko?

Kirjoita kohtaus, jossa joko väreillä tai värittömyydellä on erityinen merkitys. Entä jos kertoja on värisokea? Tai ainoa henkilö maailmassa, joka näkee värejä? Entä jos joku näkisi värejä aivan erityisellä tavalla -- tai mitä jos tuulessa olisi värit? Voisiko kertoja olla väri?

Jos olet perusväreissä pidättäytyjä, laajenna katsantokantaasi. Lavenna, monipuolista, keksi uusia värejä!

Eilisen luukussa kerättiin talteen adverbejä. Nyt on oiva hetki muuntaa ne takaisin adjektiiveiksi ja käyttää tähän. Millainen sävy olisi tuskainen oranssi?

***


Aiemmin julkaistu:


Luukku 1. Ideaverryttely
Luukku 2. Törmäyttäminen ja genre
Luukku 3. Ankkuri
Luukku 4. Sanavaraston tuuletus
Luukku 5. Sää tunnelman luojana
Luukku 6. Aistit esiin
Luukku 7. Valot pois!
Luukku 8. Tukeudu kuvaan
Luukku 9. Eläimellistä menoa
Luukku 10. Adverbien ohijuoksutus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti