4.12.2018

Pieni fiktionkirjoittajan joulukalenteri, luukku 4

Alkusanat:

Tämän joulukalenterin saa ottaa juuri niin kevyesti tai vakavissaan kuin tahtoo. Tehtäviä ja harjoituksia sopii vapaasti soveltaa ja hyödyntää niin inspiraationa, haasteena kuin lämmittelyharjoituksena. Niiden pohjalta voi kehittää tarinan tai maustaa sillä jotakin toista. Tai vaikka kokeilla editointivaiheessa: tyyli on vapaa!

Harjoitukset ovat oman kirjoittamisen ohessa itse keksimiäni ja painottuvat vahvasti spefistisiin lähtökohtiin, olenhan fantasiakirjailija. Koostan kalenterin tehtävät lopuksi vielä yhdeksi kokonaisuudeksi, josta ne on helppo myöhemmin poimia omaan käyttöön.


***


Luukku 4.

Sanavaraston tuuletus

Jokaisen käytössä oleva sanavarasto on yksilöllinen sekoitus jos jonkinlaista sanarompetta. Usein käy vieläpä niin, että käytämme vain niitä sanoja, jotka ovat ajautuneet etualalle, emmekä jaksa penkoa peremmältä.

Nyt tehdään tilanteeseen muutos!

Etsi käsiisi kaunokirjallinen teos ja valitse sieltä summamutikassa aukeama. Poimi aukeamalta kolme sanaa, jotka eivät ole tavanomaisesti omassa sanavarastossasi. (Voit toki selata useamman aukeaman, jos sanavarastosi etuala on laaja.) Käytä niitä seuraavassa kohtauksessa, jonka kirjoitat tai jota editoit.

***

Aiemmin julkaistu:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti