16.2.2012

Yllätyksiä postilaatikossa

Ei, tämä ei liity naapurikiistoihin tai ystävänpäivään.

Olen niitä ihmisiä, jotka tykkäävät lähetellä kortteja ja kirjeitä. Äkkiseltään on vaikea kuvitella toista asiaa, joka piristäisi ja ilahduttaisi yhtä lailla hetkeä, joka tavallisesti on sumea siirtymä työpaikalta kotiin. Väsyneenä. Nälkäisenä. Kun mainospostin ja laskujen seasta pilkistää ystävän pullea kirje, väsymys on tiessään. Jotain ihmeellistä on tapahtunut, joku on ajatellut minua jossakin ja nähnyt vaivan kirjoittaa käsin, ja sanat, joilla hän on ajatellut minua, saapuvat viimein perille. Sähköposti ei tunnu samalta koskaan.

Viikko sitten torstaina keittiön pöydällä odotti pullea paketti. Erityisen mielenkiintoisen siitä teki Kariston sininen logo. Mikämikämikä. Täytyi hypistellä. Ravistella. Missä sakset. Ei, ei se ole kirja, liian pieni. Auki, auki.

Kortteja. Mifongin perinnön kansikuva, kirjan nimilogo. Niitä lähti ystäville, heti seuraavana päivänä.

Ja tänään, tasan viikkoa myöhemmin, kun ruokasaaliin kanssa raahauduin päiväsaikaan kotiin yskien ja niistäen kolmatta viikkoa, mielessä vain sänky ja peitto ja tyyny ja lepo, odotti isompi paketti minua. Karistolta sekin. Rapiseva. Käsikirjoituksen kokoinen.

Joko se nyt? Äkkiä, äkkiä, missä sakset. Nyt sen näkee, ensi kertaa. Sellaisena kuin se kansien välissä tulee olemaan. Miltä kuvat näyttävät, miltä fontti?

Hellästi käärin paketista nivaskan, joka on minun esikoiseni. Käsinkirjoitettu kirje kustannustoimittajalta. Ohjeistus taittovedoksen oikolukemiseen. Neljä ja puolisataa sivua työmaata tarkoille silmille.

Totta se on. Julkaisu lähestyy.

18 kommenttia:

 1. Oi, ihanaa! Onnittelut! Täytyy olla mahtava tunne!

  VastaaPoista
 2. Äh, en nyt edes voi esittää, etten olisi kitkerän katkera, koska itsekin sanin tänään postia: Kelalta takaisinperintä opintotuesta, jonka olen nostanut kaksi vuotta sitten. Siis kaksi vuotta sitten silloin kun valmistuin. Voi kiva.

  Mutta joo, Onnea :) Koitan eläytyä ja unohtaa Kelan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahmu, kumma miten Kelalta harvoin saa hyviä uutisia...
   Myötätuntoni!

   Poista
 3. Voi. Miten. Jännää. :)!

  VastaaPoista
 4. Aivan upeaa! Elämän helmihetkiä :)

  VastaaPoista
 5. Oi, mahtavaa, sulla on jännät paikat! :)

  VastaaPoista
 6. Jee! Ihanaa postia! Ihana urakka! :)

  VastaaPoista
 7. Salla Simukka17.2.2012 klo 9.53

  Hienoa, hienoa!

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtavaa! En osaa edes kuvitella tunnetta, kun vihdoin saa oman kirjan käsiinsä :) Sen täytyy olla huikaisevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, selvennyksenä siis, että vielä ei ole kirja mennyt painoon vaan aanelosliuskoina tuossa rötköttää. Nyt on taitto tehty, joten näkee miltä se tulee kansien välissä näyttämään.

   Tekijänkappaleiden saapuessa onkin varmaan ihan eri kaliiperin sydämentykytyksiä tiedossa! :)

   Poista
 9. Kiitos kovasti myötäeläjille! Lämmittää mukavasti mieltä. :)

  VastaaPoista
 10. Vau, onnea ja tarkkoja silmiä!
  Jos mahdollista, pyydä myös jotain kaveria tarkistamaan teksti, ainakin itse sokeudun innostuksesta tuossa vaiheessa. Vedokset näyttävät jo OIKEALTA kirjalta, ja melkein tuoksuvatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsti, huomasin itsekin innostuvani niin, että ensimmäisenä iltana työstin viisikymmentä liuskaa... kun mikään kiirehän tällä ei vielä ole. :) Parempi vähän kerrallaan ja sitäkin keskittyneemmin. Se vain on vaikeaa, kun tarina tempaisee mukaan!

   Heh, olet niin oikeassa tuosta melkein-tuoksusta!

   Poista
 11. Suuren suuri onnitteluhalaus täältä sinulle! :) Vau, olen iloinen puolestasi, sitkeä työ on palkittu ja julkaisu odottaa. Annat toivoa meille muillekin, että se on todella mahdollista, se ON mahdollista. Voin vaan kuvitella tuon hetken kun pääsit kotiin ja löysit maailman parhaan uutisen. Ah voi, unelmoiden samasta päivästä...

  Milloin kirjaasi on siis saatavilla? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, kiitos! Luja tahto vie läpi harmaan kiven, uskon minä. :)

   Kirjaa voi odotella saatavaksi huhtikuun puolivälin tienoilla.

   Poista
 12. Ihanaa, onnea! Nautiskele jokaisesta liuskasta!

  VastaaPoista