14.3.2012

Jälleen yllätyksiä postilaatikossa (ja muita kuulumisia)

Johan tämä hurjaksi menee.

Olipa nimittäin postista noudettavaksi tupsahtanut Karistolta suuri kirjekuori. Mitähän tällä kertaa, mietin. No tietenkin Mifongin perinnön julisteita! Oo la laa, mihin tällaisia sitten ripustelisi. Löytyykö ehdotuksia? (Ja ei, kovin moneen bussikatokseen niitä ei riittäisi.)

***

En muista olenko maininnut, että pääsen Tampereen Kirjamessuille paneloimaan Kirsti Ellilän ja Hanna van der Steenin kanssa. Tässä poiminta sunnuntain ohjelmasta messujen kotisivuilta:

14.30-15.15 
Nuortenkirjapaneeli (Karisto) 
Paneelin juontaja Taija Tuominen 

Kolme kulmaa fantasiaan – keskustelemassa esikoiskirjailija ja kaksi kokeneempaa. Seikkailufantasiaa varhaisnuorille ja varttuneemmille sekä maagista realismia luonnonsuojelusta ja suvaitsevaisuudesta. J.S. Meresmaa (Mifongin perintö), Hanna van der Steen (Kirous) ja Kirsti Ellilä (Majavakevät). 

Jännittävää -- ja kuinka pian se jo onkaan!

***

Kirjatraileri menee lähes kokonaan uusiksi.

Sain nimittäin päähäni, että haluankin tehdä sen piirroskuvista...

Traileriin sävelletyn musiikin kuulin tänään ensimmäistä kertaa ja oi kuinka pidinkään siitä. Haasteena onkin nyt saada kuvamateriaalista yhtä hyvää kuin musiikista... Kiitos kiehtovista äänimaailmoista, Crichton Vulcan!

Tämän mielenmuutokseni ansiosta trailerin tekemisessä meneekin sitten vielä aikaa.

Mitäs mieltä olette: onko kirjojen kohdalla trailerin tultava julki ennen kirjaa vai onko sillä sen kummemmin väliä? Äkkiseltään voisi ajatella, että kirjan elinkaari on pitempi kuin elokuvan, mutta ei se välttämättä olekaan niin.

14 kommenttia:

 1. Kirjatrailerit ovat niin uusi juttu, että vielä on valtaa päättää, milloin trailerin tahtoo julkaista. Onhan siinä enemmän mahtipontista jännistystä, jos ekana tulee traileri mutta toisaalta minua ärsyttää odotella kirjoja, joten minun kohdalla toimii paremmin jälikäteen ilmestynyt traileri.

  Odotan kovasti, millainen traileri sieltä on tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tässä trailerin teossa onkin erityisen hauskaa, kun mitään selkeää kaavaa sen muodolle ei ole ehtinyt vielä vakiintua.

   Tuntuu kyllä siltä, että leffatrailereihin verrattuna kirjatraileri toimii jotenkin moniulotteisemmin ja limittyneemmin.

   Poista
 2. Ihan sama kumpi tulee ensin, kirja vai traileri, mutta haluan kummatkin mahdollisimman pian. Ei vaan siis NYTNYTNYT ja hetimiten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enää ei kestä kauan! :D (Tai siis kirjan ainakin pitäisi tulla uunista noin kuukauden päästä.)

   Poista
 3. Odotan mielenkiinnolla kirjatraileriasi. Minulle sen kaltainen markkinointi on uusi tuttavuus ja kiinnostaa ihan omankin tulevan kirjani tiimoilta miten sellainen toimii ja millaisia ajatuksia ja odotuksia se kirjasta herättää. Jos se ei paljasta kirjasta liikaa niin ehkä olisi kiva nähdä se jopa ennen kuin kirja on julkaistu. Mikä on yleinen tapa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hajuakaan siitä, mikä on yleinen tapa, niin uusi juttu tämä minullekin on. :) Mutta vaikuttaa vahvasti siltä, että tämä tulee kyllä vasta kirjan ilmestymisen jälkeen valmiiksi.

   Poista
 4. Mustimarja14.3.2012 22.35

  Chrichton Vulcan: ollaan suomalaisen telakkateollisuuden äärellä! Ja kun Turun Martinmäes kerran asun, niin hieno nimi sävelläjälle eli musiikin tekijälle.
  Kirjan trailerin, aivan uusi asia itselleni, katson tietysti, jos vanha Mäkkini sen jaksaa näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musiikin tekijältä sellaisia terveisiä, että hienosti bongattu. ;)

   Poista
 5. Toivottavasti kirjapaneelissa on mukavaa ja tosiaan jännittävää :) Ja kivaa, että oikein julisteita on. Kirjatraileria tietysti odottelen mielenkiinnolla. Se on niin uusi juttu, että pöllämystyin kun siitä ensimmäisen kerran kuulin. Joten eiköhän se kirja saa rauhassa tulla ennen traileria..kin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että enemmistö tuntuu olevan sitä mieltä, että traileri saa tulla kirjan julkaisun jälkeenkin. :)

   Julisteet ovat ihan kivoja, mutta lieneekö niistä mitään iloa ellei niitä ripustele näkyville paikoille. Ja ajatus siitä, että menisi tuonne niittipyssyn kanssa iltahämärissä klubijulisteiden lätkijöiden rinnalle, on vieras. :D

   Poista
 6. Asioita alkaa tapahtua! :D Mun mielestä traileri on kiva bonus sitten, kun kirja on ilmestynyt, eli sillä ei ole mikään valtava hoppu. Traileri on myös hyvä muistuttaja: Ai niin tämä kirjahan mun pitikin lukea!

  Kiva muuten nähdä piirretty traileri ja hienoa kun jaksat sellaisen tehdä!

  Mehän varmaan sitten tavataan kirjamessuilla? Olen Kirsti Ellilän ja Sini Ezerin kanssa lastenkirjapaneelissa klo 11 eteenpäin. Teidän esityksen tulen varmasti myös katsomaan.

  Juliste kirjastoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun piirtää itse materiaalin, tulee ainakin takuu-uniikkia, mutta täytyy kyllä myöntää, että muutamana iltana on sängyssä tullut mietittyä että millehän oksalle sitä taas on rimansa asettanut... ;)

   Kirjamessuilla nähdään, se on varma!

   Ja kirjastostahan voisikin julistepaikkaa nöyränä kysyä, hyvä idea!

   Poista
 7. Enpäs ollut tuollaisesta kirjatraileristakaan ennen kuullut... Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mielenkiintoiseksi tämä projekti kyllä on menossa... :D

   Poista