19.7.2012

Ajatuksia Finnconin aattona

Päivätyö on pitänyt minut hirmuisen kiireisenä ja tuntuu, ettei iltaisinkaan oikein osaa rauhoittua. Finnconia ajatellen tämä on siinä mielessä hyvä asia, etten ehdi jännittää esiintymisiä. Kääntöpuolena piilee vaara, että vedän viikonlopun samalla tahdilla ja sunnuntai-iltana virta loppuu kertalaakista. Yöunista en onneksi ole joutunut tinkimään...

Sanomattakin lienee siis selvää, etten ole viime aikoina kauheasti kirjoitellut. Yksi novellikertomus (en tiedä vielä kumpi se on) on kyllä työn alla ja loppusijoituspaikka (eli julkaisu) on varsin varmaa. Tämä on toinen kerta, kun kirjoitan "tilauksesta". On ollut hyvin mielenkiintoista ja opettavaa aloittaa kirjoitusprosessi sen pohjalta mitä etsitään sen sijaan, että saisi jumalaisen hienon idean, näyn tai oivalluksen ja lähtisi kirjoittamaan pelkästä luomisen autuudesta. Ajattelen tätä eräänlaisena ammattitaidon hiomisena: mielestäni kirjailijan pitäisi pystyä tuottamaan kelpoa tekstiä ja vähintään mukiinmenevän -- ellei hyvän -- tarinan ilman inspiraation odottelua tai sisäsyntyistä pakkoa. On varsin jännä tunne, kun jo kirjoittamisen alussa tietää, että tässä on onnistuttava. Useinhan novelleja ja kertomuksia kirjoittelee pöytälaatikkoon. Niistä voi sitten valikoida parhaimpia ja tarjota eteenpäin, mutta tällaisessa tapauksessa tilanne on erilainen: hyvää on synnyttävä. Haaste kiehtoo!

Ja siitä pääsen asiaan: seuraava julkaisuni on aivan oven takana! Romanttinen spefilehti Ursula, josta viime postauksessa mainitsinkin, sisältää myös allekirjoittaneen novellin -- sen ensimmäisen, joka on kirjoitettu suoraan julkaisuun. En ole kiireideni vuoksi ehtinyt tällä kovinkaan paljon hekumoida, mutta sen tiedän, että kansikuva on aivan upea, kuvitus on laadukasta ja mukana on useita nimekkäitä kirjoittajia! Viihteen ystävänä tuskin maltan odottaa.

Iloinen yllätys oli myös lukija-arvio Mifongin perinnöstä Booking it some more -blogissa. On aina hauska kuulla miten eri tavalla lukijat kokevat kirjan eri puolet. Erityisesti minua hauskuutti Booksyn kuvaus kirjan ensimmäisestä aloitusyrityksestä. En ollut tullut ajatelleeksikaan, että alun voisi kuvitella kirjaimelliseksi ja todenmukaiseksi maailmansynnyn kuvaukseksi. Uusia näkökulmia, uusia näkökulmia!

Marken maailma on myös lukenut ja arvioinut Mifongin perinnön. Hienoa!

2 kommenttia:

  1. Hih, kivaa jos sait erilaisen näkökulman. Ja hyvää conia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toivotuksista näin jälkijunassa! :) Mukava kun kävit moikkaamassa.

      Poista