8.2.2013

EKF eli Elävän Kirjallisuuden Festivaali

Nelivuotias EKF on festivaalina nuori ja vireä. Unohda kaikuvat messuhallit -- elävään kirjallisuuteen pääsee Tampereella tutustumaan tunnelmallisella Työväenmuseo Werstaalla. Alkunsa festivaali sai kirjallisuudenopiskelijoiden kunnianhimoisesta ajatuksesta järjestää kirjallisuustapahtuma, joka olisi osallistava eikä vain kaupalliselta pohjalta toimiva. Tampereen kirjamessujen varjotapahtumana alkuvuodet toiminut EKF haluaa tuoda monipuolisuutta ja vaihtoehtoja kirjallisuustapahtumiin, ja on mielestäni tässä onnistunutkin, sillä kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta.

Kotikaupungin kirjatapahtumia aiempina vuosina innolla kolunneena minulla on tällä kertaa kunnia päästä lavalle: huomenna lauantaina Venla Saaloa (joka on kirjoittanut ravisuttavan hyvän romaanin Kirkkaalla liekillä) ja minua haastatellaan Bertel-salissa klo 10.30-11.30, heti tervetuliaispuheen jälkeen. Aihe on niin mielenkiintoinen, että ihan tärisin innosta kun siitä kuulin: keskustelemme kerronnan eroista realistisessa nuortenkirjallisuudessa ja fantasiakirjallisuudessa, menneisyyden ja kasvun käsittelystä, symboliikasta ja ylipäätään siitä, mitä eroja ja mitä yhteistä näistä kahdesta lajityypistä löytyykään. Meitä haastattelee Robustoksen Heikki Savola.

Festivaalilla voi kuulla myös musiikkia yhdistettynä runoihin (Duo Perikato, Höyrykonesali klo12.45-13.30) tai Kariston lyhytnovellikokoelman julkistamisen jälkeen (Novellipotpuri, Työväentalo klo 13.00-13.45).

Päivällä julkistetaan myös ensimmäistä kertaa jaettavan Tulenkantaja-kirjallisuuspalkinnon finalistit (Bertel-sali, klo 12.30-13.00). Bertel-salissa hieman finalistien julkistamisen jälkeen keskustelevat Maria Syvälän johtamana tamperelaiskirjailija Juha Siro ja lempääläiskirjailija Kirsti Kuronen, jolta julkistetaan romaani Ammeiden aika.

Paikalta voi tehdä myös kirjalöytöjä: Osuuskumma on osaltaan esittelemässä sekä tuotantoaan että toimintaansa. Pöydästämme löytää myös muuta kotimaista spefikirjallisuutta. Itse pyörin paikalla pitkin päivää ja todennäköisesti vähän iltaakin.

Yllä vain poimimani tärpit: koko ohjelma löytyy täältä.

Tervetuloa paikan päälle -- se kannattaa vähän kauempaakin!

5 kommenttia:

 1. Voi kehveli, kun haluaisin olla kuuntelemassa tuota Venlan ja sun juttutuokiota! Tampereella tapahtuu niin paljon kaikkea hienoa nykyään. *kateuden vihreä peikko täällä moro* :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on kirjallisuuskaupunki, ehdottomasti! *tarjoaa vihreälle peikolle lohdutukseksi absinttitikkarin*

   Poista
 2. Olen koettanut vältellä kuuluisaa kainuulaista kateutta nyt jokusen vuoden. Nämä Tampereen kiehtovat kirjallisuustapahtuvat tekevät siitä jatkossa hankalaa. ^^ (Magdalenalle terveisiä tästä, katseet kohtaavat...)

  Mutta mukavaa viikonloppua sinne noilta(kin) tiimoilta. Pistähän kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun "pistät kuvia", älä kumminkaan pistä Voodoo -kuvia.

   Poista
  2. Kuvia tuli otettua, joskin eivät ehkä ole laadullisesti kovin nautittavia. (Kuvaajana kun oli minä itse.)

   Eivätkä ne Tampereen kiehtovat kirjallisuustapahtumat vielä tähän loppuneet, lisää on tiedossa ja pian tiedotettavissa... Onko se sitten hyvä vai huono kainuulaista kateutta ajatellen? ;)

   Poista