4.4.2013

Hetken kelpaa köllötellä

Jännitys, joka julkaisupäivän jälkeen on kohonnut tasaisesti mutta varmasti, laukesi tänään. Kirjojen rakastaja -blogissa on julkaistu ensimmäinen arvio Mifongin ajasta. Olkaa kuitenkin varoitetut! Arviossa on jonkin verran paljastuksia, jotka voivat harmittaa jos kirjan aikoo lukea.

Heitä varten, jotka eivät halua spoilaantua, lainaan tähän pätkän arviosta:

"Koska pidin Mifongin perinnöstä niin paljon, oli minulla tätä kirjaa kohtaan suuret odotukset. Ja en joutunut pettymään. Kirjan lukeminen oli aivan yhtä suuri nautinto. Kirjan sivut kääntyivät ihan huomaamatta ja koko ajan oli tunne, että jos minä vielä yhden luvun lukisin ja hups yhtäkkiä oli 50 sivua luettu. Loppua kohti tuli kuitenkin sama ilmiö kuin Mifongin perinnössä, että kirjaa alkoi säästelemään, ettei se vain loppuisi niin äkkiä. --- Kaiken kaikkiaan Mifongin aika oli oikein mielenkiintoinen ja koukuttava. Mifonki-sarja pysyy ehdottomasti yhtenä suosikkifantasiasarjana. Tämä on juuri sen tyylistä fantasiaa, josta tykkään eniten. Saisipa tätä pian lisää."

Tässä lämmössä kelpaa hetken köllötellä.

Rintalastan alle ja käsivarsien suoniin on hiipinyt pikku hiljaa halu palata Mifonki-sarjan äärelle jatkamaan tarinaa. Tällaiset arviot vain nostavat innostusta! Kirjallisten projektien osalta vuosi 2013 on nyt täynnä. Elokuussa tulee pienoisromaani Aseenkantajan kunnia, syksyllä jatkuu steampunk ja syys-talvella isken romaanikäsikirjoitusten kimppuun. Kaikki merkit viittaavat myös siihen, että väliin tulee ujuttautumaan novelli tai pari.

Tulee olemaan mielenkiintoista seurata Mifongin ajan vastaanottoa ja verrata sarjan toisen osan saamaa huomiota esikoiskirjan saamaan huomioon. Lähes jokaiselta useamman kirjan kirjoittaneelta olen kuullut, että hiljaisuus toisen kirjan jälkeen soi korvissa esikoishypetyksen jälkeen. Miten mahtaa käydä?

Se tyhjä olo, josta Katri Alatalokin bloggasi, on totista totta.

***Köllöttelenpä vielä eräästä toisestakin syystä hetken: Osuuskumma täytti viime sunnuntaina vuoden!

Hallituksen puheenjohtajan, Taru Luojolan, puhe ja osuuskuntamuotoisen spefikustantamon idean äidin, Christine Thorelin, haastattelu löytyvät Osuuskumman sivuilta. Sivuja on myös hieman uudistettu ja kirjailijalistaus täydentyy koko ajan. Hyvä me!

6 kommenttia:

  1. Kirja jo odottelee vuoroaan tuossa pöydänkulmalla :) Kansituntuma vaikuttaa houkuttelevalta.

    VastaaPoista
  2. Luinpas eilen Mifongin ajan. Tykkäsin tosi paljon, enemmän kuin Mifongin perinnöstä mikä on kohdallani aika harvinaista, yleensä ekat ja vikat osat ovat parhaita. Kiitos ennakkoluulojen kaatamisesta! :) Jatkoa odottelen mielenkiinnolla...

    VastaaPoista