8.10.2013

Otteita kirjailijan kirjoituspäiväkirjasta, osa 2


29.9.2013, sunnuntai 

1845 sanaa. Työn alla ovat luvut 2, 3 ja 4. Toisessa osassa siis mennään. Vähitellen syväjännitteet tarinassa ovat alkaneet paljastua. Iltaisin olen ideoinut vihkoon tulevia mahdollisia kuvioita. 


30.9.2013, maanantai 

Sain kokoon 1499 sanaa, mikä oli aika hupaisaa. Mieltä lämmitti, että henkilö X palasi takaisin kuvioihin. On ollut ikävä! 


1.10.2013, tiistai 

1490 sanaa. Työn alla uskollisen kronologisesti luvut 6 ja 7. Tuntuu, että tuota kutoslukua joutuu vielä muuttamaan. En ole siihen tyytyväinen. Sain aika merkittävän idean yhteen juonikuvioon. Tänään ilmestyi kuvioihin eräs uusi sivuhenkilö, palveluspoika. Täytyy lisätä hänet aikaisempien lukuihin, ettei putkahda tyhjästä. 


2.10.2013, keskiviikko 

Hidas aamu. Näpertelin luvun 7 loppuosan, sitten touhuilin muuta. Kävin metsälenkillä ja nukuin päiväunet, mikä on aika epätavallista. Kun heräsin, kirjoitin luvun 8, josta muodostui aika erilainen kuin olin etukäteen uumoillut. Hyvä vain, yllätys oli dramaattisesti miellyttävä ja toivottavasti toimii! Huomaan miettiväni paikkoja ja tiloja, joihin lukujen tapahtumat sijoittuvat. Täytyy pitää huolta, että niissä on variointia, ettei jokaisessa ole suljetussa tilassa kaksi ihmistä, jotka keskustelevat. Päivän loppusaldoksi tuli 1078 sanaa. Ehkä tyydyn siihen, sillä jäin draamallisesti herkulliseen kohtaan. (Kukaties kirjoitan ei-kronologisesti huomenna!) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti