1.9.2014

Interlude: syyskuu.

Inter-Lude. (c) J.S. Meresmaa
Syyskuu!

Kuinka monta huutomerkkiä tähän perään ilkeisi laittaa. Kuinka monta pelkoa, toivoa, täyttymystä ja tuskan hetkeä kuukauteen vielä mahtuukaan. Minun kuukauteni. Synnyin, nyt synnytän -- tekstiä, tarinaa.

Blogikirjoitukseni ovat saaneet taantumuksen trendin: ei tuoreita ajatuksia ja ihmettelyjä tässä päässä. Kirjailijan uran aloituksen nostattamat laineet ja energia ovat tyyntyneet suvannoksi. Kyynisyys se kutittelee välillä sydämenpohjia, mutta yritän pitää moisen otuksen loitolla. Ei siitä ole luovuuden ylläpitäjäksi, mielekkyyden maakariksi. Katse täytyy pitää omilla raiteilla, jotta pääsee päämääräänsä.

Joskus mietin, onko tämä paskin vuosikymmen aloittaa kirjailijan ura.

Grafomaniassa keskustellaan kateudesta, ja kautta mustan sieluni se tuntuu vapauttavalta. Vaikka sen tietää, on helpottavaa kuulla. Ja vaikka niin tuntee, on helpottavaa hyväksyä tunne ja siirtyä siitä eteenpäin. Kaiken minkä sisälleen pullottaa, pilaannuttaa.

Syyskuu!

Pian on Mifongin mahti käsissäni, sillä painosta se syljetään jo ensi viikolla. Kivuliain kirjani tähän mennessä, mutta ei sisältönsä vaan kaiken ulkokohtaisen vuoksi. Miltä mahtaa tuntua, kun kirjan saa
käteensä?

Siemenkodassa voi yhä nähdä kukan muodon. (c) J.S. Meresmaa


En lupaa, että kerron.

10 kommenttia:

 1. Mukava kuulla tunnelmia sieltä suunnalta, vaikkeivat aina olisikaan tuoreita ja energisiä. Minä ainakin odotan uutta Mifonkia innolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, vaarna! :)

   Jos tiivistetään, minusta tuntuu että viime aikoina päivitykset ovat olleet tasoa "kirjoitin, kirjoitan, tulen kirjoittamaan".

   Erittäin Mielenkiintoista, siis.

   Poista
 2. Syksy on uudistumisen aikaa. Mikään ei kasva kohinalla, mutta lehtien irrotessa näkee paremmin ympärilleen. En malta odottaa, että pääsen taas Mifonkien maailmaan. :) Inter-lude. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maggis! Syksy on tosiaan virkistävä ja kuulas kesän jälkeen. Ja kaikkea kivaa ja kiinnostavaa tiedossa kirjarintamalla. ;)

   Poista
 3. Tässä juuri uutukaiseen lukuvuosikalenteriini merkkailin syksyn merkittäviä tapahtumia ja 26.9. kohdalle kirjoitin että "Mifonki". Tuo päivämäärä löytyi Risingshadowin puolelta. Pitääkö se lainkaan paikkaansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoraan sanottuna en osaa sanoa: viralliset ilmestymispäivämäärät tapaavat kai olla arvioita, ja painotalojen aikatauluista riippuu paljon. Näillä tietoa Mahti on tullut painosta jo ensi viikolla, mutta kauanko sen ilmestyminen kauppoihin tai kirjastoihin kestää -- se varmastikin vaihtelee. :)

   Poista
 4. Minäkin iloitsen syksystä. Kesä on aina äärettömän raskasta aikaa, nyt elämä palaa takaisin normaaleihin uomiinsa.

  Mifongin mahdin olen jo varannut kirjastosta. Jännityksellä odotan, mitä se pitää sisällään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt minuakin alkaa jännittää! :D

   Pidän oikeastaan kaikista vuodenajoista, mutta kyllästyn jokaiseen aina vähän ennen niiden päättymistä.

   Mukava, että kommentoit!

   Poista
 5. Hienoja kuvia. :)

  Minä pidän enemmän kesästä, mutta syksyssä on puolensa. Ja kyllä sitä tavallaan odottaa kesän jälkeen. Pimeneviä iltoja, kellastuvia lehtiä... Edellisessä osassa oli monta asiaa, jotka jäivät kutkuttamaan mieltäni, joten kiinnostavaa nähdä miten Mifongin mahti jatkaa tarinaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos! :)

   Mifonki-sarja tuntuu itselleni niin kovin vahvalta ja rakkaalta, että on kyllä ihan hauska seurata, miten muut kokevat sen, mihin ja millä tavalla tarina kulkee. Jokaisen osan jälkeen oletukset ja odotukset kun varmasti monistuvat: mahdollisten polkujen määrä kasvaa.

   Poista