4.11.2015

Mifonkiarvonta!

Oppistapoppista, blogin lukijajäsenmäärä on kasvanut 130:een. Huikeaa! Muistan yhä kuin toissapäiväisen, kun tuo luku oli 12 ja tajusin vihdoin, että nyt lukijoita on enemmän kuin äiti.

Tätä täytyy juhlia! Kuten jotkut saattavat tietää, mikä tahansa hymyä aiheuttava tapaus on meikälikalle kyllin hyvä syy iloita kanssaihmisten, öh, kanssa. Jaetut ilot ovat moninkertaiset ilot!

Siispä piteimmittä puheitta arvontaan.

Nyt on muhkeaa settiä tiedossa: pääpalkintona on koko tähänastinen Mifonki-sarja, eli Perintö, Aika, Mahti ja Kätkemä. Voittaja saa ne kaikki. KAIKKI. 2,23 kiloa suomalaista fantasiaa. (Kyllä, punnitsin ne. Laitan kuvan todisteeksi.)

Lisänä tulee neljä koko lailla vahvaa lohdutuspalkintoa, sillä arvon myös yhden Mifongin perinnön, yhden Mifongin ajan, yhden Mifongin mahdin ja yhden Mifongin kätkemän. Jos hyllystä puuttuu jokin sarjan osa, nyt on oiva mahdollisuus voittaa se.

Mitä sinun tulee tehdä?

1) Kommentoi erottuvalla nimellä tai nimimerkillä tähän viestiin (Anonyymi ei siis käy) ja kerro osallistutko a) pääpalkinnon arvontaan, b) minkä lohdutuspalkinnon arvontaan. B-kohdassa valitse vain yksi kirjoista.

2) Kerro, oletko lukenut Mifonkeja ja miten niiden ääreen päädyit. Haluan tietää, koska olen utelias!

3) Vain ennen 1.12.2015 tulleet kommentit huomioidaan, eli suoritan arvonnan joulukuun ensimmäisellä viikolla.

Huomioitavaa: Postitan kirjat ainoastaan kotimaahan, joten jos osallistut ulkomailta käsin, postituspaikan täytyy löytyä Suomesta.

***

Arvonnan kohteena... (c) J.S. Meresmaa

Sekä arvontaa että Mifonkitietoutta saa jakaa! Kiitos osallistujille jo etukäteen ja lykkyä tykö!

29 kommenttia:

 1. Katriina. katharinettk[at]gmail.com 1. Osallistun pääpalkinnon arvontaan. 2. En ole lukenut kirjasarjaa, mutta se kiinnostaa, sillä tykkään fantasiakirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtui 1b lohdutuspalkinto Mifongin perintö

   Poista
 2. viljalinnea@gmail.com

  1. a) Osallistun pääpalkinnon arvontaan, b) mahdolliseksi lohdutuspalkinnoksi Mifongin kätkemä

  2. Olen lukenut sarjan kaikki osat uusinta lukuun ottamatta. Ensimmäisen osan lukemisesta on jo sen verran monta vuotta, etten enää muista mistä kirjan bongasin, mutta koska pidän fantasiasta, takakansi varmaan viimeistään toimi myyntipuheena. Seuraavat osat ovatkin sitten aina olleet automaattisesti lukulistalla.

  VastaaPoista
 3. Ulla arrhenia(@)gmail.com
  1. Osallistun pääpalkinnon arvontaan ja lohdutuspalkinnon valinnan jätän kohtalon päätettäväksi.

  2. En ole lukenut, emme ole vain kohdanneet. Luen fantasiaa ja olen tiedostanut kirjat. Viimeksi tänään ystäväni kertoi, että minun pitäisi lukea.

  VastaaPoista
 4. huutavakilpikonna94(ät)gmail.com
  1 Osallistun pääpalkinnon arvontaan.
  2. En ole vielä lukenut, mutta aion tutustua. Tässä olisi hyvä mahdollisuus :)

  VastaaPoista
 5. anna.kaija (a) outlook.com

  1. Osallistun lohdutuspalkinnon arvontaan ja toiveena olisi Mifongin kätkemä, koska se on ainoa, joka vielä hyllystä puuttuu.

  2. Jotenkin mystisesti olin onnistunut kirjasarjan missaamaan, vaikka yleensä seurailen, millaisia fantasiakirjoja on tulossa. Eräänä vähemmän kauniina päivänä olin sitten ostoksilla Lahden Kärkkäisellä ja kirjaosasto piti tietysti kävellä läpi. Mifongin perintö osui silmiin, koska kansi kiinnitti tehokkaasti huomion. Lopullinen ostopäätös syntyi takakannen perusteella. Niin ja olen tosiaan lukenut kaikki paitsi uusimman.

  VastaaPoista
 6. mira.kotanen@gmail.com

  1. Osallistun pääpalkinnon arvontaan ja mahdollisesti lohdutuspalkintona ensimmäisen kirjan arvontaan.

  2. En ole vielä lukenut ainuttakaan kirjaasi, mutta muistan kuin eilisen, kun kotikuntani pikkukirjastossa kävelin fantasiahyllyn ohi ja Mifongin perintö sieltä pomppasi silmään. Ihmettelin kirjaa, mutta en silloin sitä lainannut, koska se oli vielä aikaa jolloin välttelin kotimaisia kirjailijoita. Nykyään kynnys lukea kotimaista nuortenkirjallisuutta on laskenut, mutta en silti ole vielä ehtinyt käydä kirjasarjasi kimppuun. Mutta lähiaikoina siihen haluan ryhtyä! :)

  VastaaPoista
 7. 1) Kerro osallistutko a) pääpalkinnon arvontaan, b) minkä lohdutuspalkinnon arvontaan.
  -A) Joo! B) Ykkösen niin voin tutustuttaa siskon lapsetkin kirjasarjaasi :) .

  2) Kerro, oletko lukenut Mifonkeja ja miten niiden ääreen päädyit. Haluan tietää, koska olen utelias!
  Olen sinun oma fanityttösi :D .
  Lainasin kolmosen juuri kirjastosta, mutta kyllä sekin varmasti löytää vielä tiensä omaan kirjahyllyyn ykkösen ja kakkosen seuraksi.

  VastaaPoista
 8. Onnea lisääntyvästä lukijamäärästä! :)

  Osallistun arvontaan ilomielin. Koko sarja olisi täydellinen synttärilahja kummitytölle, joka lukee niin paljon ettei niiden pienestä kirjastosta tahdo enää löytyä luettavaa.

  Mahdollisena lohdutuspalkintona Mifongin mahti olisi kiva, koska kaksi ekaa olen lukenut.

  Kuulin Mifongeista jostakin kirjablogista, mutta en enää muista mistä. Tykkään siitä selittelemättömyydestä, kun kaikkea ei taustoiteta juurta myöten.

  kirjojenkeskella @ gmail.com

  VastaaPoista
 9. Hei, onnea lukijoista!

  1. a) Osallistun pääpalkinnon arvontaan ja b) mikä tahansa käy!

  2. En ole (vielä) lukenut Mifonkeja, mutta suunnitelmissa on ollut jo pidemmän aikaa. Itse asiassa minulla oli kerran kauan sitten ensimmäinen kirja kirjastosta lainassa, mutta jouduin palauttamaan sen ennen lukemista ja se jäi osaksi kilometrien mittaista to-be-read-listaa.

  Olin nähnyt kannen/nimen ohimennen (varmaan kustantajan katalogissa), eli tiesin kirjan olemassaolosta, mutta en juuri muuta. Kun sen sitten kirjastossa sen bongasin ja tutkailin kansia, ajattelin että tämähän kuulostaa mielenkiintoiselta ja nappasin mukaan.

  Kiitos arvonnasta ja btw, aion lukea Keskilinnan Ritarit heti kun se printtikirjana ilmestyy! :)

  moonlightdarkness [at] gmail [dot] com

  VastaaPoista
 10. 1. Mukana pääpalkinnon arvonnassa! Lohdutus palkintona haluaisin sarjan ensimmäisen osan :)

  2. Koska olen erittäin laiska kirjastossa kävijä (miljoona eri tekosyytä) ja opiskelijan taloustilanne hieman heikko (yleisö siis ostan kirjat omaksi ), en ole vielä lukenut mifongeista muuta kuin ensimmäiset 100 sivua. Loistavalla kuitenkin vaikuttaa! Joten toki tahdon koko sarjan lukea :)

  Kapa_92_@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. 1. Osallistun pääpalkinnon arvontaan! Lohdutuspalkintona ottaisin Mifongin perinnön.

  2. Ekan kerran taisin törmätä sarjaan tätä blogia lukiessa. Oon lukenu blogiasi säännöllisesti, välillä kirjautuneena ja välillä en. Yritin lukea Mifongin perintöä silloin kun se ilmestyi, mutta elämä tuli tielle. Nyt aloitin taas uudestaan ja olen ekojen sivujen jälkeen taas kerran todella rakastunut, niin sarjan saaminen omaan hyllyyn olisi tietty mukavaa!

  sannareverie @ gmail.com

  VastaaPoista
 12. katjasonja@gmail.com

  1. Osallistun pääpalkinnon arvontaan. Lohdutuspakintoon kirjalla Mifongin perintö

  2. Löysin kirjat jonkun kirjablogin perusteella. :) Idea kirjoissa vaikutti todella mielenkiintoiselta jq olin kaipaillut jitain tämänkaltaista fantasiasarjaa luettavaksi pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
 13. lankakeiju@gmail.com

  1. Osallistun pääpalkinnon arvontaan ja lohdutuspalkinnoista haluaisin Mifongin kätkemän.
  2. Olen lukenut Mifonkeja. Risingshadow sivustolla tai jossain blogissa taisin ensimmäisen kerran törmätä Mifongin perintöön ja melkein heti se piti lainata kirjastosta. Tykkäsin kirjasta kovasti ja nykyään Mifonki sarja taitaa olla yksi suosikki kirjasarjani.

  VastaaPoista
 14. 1. Osallistun pääpalkinnon arvontaan ja jos lohdutuspalkinto osuu kohdalle, haluan Mifongin mahdin!

  2. Olen lukenut sarjan kaksi ensimmäistä. Mielenkiinto niiden lukemiseen heräsi nimenomaan blogisi kautta :).

  mil_kah@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. 1. Osallistun pääpalkinnon arvontaan. Lohdutuspalkinnoksi ensimmäinen osa olisi mukava.

  2. Mifongin perintö on ollut mulla useamman kerran lainassa, mutta kirjastokarhut ovat aina ehtineet tulla vaatimaan sitä takaisin. Ensimmäiset 200 sivua nappasivat kuitenkin otteeseensa.

  VastaaPoista
 16. 1. Tottakai pitää pääpalkkinnon arvontaan lähteä :) Lohdutuspalkinnoksi käy mikä tahansa, jos en mitään voita niin sitten ostan itse :D
  2. no se on vähän pitkä juttu. Olin jo jonkin aikaa haaveillut erittäin palavasti kirjailija ammatista. ajattelin, että lukeminen edistäisi asiaa. Siis ei kun äidin kanssa kirjastoon! Menin suoraan fantasiakirjojen luo (olen ikuinen fantasiakirjojen fani, luin harry potterit ala-asteella 10 kertaa läpi) mutta mikään ei tuntunut sytyttävän. Arvioin liikaa kansien ja nimien perusteella. Turhautuneena vetelin kirjoja hyllystä vain palauttaakseni ne samantien takaisin. Pian äiti tuli ja sanoi, että nyt pitää mennä. Tein nopean päätöksen. otin hyllystä kolme kirjaa katsomatta edes mitä ne olivat. yksi kirjoista oli jonkin sarjan kolmos osa, sitä en liiemmin jaksanut selata. toinen oli ihan ok, mutten sitäkään jaksanut lukea, sillä johan pomppasi kun pääsin lukemaan kolmatta kirjaa, Mifongin perintöä! Se vei mukanaan niin totaalisesti, että ahmin sen 48 tunnin sisällä siitä, kun ensimmäisen sivun avasin :D olen aina ollut sitä mieltä, että hyvä kirja luo kuin kodin. Näkymätön paikka sydämessä, muut eivät pakosta tiedä siitä, mutta siellä se on. Siellä ovat kirjan kaikki hahmot, tapahtumat ja tunteet. Kuvittelet itsesi päähenkilöiden joukkoon. Juttelet heille ja elät heidän kanssaan. Kun koulussa on vaikeaa, suljet vain silmäsi ja he ovat vierelläsi. Yksin kotona ollessasi makaat sohvalla ja kuvittelet itsesi seikkailuun heidän kanssaan. Vain hyvä kirja luo sellaisen kodin :)

  Täällä blogissa pitäisi olla sellainen "postilaatikko" johon tiputella kysymyksiä, niitä minulla nimittäin riittää! Olen lukenut paljon Meresmaan haastatteluja, mutta missään ei ikinä kysytä kysymyksiä, jotka minun mieltäni askarruttavat. Minun kysymykseni saattavat tosin olla vähän outoja :D "hei kun sähän tiedät sen hahmon, tiiätkös kun siitä tulee sellainen tunne, miten sä keksit tehdä sen tuota kautta" :D tämän tapaisia kysymyksiä kysyin joskus ystäviltä ja opettajilta kun omaa tarinaani aloin suunnitella, mutta lopetin sen pian, etteivät valkotakkeja kutsu :D

  Hui, mä lopetan nyt, en tajunnutkaan että tuli näin pitkä! :0 Niin ja luen tällä hetkellä "Mifongin mahtia" s. 275 :)
  Sinä ihana ihminen joka luit tämän, kiitos aivan valtavasti! <3
  muhun saa yhteyttä: kaneli.kierre@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista, tuo hyvän kirjan luoma koti on NIIN totta. <3

   Minulle saa kyllä heitellä kysymyksiä sähköpostiin, vastaan niihin oikein mielelläni aina ehtiessäni! Osoite löytyy tuolta blogin vasemmasta yläreunasta naamakuvan alta. :)

   Poista
 17. 1) Osallistun pääpalkinnon arvontaan aivan ehdottomasti! Lohdutuspalkintona Mifongin perintö.

  2) Mifongit tulivat tutuksi Mifongin ajan julkaisun aikoihin, kun selailin kirjoja Suomalaisessa kirjakaupassa ja erottuva kansi kiinnitti huomioni. Sittemmin löysin blogisi ja mielenkiinto sarjaa kohtaan kasvoi entisestään.

  elina.pitkakangas@helsinki.fi

  VastaaPoista
 18. 1. Osallistun tottakai pääpalkinnon arvontaan, mutta jos ei pääpotti osu kohdalle niin lohdutuspalkintona mifongin perintö jotta voin sitten tätä sarjaa alkaa vähitellen keräämään.

  2.Kirjastossa oli pistetty esille sarjan ensimmäinen osan ja silmäni osuivat siihen. Huomasin että kyseessä on fantasiasarja joten etsin ensimmäisen osan hyllystä. Sarja vaikutti siltä, että voisin pitää siitä joten lainasin ensimmäisen opuksen. Sitä en kadu hetkeäkään sillä kirja on mukaansa tempaava ja hyvä. Kun sain juuri ensimmäisen osan luettua niin seuraavana päivänä oli pakko mennä lainaamaan toinen osa. Tällä hetkellä luesken siis sitä. Niinkuin monet muutkit ovat sanoneet niin mifonki sarja on yllättävän hyvä ollakseen suomalainen. Yleensä suomalaiset eivät ole tehnyt kovinkaan hyviä fantasiakirjoja, mutta lähivuosina on alettu saamaan Suomi maailmankartalle ja erittäinkin hyviä kirjoja. Joten kiitos tästä hyvästä sarjasta jolla sain vihdoin taas hetkeksi kadonneen lukuinnon löydettyä ja hyvää loppuvuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin ja yhteyden saa laittamalla sähköpostia osoitteeseen : amanda.makinenpp@luukku.com

   Poista
 19. 1. a) osallistun pääpalkinnon arvontaan, b) lohdutuspalkinnon suhteen olen avoimin mielin, kaikki käy.

  2. Olen lukenut kaikki muut paitsi tämän uusimman. Löysin mifongit blogisi kautta. Törmäsin jossakin esikoiskirjailijan vuoteen ja kiinnostuin heti, muistaakseni jo ennen ensimmäisen osan julkaisua. En ole oikeastaan koskaan päässyt sisään fantasiaan, mutta mifongit veivät mennessään ja ovat hieman avanneet ovea myös muille - ehkä näin voi sanoa - lajitovereilleen.

  VastaaPoista
 20. 1. Vain Mifongin kätkemä puuttuu hyllystä, joten sitä Onnettarelta toivoisin.

  2. Törmäsin Mifonkeihin alun perin Finnconissa 2012, jolloin Perintö kai julkaistiinkin. Pistäydyin conissa vähän ohimennen enkä jaksanut tai ehtinyt tutustua kirjaan kunnolla silloin; ostin sen vasta saman vuoden marraskuussa.

  (Oikestaan siinä kävi vähän hassusti: katselin kirjaa conissa ja näin, että tekijäksi oli merkitty joku J. S. Vanha totuushan on, että etukirjaimia käyttämällä naiskirjailija muuttuu mieheksi, ja näin siinä kävi minunkin kohdallani. Paha kyllä luen lähtökohtaisesti mieluummin naisten kirjoittamaa fantasiaa, joten kiinnostukseni lopahti sillä erää siihen. Myöhemmin sitten J. paljastui Jenniksi ja kirjakin alkoi kiinnostaa taas enemmän… Ennakkoluulot ovat pahasta!)

  saruwine ät me.com

  VastaaPoista
 21. Hei!

  1. Osallistun arvontaan a).

  2. Juurikin siksi etten ole Mifonkeja vielä lukenut, ainoastaan tätä blogiasi. :)

  (Ja nyt kirjoitan tätä kommenttia jo kolmatta kertaa, kun ei jostain syystä suostu tulemaan läpi... Toivottavasti ei tule triplasti.)

  VastaaPoista
 22. 1.a) Osallistun pääpalkinnon arvontaan:) Minulla on jo muutama kirjoista omana, että jos nyt sattuisin voittamaan pääpalkinnon, pitäisi erikseen sopia mitkä kirjat siihen sisältyisivät.
  b) Mahdollisena lohdutuksena kävisi tietenkin mikä vain Mifongeista mutta ehkä Aika tai Kätkemä.

  2. Olen lukenut jokaisen Mifongin heti kun on sellainen ilmestynyt. Sain käsiini Perinnön silloin kummitädiltäni syntymäpäivälahjaksi. Luin sen samantien ja olen siitä asti laskenut päiviä seuraavan kirjaan (no kyllä minulla muutakin elämää on mutta silti). Mifongit ovat siis lempisarjani, joita jaksan lukea yhä uudelleen ja uudelleen. Joskus kun muistan, että kirjojen henkilöhahmot eivät olekaan olemassa muualla kuin kirjoissa, minut valtaa eräänlainen tyhjyys. Hahmot ovat minulle vain niin rakkaita!

  alaska.jarvi(at)gmail.com

  VastaaPoista
 23. Moi!

  1 a. Osallistun pääpalkinnon arvontaan :)
  b. Lohdutuspalkintona toivoisin Mifongin aikaa, koska se on lempikirjani sarjasta.

  2. Näin kirjat kirjastossa ja kiinnostuin heti. Rakastuin mifonkeihin jo ensimmäisestä kirjasta lähtien. Olen lukenut kaikki kirjat sarjasta ja ne kuuluvat parhaimpiin lukemiini kirjoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin ja sähköposti on enswanko@gmail.com

   Poista
 24. A.mukana pääpalkinnon ja B. Mihongin aika kirjan arvonnassa. Tykkään fantasia kirjoista. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista