16.4.2016

Kevätauringossa lintuja, rakkautta

Tänään olen työstänyt Naakkamestarin viimeisen taittovedoksen kuosiin, eli lukenut sen vielä yhden kerran tarkkaan läpi ja lähettänyt loput korjausmerkinnät eteenpäin kustantamoon. Seuraavaksi onkin painokoneiden aika.

Koska päivä on ollut ihan julmetun upea ja lämmin ja täynnä lintuja, piti lähteä vähän metsäilemään työskentelyn vastapainoksi. Katsokaa noita punaisia kanukoita, miten ne hohtavat koivujen välissä taivasta vasten! Pahkaparvekkeet odottavat pieniä auringonpalvojia, kosket kuohuavat kiirettä joka ei ole kiirettä, liikettä joka ei vie minnekään vaan soljuu loputtomalla voimalla kuin aika. Silmut notkuavat varjokohtien jäitä vasten, lunta ei täällä näe, sinivuokot ovat syöneet kaiken.

Metsäilijän on hyvä istahtaa virran äärelle, haistaa heräävä luonto. Lintujen ilon tuntee iholla -- ei vain laulua, vaan rakkautta. 

(c) J.S. Meresmaa

 (c) J.S. Meresmaa

(c) J.S. Meresmaa

(c) J.S. Meresmaa

(c) J.S. Meresmaa

(c) J.S. Meresmaa

6 kommenttia:

 1. Sinähän olet ollut ikään kuin oman kirjasi maisemassa, tämä on se paikka, jossa kirjan viimeinen kohtaus tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista!

   Usein maisemat, joissa käyn, siirtyvät maisemiksi minussa. Kuulisin mielelläni, minkä kohtauksen näet tapahtuvan tässä paikassa!

   Poista
  2. Itse asiassa ajattelin jotain tulevaa tekstiäsi, eli olin hyvin fiktiivisillä linjoilla...

   Poista
  3. No mutta sehän sopii oikein mainiosti. :)

   Jäin ihan miettimään koskien merkitystä itselleni. Tamperelaisena koski on tietysti hyvin keskeinen kiintokohta kaupungissa, mutta eihän se enää kurittomana kuohu (Ratinan suvannossa vähän, mutta...)

   Pirunkeuhko-novellissani on muuten koski! Se on tainnut saada innoitusta kyllä hieman isommasta putouksesta kuin tämä Pärrinkoski, nimittäin Puolangan Hepokönkäästä.

   Poista
 2. Tykkään aivan erityisesti tuosta viimeisestä kuvasta. Se on ihana!

  Sitten ihan off topic, miten olet saanut nuo toiminnot tuohon blogin alle? 'Tykkäsin tästä' ja 'kivat kuvat'?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Täytyi ihan tarkastaa, mistä joskus hain nuo toiminnot... Eli Ulkoasu --> Blogitekstikentässä pienellä lukeva "Muokkaa" --> aukeaa ikkuna, jossa voi hienosäätää kaikenlaista --> listassa ruksii kohdan "Toiminnot" ja kirjoittaa haluamansa tekstit.

   Poista