17.4.2012

Paluu arkeen... ainakin melkein

Töistä tänään palatessani koukkasin Akateemisen kirjakaupan kautta. Mifongin perintö näytti ehtineen jo nuortenosastolle lukijoita odottamaan. Toivottavasti se löytää tiensä piakkoin myös fantasiahyllyyn, joka Akateemisessa on ihan erillisenä! (Hyvä on, myönnetään, autoin ehkä yhtä kappaletta vähän sinne päin. Noloa, eikö? Mutta miten ne kaikki potentiaaliset lukijat muuten sen löytäisivät...)

Eilen olin sitten valokuvattavana lehtijuttua varten. Olen ollut tästä hyshys, koska mikään ei ole varmaa, ennen kuin se on varmaa ja tuntuisi hölmöltä huudella asioista, jotka eivät ehkä toteudu. Mutta luullakseni tajusin yhden asian, mikä on erityisen hienoa esikoisvuodessa: uusien ihmisten tapaaminen ja uudenlaisten kokemusten karttuminen. Yhtäkkiä elonpiiri onkin laajentunut. Sadastakahdeksastakymmenestä kolmeensataankuuteenkymmeneen. Näen laajalti kuin Sauron, mutta toivottavasti hieman myönteisemmin tarkoitusperin ja tuloksin.

Kirjatrailerikin on pian valmis, enää muutaman päivän työ. Olen myös palannut pitkään levänneeseen Mifonkisarjan kakkososan käsikirjoitukseen, jonka luen vielä kerran läpi ja lähetän sitten kustannustoimittajalle.

Ja muuten, URS:in novelliantologia Huomenna ne tulevat pyörähti painosta samoihin aikoihin kuin esikoisromaaninikin. Osallistuin antologiaan merenneitonovellilla Laulaisin surusi mereen, jota pidän tähänastisista novelleistani onnistuneimpana. Antologiaa saa täältä -- eikä muuten rasita kukkaroa!

10 kommenttia:

 1. Hih, hyvä että autoit Mifonkia paremmalle paikalle Akateemisessa :). Minulla on paha tapa parannella kirjojen asettelua kirjakaupassa. Ei mitään suureellista tietenkään, olen lainkuuliainen kansalainen, mutta pari kertaa saatoin vähän kohentaa Essi Kummun Karhun kuoleman asemointia sen luettuani männäsyksynä ;). Sellaista pientä... Lupaan kohentaa myös Mifonkia jos satun huomaamaan, että se huonosti asemoituna kirjakaupassa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! En siis ole ainoa outo kirjakaupan asiakas, joka käy kääntämässä hyvinä pitämiensä kirjojen kansia paremmin näkyviin ja nostamassa laarin pohjalle hautautumassa olevia kotimaisia kollegoita pinnemmalle. Että sellaista jalkatyötä lempparikirjojensa luettuuden vaalimiseksi. :D

   Mitähän kirjakaupanmyyjillä olisi tähän sanottavaa?

   Poista
 2. (Hyvä on, myönnetään, autoin ehkä yhtä kappaletta vähän sinne päin. Noloa, eikö? Mutta miten ne kaikki potentiaaliset lukijat muuten sen löytäisivät...)

  -> Ei ole noloa. ;) Monet kirjailijat kääntelevät kirjojaan esiin kirjakaupoissa, harvat myöntävät. Mutta ihan yleistä! Ihan muina naisina vain vihellellään ja käännellään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtaakohan kukaan olla tutkinut, onko kirjankääntelyistä mitään hyötyä? Kyllä siitä itselle ainakin parempi mieli tulee, jos ei muuta. :)

   Poista
 3. Hauska vertailla kirjan hintoja eri paikoissa.
  Tuo Kariston 20€ on yllättävän edullinen. :)

  (Ja hei vaan taas, minun kommentointikynnykseni on jotenkin noussut, kun olen lueskellut vain taka-alalla viime aikoina.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit! :)

   Kyllä, minustakin 20 euroa Mifongin perinnöstä on edullinen hinta. Akateemisessa se taisi olla 27 euroa, mutta kivijalkakaupoissa joutuvat pitämään hintoja vähän korkeammalla. Kaupathan päättävät hinnat itse, mitään varsinaista ovh:ta ei kirjoilla kuulemma ole.

   Poista
  2. Niin ja minähän sitten tilasin sen kirjan jo (Suomalaisesta, koska olen kanta-asiakas). Täytyyhän sitä lempikirjailijaansa tukea ;) .

   Poista
  3. Ooh, mahtava tunnustus, kiitos! :D

   Poista
 4. Ihana tuo ajatus käännellyistä kirjoista :D
  Pitäisi ehdottaa jollekulle graduaiheeksi. "(Esikois)kirjailijoiden käyttäytyminen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista sitä kirjojenrakastaja kaupoissa touhuaa...

   Hyvä graduaihe totta tosiaan: Keskenään Elintilasta/esilläolotilasta Kilpailevien Kirjailijoiden Yritysten Käytännön Vaikutukset Ja Käyttäytyminen Epätoivon Aikoina. ;)

   Poista