16.4.2012

Tampereen Kirjamessuilla sunnuntaina

Antaa kuvien puhua puolestaan:

Päivän avasi lastenkirjapaneeli. Kirjailijat vasemmalta oikealle:
Sini Ezer, Magdalena Hai ja Anneli Kanto. Haastattelijana Taija Tuominen.


Ihastuttava Magdalena Hai kertoi esikoisteoksestaan Mörkö Möö ja Mikko Pöö. Uusi aluevaltaus on viittä vaille valmis: seuraava teos Kerjäläisprinsessa tuo syyskesällä Steampunk-henkistä retroscifiä spefinälkäisten kirjahyllyyn.

Anneli Kanto kuvasi eläväisesti kirjansa päähenkilöä, kaksivuotiasta ja omatahtoista Kastehelmiä. Teos on kolmas Viisi villiä Virtasta -sarjasta. Neljäs osa on tulossa syksyllä.


Kun messuväkeä alkoi virrata halleissa runsaammin, Voima-lavalla haastateltiin Salla Simukkaa Jäljellä-teoksesta. Sisarteos Toisaalla tulee syksyllä, joten jatkoa kaipaavat saavat ripeästi luettavaa.

Kello kahden jälkeen herttainen kirjailija Saara Henriksson sanaili kauniisti valaista ja laulusta ja valaiden laulun tulevaisuudesta. Viime vuonna ilmestynyt esikoiskirja saa pian seuraa Linnunpainosta, joka ilmestyy kauppoihin syksyllä.

Salaviekas valokuvaaja ikuisti kirjailijattaren signeeraushetken kuhisevassa Rosebud-kirjakaupassa.


Sitten olikin vuorossa nuortenkirjapaneeli, josta myös fantasiapaneelina puhuttiin. Allekirjoittanut pääsi vähän liikaakin valokeilaan, kun lamppu hohkasi suoraan naamaan. Osallistujat vasemmalta oikealle: Päivi Lukkarila, Hanna van der Steen ja minä. Kiperiä kysymyksiä esitti jälleen Taija Tuominen.

Kirjailija Hanna van der Steen lukemassa otetta Tähtisilmät -sarjan toisesta osasta, Kirouksesta.

Kun tuli aika vetäytyä signeerauspisteelle Rosebudin osastolle paneelin jälkeen, huomasimme Michael Monroen vieneen pöydän ja tuolin. 

Vaan eipä hätää! Käyhän se nimikirjoittaminen näinkin. Hieman on muuten toisenlaiset puitteet rokkistaroilla ja sofioksasilla: Michaelin taakse seinään oli kirjoitettu käsin lappu, josta kävi ilmi mihin kellonaikaan asti hän nimmareitaan jakelee. Jonon viimeiset käännytettiin tylysti pois.
                                                                            ***

Summa summarum: Messuilusta jäi oikein mukava fiilis. Kirjoittamisesta ja kirjoista on aina kiva puhua. Erityisen hauskaa oli tavata kirjailijakollegoita ja taisin saada muutaman lukijankin -- terveiset vain Elsalle, joka uskaltautui pyytämään nimikirjoitukseni! :)

2 kommenttia:

  1. Kaikenlaisia kuminaamoja sinnekin päästetään. :D Ei vaan, oli hauskat messut ja tosi hauska oli tavata! Ja vaikka tuo Michael veikin pöydät ja tuolit, ei sentään vienyt yleisöä, jota riitti kaikille esiintyjille tosi kivasti. Olisi ollut tylsää jorista tyhjille tuoleille.

    Retroscifi ottaa tuulta alleen... :)

    VastaaPoista
  2. Niin oli! Siis hauska tavata. :) Ja tykästyin todella tuohon retroscifi-termiin.

    Kuvatekstejä kirjoitellessani huomasin muuten, että valtaosalta kuvissaesiintyjiltä taisi olla syksyllä tulossa lisää luettavaa. Ahkeraa sakkia!

    VastaaPoista