20.6.2012

Saanko esitellä: Osuuskumma!

Tänä keväänä olen ollut mukana perustamassa kustannusosuuskuntaa nimeltä Osuuskumma. Julkaisemme sellaista spekulatiivista fiktiota, jonka päälle perinteiset kaupalliset kustantamot eivät ymmärrä, mutta mitäpä minä enempää siitä höpisemään, voitte lukea täältä sen itsekin!

Ihastuin osuuskunnassa erityisesti siihen ajatukseen, että alkutuottajat saisivat tuotteitaan myytyä ilman lukuisia välikäsiä ja kykenisivät monipuolistamaan kirjamaailman tarjontaa sellaisilla julkaisuilla, joita he itsekin tahtoisivat lukea, mutta joita eivät kotimaan tarjonnasta löydä. Me kirjoitamme ja kuvitamme ja toimitamme ja taitamme itse siihen pisteeseen asti, kuin pystymme. Jos eteen tulee ajanpuute tai taidonpuute, hankimme osaamisen ja ajan osuuskunnan ulkopuolelta. On kaksi asiaa, josta emme tingi: työn laatu ja spefiys.

Niinpä sitä esikoiskirjailija huomasi äkkiä olevansa yhteisöllisessä kustannustoiminnassa mukana. Kaikenlaista mielenkiintoista touhua on tullut tehtyä: myös sellaista, millä ei ole kirjoittamisen kanssa mitään tekemistä. Uusia ihmisiä ja uusia haasteita pulpahtelee koko ajan lisää.

Vaikka kirjoittaminen ja kuvittaminen ovat ytimeltään yksinäistä puuhaa, osuuskunta varmistaa osaltaan sen, että apua ja tukea on saatavilla, kun sitä osaa pyytää. Yhtäkkiä ympärilläni on oikea työyhteisö, joka pistää vauhtia luovuuden roottorilapaan.

Toivon Osuuskummalle pitkää ja ansiokasta tulevaisuutta!

9 kommenttia:

 1. Oh, mahtavaa. Hyvä te!

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Lykkyä ja pitkää ikää osuuskummalle :)

  VastaaPoista
 3. Hieno juttu. Esikoiskirjailijasta kustannustoimittajaksi. :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa yhteismeininkiä! Onnittelut!

  VastaaPoista
 5. Osuuskunnan tuoma yhteisöllisyys on kyllä varmasti mahtava juttu! Toivottavasti saatte tälle myös laajempaa mediahuomiota. Suomalaista spefiä sietäisi saada paremmin esille valtamediassa. :) Hienoa toimintaa!

  VastaaPoista
 6. Törmäsinkin tähän Osuuskummaan jo Stazzyn/Calendulan blogissa. Onnea matkaan Osuuskummallenne! :)

  VastaaPoista
 7. Onnittelut uskalluksesta ja ahkeruudesta! Tosi hieno juttu, jään jännityksellä odottelemaan satoanne.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille tuesta ja onnitteluista! "Yrittänyttä ei laiteta" ja "tekemällä oppii" voisivat olla mottoni tässä touhussa. ;)

  VastaaPoista
 9. Kaikenlaista Kummaa sitä tosiaan tapahtuu elämässä kun tökkää nenänsä vähän joka paikkaan.
  Olenkin jo onnitellut syyllisiä kulissien takana, mutta sanon tässä julkisestikin, että teette mainiota tienraivausta.

  VastaaPoista