26.9.2012

Haaveita matkoista

Blogihiljaisuus on seurausta työkiireistä. Vielä ainakin kuukauden päivät on tiedossa puristusta kaikilta työrintamilta, mutta edessä siintää keidas nimeltä talvi, jolloin toivottavasti on hengähdystauko tiedossa. Haaveilen matkasta, olkoonkin kuinka lyhyt tai lähelle suuntautuva tahansa. Suunnitelmia ei ole. Mieli kuitenkin kaipaa muutosta maisemaan, sillä mifonkien maailmaan matkaaminenkaan ei ole vaihtoehto nyt, kun muut työt vaativat tekijää. Kirjoittaja minussa vaanii hetkeä, jolloin hiljaisuudelle ja levolle olisi aikaa. Kaikki on nyt pinnalla, syviin vesiin ei pääse. Ehkä sitten kun aurinko on menettänyt valtaosan voimastaan ja pimeys tiivistää kaiken pieneen tilaan, syvät vedet aukeavat. Välillä veteen aukeaa railoja, näen vilahduksia pinnan alta, houkuttelevia ideoita ja kalaparvia, joita tekisi mieli lähteä seuraamaan. Mutta tiedän, etten voi.

Tällä hetkellä työn alla olevien tekstien ja kuvien sadonkorjuuta kuitenkin odotan Innolla. Kyllä, hyvin isolla ja merkittävällä innolla. Eräs keskeneräinen ja itselleni hyvin tärkeä iso projekti etenee loppuvaiheita kohti. Myös Mifongin ajasta tehtiin päätös, että se julkaistaan keväällä Karistolta. Käsikirjoitus on hyvässä vaiheessa eikä minulla ole sen suhteen stressiä. Vastaanotto onkin sitten asia erikseen, mutta sen aika on vasta puolen vuoden päästä enkä aio kantaa huolta siitä nyt.

Nyt on aika tehdä.

12 kommenttia:

 1. Postauksesi ensimmäinen kappale on niin tuttuja tunnelmia kuin olla ja voi! Kun töissä on kiirettä ja kaikki energia käytössä, ei sinne syviin vesiin todellakaan ole helppo päästä, jos edes mahdollista. Lohdullista, että se on muilla sama juttu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, joskus kalvaa se, ettei tiedä onko se tahtoasia, ettei sinne syviin vesiin pääse aina halutessaan. Vai onko se silkka tosiasia, että kaikkeen ei riitä aika, että jotakin on asetettava etusijalle -- eikä se aina ole kirjoittaminen.

   Poista
 2. Täälläkin saatu päätös, onnea! :) Toivottavasti kiireetkin hellittää pikkuhiljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. :) Ja iloiset onnittelut myös sinulle (mitä sieltä mahtaakaan olla tulossa?)!

   Poista
  2. Oi sori, olin hajamielinen! Viittasin tuolla Hannan Tähtisilmät-päätökseen, kun tulin sen blogista suoraan tänne ;)
   Mulla ei ole valmiina vielä mitään päätettävää, graah.

   Poista
  3. Ts. "täälläkin" tarkoitti sinua, Hannan lisäksi.. (lisää kahvia!)

   Poista
  4. No höh! Nyt kun luen uusin silmin, niin selkeästihän tuo pitäisi käsittää. :) (Ja höh siis sille, että vielä ei ole mitään päätettävää ja siten ei siis lukijoilla sylki kielen alla odoteltavaa. Toisaalta, hyvää kannattaa odottaa.)

   Poista
  5. Nyt tuli paineita, mutta kiitos luottamuksesta ;)

   Poista
 3. Hei mahtavaa, Mifongin perinnölle tulee jatkoa keväällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sen nyt jo uskalla luvata, vaikka nimi vielä paperista uupuukin. ;)

   Poista
 4. Onnittelut julkaisupäätöksestä! Luettavaa odotellessa...

  VastaaPoista