16.11.2012

Syksyn hedelmiä


Tämä viikonloppu on yhtä juhlaa: kahdet julkkarit, joista toiset ovat glamour-teemalla, toiset steampunkin hengessä.

Kyllä -- syksyn suurin kirjallinen duunini Mifongin ajan lisäksi on ollut ensimmäinen suomalainen steampunk-novellikokoelma, ja nyt se on vihdoin tullut painosta! Yksin ei tätä olisi aikaiseksi saatu: ilman taittajan apua ja toimitusapua ja muiden osuuskummalaisten ahkerointia kokoelma kärvistelisi vielä novellikässäreinä tietokoneen uumenissa. Yhdeksän kirjoittajaa ovat luoneet huikaisevia höyrypunk-maailmoita, joita on ollut ilo lukea ja toimittaa, vaikka loputtomat oikolukukerrat koettelivatkin välillä kärsimättömän mieltä.

Lopputulos pyyhki tuskastumiset kerta heitolla tiehensä. Se on valmis! Se on upea! Se on yhteistyöllä ja rakkaudella tehty!

Kirjailija väistämättä joutuu opettelemaan editoimista, oikolukua ja stilisointia, mutta toisten tekstien toimittaminen on kuitenkin hyvin erilaista kuin oman tekstin. Parhaiten oppii tekemällä ja yhdessä tietotaitoa jakamalla, sen tätä tehdessä huomasin.

Vaikka oma lehmä on niin syvällä ojassa, ettei edes turpaa näy, suosittelen tätä lämpimästi kaikille niille, joita kiehtoo viktoriaaninen aika, höyrykoneet ja mielikuvitukselliset keksinnöt; seikkailut, romantiikka ja jännitys. Steampunkissa on jotain perinteistä ja samaan aikaan ennen näkemätöntä -- miten oivat edellytykset viihtymiselle!

Kiireisimmät löytävät kirjaa myynnistä jo tätä kautta.

Myöhemmin antologiaa on saatavilla hyvin varustetuista kirjakaupoista kautta maan -- e-kirjaa unohtamatta!

7 kommenttia:

 1. En olekaan aiemmin moiseen lajiin törmännyt, mutta täytyy sanoa, että aivan uskomattoman kaunis kansi! Mitkä värit, asettelu, tunnelma! Täytyykin pistää tämä lukulistalle, tekijäkaartissa vilahtelee mukavasti tuttuja nimiä. Onnea työn hedelmästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos sanoistasi!

   Painetun kirjan ostajalle koituu sekin ilo, että sisältä löytyy taittajan upeasti kuhunkin tekstiin räätälöimät anfangit. E-kirjassa nämä eivät valitettavasti toimi.

   Poista
 2. Oooh, bileet kuulostavat hienoilta! Pidä hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauskaa tuli pidettyä, mutta kovin glamoröösi olo ei tänään sunnuntaina ole ollut. ;)

   Poista
 3. Onneksi olkoon! Tuota on tullut jo odoteltuakin. Nappaan oman kappaleeni kokoelmiin jahka se paikalliseen Suomalaiseen ennättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Suomalaisen kirjakaupan suhteen olen skeptinen, painottuvat niin vahvasti rajattuun valikoimaan ja näytevarastokappaleisiin muiden osalta. Jos vain mahdollista, kehotan tilaamaan Kirjapuodista, niin saat kirjan saman tien kotiin asti: www.kirjapuoti.fi
   ;)

   Poista
  2. Ok, enpä sitten odottelekaan tämän kauempaa. Tilaan nyt kun painopaperi on vielä lämmintä :D

   Poista